Hayattan zevk almak için neler yapıyorsunuz? Önerileriniz?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hayattan zevk almak için neler yapıyorsunuz? Önerileriniz nelerdir?

Örneğin bir hobiniz var mı?
Şunu yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmıyorum dediğiniz şeyler?

Üniversite bittikten sonra amaçsız mı kaldık nedir (moratoryum mu derler), hayat kötü olmasa da bi monoton geçiyor. Sanki gün dolduruyormuş gibi.

1-Önerileriniz nelerdir? ----Evli ve yolda bebeği olan bir baba için :)
2-Geçmişine bakınca, ben dolu dolu yaşıyorum diyeniniz var mı?

mama yedirmek, çocuğun altını değiştirmek, anne iş yaparken çocuğu oyalamak, park oyun ekibine katılmak yeni hobileriniz olacak gibi görünüyo :++:

A+bilisimci' Alıntı:
mama yedirmek, çocuğun altını değiştirmek, anne iş yaparken çocuğu oyalamak, park oyun ekibine katılmak yeni hobileriniz olacak gibi görünüyo :++:

Korkuyorum zaten, üstüme gelmeyin :)

Masa tenisi ve basketbol oynarken kendimden geçiyorum :) Olay şu ki; ramazan'ın bu sıcağında bile oynuyorum :D

Çocuğunuz adına bir ağaç dikin. Tavsiye ederim, çocukla beraber o da büyüyor. :D

benim de 1,5 aylık bir bebğim var, hayat su an ondan ibaret benim için, doğunca anlayacaksın hocam, kendine hiç hobi arama :mrgreen:

Biz millet olarak mı yaşamayı bilmiyoruz acaba, ben ne insanlar gördüm, ah keşkem ben de burda yaşasam dediğiniz cennet gibi yerde, adamın tek yaptığı sabah 7'den akşam 12'ye kapının önündeki sandalyede oturmak.

Kendi yaşantımı toplumun ortalama mutluluğuna genellersem, pek de mutlu sayılmayız herhalde.

Bu arada mutsuzum derken Alah şükür hiçbir derdim tasam da yok, Allah dert vermesin, ayrıca dertsiz halimin kıymetini de bilirim. Şimdi birileri diyebilir rahat batması :)

habbe' Alıntı:
Çocuğunuz adına bir ağaç dikin. Tavsiye ederim, çocukla beraber o da büyüyor. :D

Bu dediğinizi sonbaharda yapacağım, iyi fikir. Köyümüz var 15 km mesafe de şehire, orada yarım dönüm kadar bi alana çeşit ağaç dikeceğim.

aakcakaza' Alıntı:
benim de 1,5 aylık bir bebğim var, hayat su an ondan ibaret benim için, doğunca anlayacaksın hocam, kendine hiç hobi arama :mrgreen:

Analı babalı, sağlıklı bir ömrü olur inşallah. Bebek her ne kadar meşakkatli olsa da şikayet edenin rastlamadım hiç.

dijitalyerli' Alıntı:
ben kpss derdindeyim, hayattı, hobiydi hak getire. içten gülemiyorum bile.

İnşallah kazanırsınız ( tabii belki kazanmamanız daha hayırlıdır, böylesine belirsizliğin içinde bu mesleğe bel bağlamamanız açısından diyorum).

İşiniz zor gerçekten, ama dedim ya yukarda, dertsiz halimin kıymetini bilirim, öyle anlar olmuştur ki, bir derdiniz vardır, gece-gündüz çıkmaz aklınızdan. O bakımdan Allah'a şükür ederim.

ah bir memlekete gitsem diyordum 2 senedir memleketteyim.Ah bir evim olsa içinden kalkıp okuluma gitsem diyordum bu da oldu.Derken zaman hızla akıp geçiyor yaş ilerliyor eskiden deli gibi kitap okur,basketbol oynar,bilardo oynar,film izler,sabahlara kadar oturur, bir şehirden şehire sanki mahalleye gidiyor gibi giderdim.Şimdi hiç hayattan zevk almıyorum.Sabah 6da köy yollarına düş zevksiz ideali olmayan bir meslekte 6 saat ders anlat yola çık akşam 17de eve gel okulun işlerini yapyemek ye tv izle çay iç oldu 22 yat.Geçen gün aylak aylak üniversiteye gittim myona görevliden izin aldım sınıfın birine girdim uzun uzun oturdum sonra bölüm başkanı ile konuştum 18seneden sonra üniversite okunur mu?2 yıllık grafik tasarım bölümü okuyacağım inşallah.Matbaacılar ve bunlara iş yaptıran reklam ajanslarıyla konuştum.Bakalım bu beni kendime getirecek mi?

*Aileyle akşam yemeği yemek
*Dostlarla kahve-çay keyfi
*Kaliteli, hoş müzikler dinlemek
*Hoş kitaplar okumak
*Yağmurdan zevk almak
*Müzik dinleyerek yürüyüşe çıkmak
*Herşeyi ciddiye almamak
*Yeterince bencil olmak
*Günü yaşamaya çalışmak
*Negatif insanlarla mümkün mertebe az görüşmek
*İş dışında yapmak için bir hobi bulmak
*Hayır demeyi bilmek
*Yeterince uyumak
*Arada tatlı yemek

Fender' Alıntı:
*Hoş kitaplar okumak
*Yağmurdan zevk almak
*Herşeyi ciddiye almamak
*Yeterince bencil olmak
*Günü yaşamaya çalışmak
*Hayır demeyi bilmek
*Yeterince uyumak
*Arada tatlı yemek

Hocam gerçekten hayatın içinden çok güzel ip uçları yakalamışsınız.

