Hazır bulunusluk seviyesi

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
3,022
merhaba arkadaslar
BT Rehber öğretmenliğine basvurdum. bugun yarın baslarım nasipse. ama kendi okulumda mı yoksa Fatihten dolayı baska bi okul mu verirler bilemem... okulum ilkokul, aktif bt lab var.

öğrencilerin araştırma vb yapmaları icin idareden 9-3 istemeyi dusunuyorum. gerçi 0 dersim var sabahcı olabilirim ama cocuklar tenefuste kostur kostur... hani BT Rehebrlik amacına ulasmaz diye 9-3 dusunuyorum.

Ve bu sene okulumdaki 50 öğretmene yönelik (isteklilerden... ama mudurden dolayı sanırım mecburi gonullu olurlar :) ) BT kursu açmak istiyorum...

Evvela ücret aklımdan gecmiyor. Ama şöyle şöyle yaparsan ücret de alabilirsin derseniz hiç fena olmaz :)

Ama bunun için öğretmenlerin hazırbulunusluk seviyesini ölçebileceğim bi anket var mı? ya da bu konuda ne yapabilirim....

bu arada öğretmenler hemen hemen sabahçı-öğleci yarı yarıya
 
HOCAM okulda açacağınız için öğretmenlerden kurs ücreti talep edemezsiniz. ama bunu halk eğitim bünyesinde yaparsanız ordan ek ders ücretinizi alırsınız
 
umutbilisim' Alıntı:
HOCAM okulda açacağınız için öğretmenlerden kurs ücreti talep edemezsiniz. ama bunu halk eğitim bünyesinde yaparsanız ordan ek ders ücretinizi alırsınız

halk eğitim bünyesinde yaparsanız btrehberliği sırasında olmaz iki görev üst üste aynı vakitte olmaz yani..

ama hizmet içi eğitim şeklinde valilik oluruyla kursu açabilirseniz ücretini öyle alırsınız.

haftasonu, akşam yani sizin görevlendirmenizin ve ayrıca öğretmenlerininde dersinin olmadığı bir boşlukta açarsanız halk eğitim bünyesindede açıp ek ders ücretinizi alabilirsiniz.. yok benimde ve öğretmenlerinde işlerinin olduğu vakitte açıp aynı zamandada ücretini alayım derseniz hizmeti içi eğitim olarak açmalısınız katılımcılarda öğreticilerde normal ücretlerini alır ayrıca öğreticiye haftada 30 saate kadar ek ders verilebilir.
 
anladıklarım
9-3 farzedelim...
1- saat 3 ten sonra HEM bunyesinde kurs acabilirim... Bu durumda sabahcı ogretmenler katılabilir.. full ekders oldugundan +10 ekders alabilirim.

2- saat 9-3 arası acmak istersem hizmetici olarak acabilirim. hem BTR deki +18 alırım hem de hizmeticinin ekdersini alırım. yine sabahcı öğretmenler 12 den sonra ders bitince katılırlar.
Not: hizmetici kursu icin ne zaman basvuru yapabilirim? belli tarihi var mı? prosedur nedir?

3- hala elimde bi anket yok :(

4- kaç saatlik açabilirim... yani yeterli olacak sekilde...
 
Normalde hizmetiçi eğitimler için Ağustos ayı gibi planlamaya başlanıyor ve ekim ayının sonunda da eğitimler duyuruya çıkıyor. Ancak okul bazında hizmetiçi eğitim açılması pek mümkün görünmüyor. Ayrıca görev saatleriniz içerisinde de açtığınız hizmetiçi eğitimden ücret alamazsınız muhtemelen. Saat 17'den sonra açılan hizmetiçi ya da kurslara öğretmenlerin katılmaları konusunda zorlanmaların, ücreti ödenmeden mümkün olmadığını da unutmayın. MEM'lerin ödeneklerden dolayı hizmetiçi eğitimlere sıcak bakmadığını da belirtmekte fayda var.
Anket için kendiniz vereceğiniz konuların başlıklarına göre sorular hazırlarsınız. Anketten öte seviye tespit sınavı gibi bir şey yaparsanız daha yerinde olur. Halk eğitim kanalıyla temel bilgisayar eğitimi açabilirsiniz, 160 saatten başlar, haftada 10 saat ücret alabilirsiniz. Ancak bu tür bir kurs uzun süreceği için öğretmenler pek yanaşmayacaklardır.
Ayrıca sanırım bakanlığın bir çalışması gereği, fatih projesi kapsamındaki okullarda öğretmenlere 25 saatlik bir temel bilgisayar kursu, hizmetiçi olarak veriliyor. Fatih Projesi Hazırlayıcı Eğitimi gibi bir kurs. Şu an kendi okulumda, başka okulların öğretmenlerine bu kursu veriyorum. Her hafta başka bir okulun öğretmenleri gelecek, kursu il MEM açtı, beni eğitici olarak görevlendirdi. Eğer sizin oralarda da buna benzer bir uygulama olursa öğretmenlere yönelik kurs açmanız zor olacaktır.
Ben olsam öncelikle okulumda bir nabız yoklardım. Öğretmenlere şöyle bir kurs açılsa katılır mıydınız, ya da nasıl bir kurs olsa katılırdınız gibi anketvari bir çalışma yapardım.
Ardından Halk eğitim ile görüşüp, sınırlı kurs açıp, açamayacağımı sorardım, Örneğin, bilgisayar kullanımı değil de Sadece Windows 7 kullanım kursu, İleri Office Programları kullanım kursu, Excel kullanım kursu, etkili sunu hazırlama kursu, bakım onarım kursu vs. gibi daha az ders saatinde verebileceğim kursları araştırırdım. Bu tür kursları da 25-30 saatlik olarak planlar, isteyen öğretmenin, istediği kursa katılmasını sağlardım. Bu yöntem en verimlisi olacaktır.
 
Hocam ücret konusunu geçiyor ikinci kısma geliyorum:

Bu yıl ben de 5. sınıf öğrencileri için bir hazır bulunuşluk/seviye tespit sınavı/anketi yapayım dedim. Forumda arama yaptım, nette arama yaptım ama ciddi bir içerik bulamadım. Sanırım zümremizin bu konuda ciddi eksikliği var. Ya kimse böyle bir dokumana ihtiyaç duymuyor, ya da kimse elindeki belgeyi paylaşmıyor. Halbuki halk eğitim kurslarında olsun, BT/BİT derslerinde olsun ilk kez dersine girdiğimiz gruplarda böyle bir test yapmamız doğru olur. Ortaokullar seçmeli BT ve Yazarlık dersi öğretim programı da dersimizi içerik olarak 4 bölüme ayırmış Temel Düzey I/II/III/IV diye. Öğrenci seviyesine göre bu düzeylerden birisini/bir kaçını uygulayın denmiş. Öğrenci seviyesini nasıl tespit edeceğiz?

Bu konuda bir içerik hazırlamamız lazım acilen diye düşünüyorum.
Daha önce bir arkadaşımızın hazırladığı 20 soruluk test burada :
ilkogretim-bilisim-teknolojileri-dersi-planlari-f227/bt-ve-yazilim-dersi-yillik-plani-t95057.html
 
arkadaslar tesekkurler cevabınız icin...
ücret konusunda yakuphan hocam cok aydınlatıcı oldu...
simdi asıl meselemiz kaldı...

anket
bakalım artık insallah elbiriliğiyle bir anket hazırlarız
 
Geri
Üst