Hemşirelik mi Bilgisayar Mühendisliği mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın. Bu defa kardeşimle ilgili bir konu açmak zorunda kaldım. Çünkü çok kararsız kaldık.

Kardeşim bu sene öss'ye girdi ve 400'lerde bir puanı var. İki meslek arasında kaldık. Kendisi sayısalcı ve bayan. Meslekler Bilgisayar Mühendisliği ve Hemşirelik.

Amacım mesleklerin iyi veya kötülüğünü tartışmaktan ziyade Türkiye şartlarında maddi getirisi ve iş olanaklarını öğrenmek.

Tercihler cuma günü bitiyor.

Sizin kardeşiniz olsaydı Orta sınıf bir üniversitede (çünkü puanı çok iyi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliğine yetmez) bilgisayar mühendisliği mi yazardınız yoksa hemşirelik mi?

İş olanakları açısından hemşirelik ağır basıyor ama bilgisayar mühendisliği hakkında pek fikrim yok. Baya baya kararsızım, o da benim gibi. Size de danışmak istedim.

Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

çalışkan ve üretkense, başladığı işi bitiriyorsa, sahada çalışmayı göze alıyorsa müh. masa başı müh.te çalışmakta mümkünde yinede zor. yoksa hemşirelik. hemşire olunca da iş bulma kolay ama ne uzar ne kısalır.

hocam önümüzdeki 4-5 yıl içinde hemşirelik revaçta dahada revaçta olur..bilgisayar yavaş yavaş popülaritesini yitiriyor...

hemşirelik çok zor iş hocam.gerçekten sevmeden yapılabiliecek bir iş değil.tamamen sabır sevgi işi.
hem mühendisle arasında dağlar kadar fark var bence.bilgisayar mühendisleride 80 puan üstü atanabiliyor özelde de maaşları çok iyi.ben olsam hiç düşünmeden mühendislik derim.ama kişiliği de önemli kardeşinizin meslek seçiminde.4 yıl sonrasınıda kimse göremez bu ülkede.
bu arada şu an bunu konuşabilmemiz bile ne kadar ilginç.bizim zamanımızda en yüksek puan bilg.mühendisliğiydi.bu kadar düştü mü gerçekten?

bilgisayar mühendisliği puanları o kadar yüksek değil. 400 puanla da var 500 puanla da. üniversitesine bağlı.

peki iyi bir üniversite olmasa da bilg. mühendisliği yine de iş yapar mı? yoksa orta dereceli bir üniversitede mühendislik olacağına hemşirelik mi olsa daha iyi?

kardeşinizin bilgisayar alanındaki ilgisine gveniyorsanız kesinlikle mühendislik ama sıradan bir mühendis olacaksa hemşirelil

ben bilgisayar öğrt. kazandığımda kuzenim benden daha düşük puanla niğde elektrik elektronik müh. kazanmıştı. herkes ona işsiz kalır zaten bayan demişti. ama şimdi bir büyükşehir belediyesinde benim maaştan 2 kat fazla maaşla çalışıyo.
geçen başka bir akrabamı ziyarete gitmiştim. oda biyoloji mezunu ve mikrobiyolojiden yüksek yapmıştı. bir ilaç fabrikasında çalışıyor. 3 bin lira alıyorum dedi. işim rahat insanlarla uğraşmıyorum dedi uygundur diye mühür basıyormuş.

hemşirelik gelecekte ne olur bilinmez. devlet özel hastanelerden desteğini çekerse sağlıkçılarda hep işsiz kalır. burası Türkiye..
mühendislik daha temiz daha iyi.. hedefi kpss olursa devletin mühendislere verdiği imkanlar çok iyi. maaşta iyi ve yükselebiliyorda. inaşaat, eletrik vb. mühendisliklere bile bakabilir. devletin en çok ihityaç duyacağı mühendisliklere baksın bence.. okuduğu üni. hiç önemli değil, önemli olan kpss olacak.

iki şık arasında sıkışmayın..
eczacılık
diyetisyenlik
fizik tedavi uzmanı

olmuyormu bu puana..

o puana bu bölümler olsaydı hemşirelikten bahseder mi... bence bir sene daha beklesin

fizik tedavi bölümünde inanaılmaz iş alanı var puan yetiyorsa ki bölümün puanı çok yüksek değil diye biliyorum, kaçırmasın yazsın... yoksa diğer iki seçenekten kesinlikle hemşirelik derim, mühendislik dalında çok iyi olmadıkça iş sahası kısıtlı olan bir meslek.

