Hemşireler Doktor Sınıfına Alınsın Mı?

Kodla Büyü

mkalkan

Site Gezgini
B Sınıfı Ehliyeti Olanlar C Sınıfına Alınsın Mı?
Mühendisler Teknisyen Sınıfına Alınsın Mı?
BTR ler Tamirci Sınıfına Alınsın Mı?
Matematik Öğretmenleri Tarih Öğretmeni Olsun Mu?
Türkçe Öğretmenleri İngilizce Sınıfına Alınsın Mı?

Ülkemde eğitim dibe vurmuş. Herkes bulunduğu yerde yaptığım işin hakkını nasıl verebilirim diye düşünmeli iken!

bi secenek eksik olmuş. Tanrinin fazladan beyin koyduğu bazi engelliler teknik öğretmen olsun yarim akliyla anket yapsin.... Bu seçeneği koy bakalim kaç kişi oy verecek... Denemesi bedava...

mkalkan' Alıntı:
B Sınıfı Ehliyeti Olanlar C Sınıfına Alınsın Mı?
Mühendisler Teknisyen Sınıfına Alınsın Mı?
BTR ler Tamirci Sınıfına Alınsın Mı?
Matematik Öğretmenleri Tarih Öğretmeni Olsun Mu?
Türkçe Öğretmenleri İngilizce Sınıfına Alınsın Mı?

Ülkemde eğitim dibe vurmuş. Herkes bulunduğu yerde yaptığım işin hakkını nasıl verebilirim diye düşünmeli iken!
en son cümlende çok güzel bi noktaya değinmişsin ama öncesi olmadı. İnsanları sen böte mezunusun sen tef mezunusun sen bu iş yaparsın sen yapamazsın diye nitelemek doğru değil. Herkes aldığı eğitime göre bir noktada olmalı doğrudur. acaba aynı hassasiyet tef mezunlarına mühendislik hakkı verilirken gösterildi mi? Eksik dersler tamamlanıp böyle bir hak verilebilir.

Herkesin okuduğu bölüm ne ise o olmalı. Sonradan eksik ders tamamlama (bu olaya katılmıyorum) ile yeni ünvan almak ancak ülkemizde olur. İnsanların mutlu olması için yaptığı işin adından ziyade, yaptığı iş ne olursa olsun hakkını verebilmesi yeterlidir.

mkalkan' Alıntı:
Herkesin okuduğu bölüm ne ise o olmalı. Sonradan eksik ders tamamlama (bu olaya katılmıyorum) ile yeni ünvan almak ancak ülkemizde olur. İnsanların mutlu olması için yaptığı işin adından ziyade, yaptığı iş ne olursa olsun hakkını verebilmesi yeterlidir.
neyse kardeş senin amacın belli.

Arkadaşım etiketi bırak. Niteliğe bak. Daha önce de meslek lisesinde görev yaptım. İlk atamam da ticaret lisesi idi. yapılmayacak bölümde çalışmıyorsunuz. Birde öğrenci profilinizin TEOG'da eleğin altında kalanlardan oluştuğunu unutmamak lazım. Ondan dolayı ifadelerine dikkat edersen seviniriz.
Ayrıca bu ülkede sınıf öğretmenlerinin Edebiyat gibi bir bölüme geçtiğini bir gerçekken, birbirine çok yakın bu iki bölüm arasına uçurumlar koymamak lazım.
En son olarak bu bölüme zamanında TIP fakültesi puanını alarak biraz TERCİH HATASI birazda TOYLUK'tan okudum. Hiç kimse kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın.

mkalkan' Alıntı:
1. bötelinin teknik öğretmen olması : öğretmenken yine öğretmen olacak. yer değişikliği döneminde tercih yelpezasi genişleyecek.
2. teflinin mühendis olması: öğretmenken mühendis olacak. ünvanı değişecek. mühendislik yaparsa maaşı artacak. resmen sınıf atlayacak.

1. ve 2. madde birlikte ele alındığında 1. made 2. maddeye göre devede kulak kalır ama 2. madde gerçekleşirken kimsede ses yok, 1. maddenin söylentisi bile bazılarını rahatsız etmeye yetiyor. işte bu da ancak ülkemizde olur.

Bu kadar sert yorum yapmak istememiştim bu konuya ama arkadaş malesef ne dediğini bilmiyor.