Fender' Alıntı:
*Hoş kitaplar okumak
*Yağmurdan zevk almak
*Herşeyi ciddiye almamak
*Yeterince bencil olmak
*Günü yaşamaya çalışmak
*Hayır demeyi bilmek
*Yeterince uyumak
*Arada tatlı yemek
:+1:

Bakanlık sağolsun yok norm fazlası yok resen atama diyerek sürekli bizleri strese sokan işler yaptığı için ne yaparsan yap zevk alamıyorsun. Kafa meşgul çünkü... Hayattan zevk alabilmek için kafan rahat olması lazım. Ama yinede giden gün ömürden gidiyor kıymetini bilmek lazım. :)

ASLINDA BU DÜNYADA HUZUR BULACAĞIN YEGANE ŞEY SEVDİĞİN İŞİ YAPMAKTIR....

sevdiğimiz işi yapsaydık bu başlığı konuşmazdık bile...

ha bi de eş.....iş ve eş.... gerisi hikaye :)

forumdas' Alıntı:
Hayattan zevk almak için neler yapıyorsunuz? Önerileriniz nelerdir?

Örneğin bir hobiniz var mı?
Şunu yaparken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmıyorum dediğiniz şeyler?

Üniversite bittikten sonra amaçsız mı kaldık nedir (moratoryum mu derler), hayat kötü olmasa da bi monoton geçiyor. Sanki gün dolduruyormuş gibi.

1-Önerileriniz nelerdir? ----Evli ve yolda bebeği olan bir baba için :)
2-Geçmişine bakınca, ben dolu dolu yaşıyorum diyeniniz var mı?

Çocuk olunca sıkılacak zaman bulamayacaksın merak etme.
Eğer yine de canın sıkılırsa seni ıslak meşe odunuyla döversek aklın başına gelir. Derdin ne kardeşim:)

bence mutluluğun sırrı disiplindedir.
insan yapmak istediklerini yapamadığı zaman mutsuz olur.

kafa dengi bir arkadaiınla günlük spor.
mesleki veya manevi(din, sosyal hizmet vb.) yönden endine hedefler koyup onları gerçekleştirmen
en az ayda bir daha önce gitmediğin bir yere gidip gezmek.
arkadaşlarını sık sık ara
insanların vefasız olabileceği, senin onlara yapacağın bir iyiliğin boşa gidebileceğini göz önünde bulundurarak onlara karşı davranışlarını düzenle(burda insanlara iyilik yapma gibi bir ifadede bulun muyorum sadece karşılığını onlardan beklemeyin alamaya bilirsiniz.)

bir de film tavsiye edeyim dövüş kulübü filminin felsefesiyle az dahi olsa yaşamak.

beni sorarsan ben mutlu değilim. :cry: niye? çünkü bütün bunları yapamıyorum. bundan dolayı ilk başta DİSİPLİN
MUTLULUKLAR :++:

Valla hocam git izleyemediğin ne kadar film milim varsa izle, eşinle gidemediğin yapamadığın ertelediğin ne varsa yap, birde uykusuz gecelere hazırlan. Çocuk doğduktan sonra zaten hayata bakışın değişiyor, insan ister istemez yaşamını çocuğuna adapte ediyor. Fender hocanın dediği gibi yeterince bencil olacak insan

Huzur İslam da :)

Küçük şeylerden mutlu olmasını öğrenmeli insan, zevk alayım diye uğraşırsan zaten alamazsın.

Mubarek Ramazan ayında hayattan zevk almanın yolu bize bu hayatı veren,çocuk nasip eden Allaha biraz daha yönelmektir bence

ramo87' Alıntı:
Mubarek Ramazan ayında hayattan zevk almanın yolu bize bu hayatı veren,çocuk nasip eden Allaha biraz daha yönelmektir bence

:++: ramo hocama katılıyorum. Kendisi iyi spek tir :lol: (şaka tabiki)

Fender' Alıntı:
*Hoş kitaplar okumak
*Yağmurdan zevk almak
*Herşeyi ciddiye almamak
*Yeterince bencil olmak
*Günü yaşamaya çalışmak
*Hayır demeyi bilmek
*Yeterince uyumak
*Arada tatlı yemek
hocam harika özetlemiş

Değerli hocam;
Gözlemim şu ki hayatta zevk veren şeyler hep anlık. Genel olarak baktığımda namazsız geçen günlerime yanıyorum ben. O günler de zevk doluydu ama şimdi dönüp bakınca değersiz, manasız. Bu hayatı ibadetle dolu dolu yaşamalı, ancak o zaman yaşadım diyebilir insan.
Allah herkese tam anlamıyla yaşayabildiği bir ömür nasip etsin. Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün.

BBNET
Geri