Kesinlikle Fizik tedavi ve rehabilitasyon puanı yetiyorsa ona gitsin kesinlikle arkadaşıma katılıyorum. şimdiki aklım olsa aynı hatayı yapmazdım ..

oguz-han' Alıntı:
bilgisayar mühendisliği puanları o kadar yüksek değil. 400 puanla da var 500 puanla da. üniversitesine bağlı.

peki iyi bir üniversite olmasa da bilg. mühendisliği yine de iş yapar mı? yoksa orta dereceli bir üniversitede mühendislik olacağına hemşirelik mi olsa daha iyi?

kpss sınavında son 81 de kaldı sanırım.memurlar.net de bilg.mühendisliği forumunda yazıyor.hemşirelikten daha az yorucu olduğu kesin.ben şahsen hemşireyim demek yerine bil.mühendisiyim demek isterdim.
puanlara çok takılmayın bence.bilg.öğretmenliği zamanında bütün mühendisliklerden yüksekti şimdi ne oldu?bilg.öğretmenliği 87 ile atanamıyor.mühendisler sadece sabahki sınava girip 80 üstü puan aldıklarında çoğu atanıyor.
bence jeoloji mühendisliğini de düşünsün.son zamanlarda çok fazla alım yapıyor.maaşları da çok iyi.

bilisimci61' Alıntı:
fizik tedavi bölümünde inanaılmaz iş alanı var puan yetiyorsa ki bölümün puanı çok yüksek değil diye biliyorum, kaçırmasın yazsın... yoksa diğer iki seçenekten kesinlikle hemşirelik derim, mühendislik dalında çok iyi olmadıkça iş sahası kısıtlı olan bir meslek.

hocam mühendislerde kpss ile atanabiliyor.çoğu 80 üstü puanlarla atanabiliyor.atandıktan sonra maaşları da nerdeyse öğretmenin 2 katı.eskidenmiş kpss ile atanamamak.

yanlış bilgi vermeyelim. Mühendislerin %90'ı 2600 tl maaş alıyor. Çoğu mühendislik 80 üstü kpss puanlarla kapatıyor. 80 bizim için rahat alınacak bir puan olabilir ama temeli olmayanlar için pek de rahat değil

ikisi de iyi gibi fakat hala kararsızım. puanı çok iyi bir üniversitenin bilg. mühedisliğine yetmez ama orta sınıf bir bilg. müh. gelir. ne yapacağız bilemedim.

zilal' Alıntı:
ben bilgisayar öğrt. kazandığımda kuzenim benden daha düşük puanla niğde elektrik elektronik müh. kazanmıştı. herkes ona işsiz kalır zaten bayan demişti. ama şimdi bir büyükşehir belediyesinde benim maaştan 2 kat fazla maaşla çalışıyo.
geçen başka bir akrabamı ziyarete gitmiştim. oda biyoloji mezunu ve mikrobiyolojiden yüksek yapmıştı. bir ilaç fabrikasında çalışıyor. 3 bin lira alıyorum dedi. işim rahat insanlarla uğraşmıyorum dedi uygundur diye mühür basıyormuş.

hemşirelik gelecekte ne olur bilinmez. devlet özel hastanelerden desteğini çekerse sağlıkçılarda hep işsiz kalır. burası Türkiye..
mühendislik daha temiz daha iyi.. hedefi kpss olursa devletin mühendislere verdiği imkanlar çok iyi. maaşta iyi ve yükselebiliyorda. inaşaat, eletrik vb. mühendisliklere bile bakabilir. devletin en çok ihityaç duyacağı mühendisliklere baksın bence.. okuduğu üni. hiç önemli değil, önemli olan kpss olacak.
İçtenlikle katılıyorum.Ayrıca devlette çalışacaksan bakanlık çok önemlidir.Sağlık Bakanı var Eğitim Bakanı var.NETEKİM SONUÇLAR ORTADA