Herkes işini yapacaksa TEF mezunu arkadaşar da ortaokullara atanmasınlar. Sınıf öğretmeninden ingilizce öğretmeni oluyor ama BÖTE mezunu öğretmenden olmuyor öyle mi? Lütfen saçmalamayalım.

Şahsım adına Teknik liselere geçmeyi hiç istemedim. İstemiyorum da ama bu şekilde hitap edilemez veya insanlarla dalga geçilemez. Teknik Liselerin sayısı belli TEF mezunu arkadaşlar Ortaokullara atanmasalar puanlarının ne olacağını biliyorlar mı?

Şu da anlaşılmasın yazdıklarımdan "BÖTE liler Teknik Liselere atanmalıdır." Bana göre de Hizmet tanımları belli bölümler kendi uzmanlık alanlarına atanmalıdır. Ama Eğitimde bu kadar saçmalık varken bunun hakaret derecesine ulaştırılıp dalga geçilmesi çok kötü.

milli eğitimde teknik diye bir sınıf yok. atölye ve lab öğretmenlerinin bile bir kısmı teknik sınıfında sanıyor kendini. böte mezunlarının çoğu zaten bilmiyor ama sizinkilerinde çoğu kendi sınıfını hakkını vb. bilmiyor. en basiti teknik öğretmen tazminatı başlıklarına bakabilirsin. hemşire ile doktor örneğini kendi yarattığınız teknik sınıfı üstün gördüğünüz için yazıyorsunuz. YANLIŞ. olay zaten benim için burda kopuyor. öğretmenin öğretmenden üstünlüğü yoktur. hukuki olarak "hak" da biter herşey, üstünlük diye bir saçmalık yoktur. mesleki eğitime yönelik olarak yetiştirilen öğretmenin normal lisede, ilköğretimde ne işi var. meslek eğitim mi var temel eğitimde? gel bunuda savun. bende herkes mezun olduğu alana göre atanabilmeli. bunda haklısınız ama önceki yazdığım cümleyi de savunuyorsanız...

olay atanma atanmama değil benim için. yok yeterli olur yeterli olmaz değil. ne için yetiştirildi isen o işi yapman.

Arkadaşım konuyu açma amacın belli ama hep aynı tartışmaları aça aça forumdan soğuttunuz, bilişimcilerin fayda sağlamak için girdiği bu forumu kavga yerine çevirdiniz. BÖTE ve TEF mezunu bilg. öğretmeniyle bilgisayar müh. birbirine üstün değildir ama 2 yıllık bilg. programcılığıyla kıyaslamaya kalkarsanız elbette ondan üstünler. Bu branşların aldıkları dersler ve görev tanımları birbirinden farklı ama yapı itibariyle çok uzak branşlar değiller. BÖTE mezunlarını rahatlatmak için teknik öğretmenlerin meslek lisesi dışında atanması ve görev yapmasını engelleyebilirler ama atama sorunu yaşayan ve tayinlerde açılmayan meslek liselerini düşününce TEF mezunlarını bitirmiş olursunuz. Yeterlilik konusu hep tartışılır ki yeni mezunlar dışında herkes yaşamıştır ki bu durum kendini geliştirmeyle alakalıdır. Önceki çalıştığım meslek lisesinde temel elektronik dersini öğretemeyeceği için almak istemeyen ve dilekçe veren BÖTE li arkadaşım da oldu, Web tasarım derslerini bilmediğini, yeni öğreneceğini söyleyen TEF mezunu arkadaşım da oldu ve ikisi de yeni mezundu.
Konuyu anketle bağlarsak; bence bu üç bölüm arasında yumuşak geçişler olmalı yani örneğin BÖTE mezunu arkadaş Teknik öğretmen ünvanını da almak istiyorsa, %10 gibi bir kontenjan açılır, TEF müfredatından fark dersleri alınır. Bu üçü arasında geçişlerin sağlanabilmesi gerekir ama kastım şu değil, isteyen tüm bilg. mühendisliği mezunları fark derslerini alıp BÖTE 'ye hücum etsin. Yanlış seçim yapanlara ikinci bir şans vermiş olursunuz ve ömür boyu hatasını çekmek zorunda kalmaz.

BBNET
Geri