Hdd’den Ram’a Mb.Ver Ram’in Yükselsin

Kodla Büyü

burjuva

Site Gezgini
O zaman ram almaya gerek yok
256 mb ram alıp 5-6 gb hdd den takviye edelim.
Mantıklı mı?

Anlattığın sanal bellek olayı
dezavantajları
ram ler hdd lere göre çok hızlı bellekler olduğu için, hdd ram in yerini tutmaz
pc sanal belleğe geçtiği ana aşırı derecede yavaşlar ve hdd zorlandığı için olağanın dışında daha fazla tıkırtı yapar.
Yani sanal bellek olayı iş değil. Sadece pc kilitlenip kalmasın diye idarelik bellektir. Sistemde 1gb civarı zaten varsayılan olarak imkan verir.

illa sanal bellek kullanmaya ihtiyaç duyarsanız flash belleklerin readyboost özelleği olan belleğinizle harddiskten daha iyi performans alabilirsiniz.

:lol: Harddisk'in RPM değeriniz yüksektir umarım, ayrıca Sanal belleğin boyutu ne kadar yüksek olursa işlem hızın o kadar düşer, Hem diskteki bilgi kullanılacak, hem sanal bellek aynı anda iki iş yapabilir mi harddisk?

Başlığı aynen şöyle okudum,
HizmetDışı Eğitim Dairesinden , Rehberlik Araştırma Merkezine, Merkez Bankası ver, Rehberlik Araştırma Merkezin yükselsin. :puhaha:

mse' Alıntı:
Başlığı aynen şöyle okudum,
HizmetDışı Eğitim Dairesinden , Rehberlik Araştırma Merkezine, Merkez Bankası ver, Rehberlik Araştırma Merkezin yükselsin. :puhaha:

Ben de ona yakın bir şey okudum. :lol:

Konu hakkında ben de yararsız olduğunu düşünüyorum. Zaten belleği yetersiz gelen makinelerde sürekli sabit diskten tıkırtıların gelmesi sanal bellek kullanımından dolayıdır.

BBNET
Geri