oguz-han' Alıntı:
ikisi de iyi gibi fakat hala kararsızım. puanı çok iyi bir üniversitenin bilg. mühedisliğine yetmez ama orta sınıf bir bilg. müh. gelir. ne yapacağız bilemedim.
Niye bilgisayar mühendisliği
Ah ah 2003 e geri dönsem elektrik-elektronik mühendisliği yazardım hiç düşünmeden.Bilgisayar ne yaw herkes bilgisayar biliyor zati :puhaha:

gakgoskentli' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:
Ah ah 2003 e geri dönsem elektrik-elektronik mühendisliği yazardım hiç düşünmeden.Bilgisayar ne yaw herkes bilgisayar biliyor zati :puhaha:

elektrik-elektronik daha mı iyi yani?

oguz-han' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:

elektrik-elektronik daha mı iyi yani?
Bence öyle

Benim kardeşim de İsviçre'de Bilgisayar Mühendisliğini bu sene bitirdi. 10 sene önce de Marmara İlahiyatı bitirmişti. İlahiyatta gözüm yok dedi bana. Eylül'de bir arkadaşının şirketinde işe başlayacak. Aylık 5000-6000 TL garanti maaşım olacak diyor...

sadece başlığa baktım cevabım hemşirelik. içinde bilgisayar olan meslekler artık gözden düştü. herkes olmuş bilgisayarcı...

İçinde bilgisayar ismi geçen bir mesleği seçmeyin. Neden mi çünkü bütün bölümlerde bilgisayar la alakalı artık dersler var ya da öğrenmek zorundalar. Onun için sadece bilgisayara yoğunlaşacak bir bölüm yerine ben bilgisayarla iç içe olan bir bölüm tercih etmesinin daha iyi olabileceğini düşünmekteyim. örneğin elektrik elektronik. Mimarlık bayanlara daha uygun ve bayağı revaç ta olan bir bölüm. ben ce düşünün mimarlığı

hemşirelik çok zor bir meslektir. Gece nöbetleri de yanında ekstrasıdır. Ben kesinlikle hemşireliği düşünmem. yok mesleği seviyorum yok iş garantisi yok popüleritesi geçin bunları hocam. inanın yapılacak bir meslek değidir. Hiçbir şekilde itibarınız yok bir kere. tüm işi siz yaparsınız ama aslan payını doktor denen insancıklar alır. Havasını da onlar atar. (havaları batsın inşallah)

İkisi arasındaysa ben kesinlikle hemşirelik derim. Sağlık sektörü ölmez hiçbir zaman. Duraksama olsa da 10-15 sene sonra olur, doyuma ulaşılır diye düşünüyorum. Ama önemli olan bitirdiğinde hemen bir işe başlaması. Benim arkadaşım bitirdiği gün sonrasında işe başladı (özelde). Ayrıca devlete atanmakta çok kolay şimdilik...
Bir yönüyle de zafer_can arkadaşımızın dediği gibi sağlık sektöründe patronlar doktorlardır. Hem artık sağlık ocaklarında filan hemşireleri doktorlar belirliyor (istediklerini alıyorlar). Küçük işletme halini aldı bu sağlık ocakları filan.

bilg mühendisliği ve hemşirelik yazdık listemize. hangisi kısmetse o gelecek ama hemşireliğin gelme ihtimali daha yüksek gibi. yarın da tercihleri yaparız inşallah.

Aynı dertten bende muzdaribim arkadaşlar. bnm de kardeşim tercih yapcak ama bnmkisi erkek. Biyomedikal muhendisliği ile elektrik elektronik muhendisliği arasında kararsız. Özellikle Biyomedikal muhndisliği hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. NOT: bugun gorustugumuz bi dersaneci kesinklikle ben olsam bilgi. muhendisliği dedi kardeşime. Çok tavsiye etti ama bzimkisi pek istemiyo onu.Belki size yardımı olur hocam.... ALLAH hayırlısını versin herkese.

BBNET
Geri