Hatay tedirgin medya uyuyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan north
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

north

Site Gezgini
Arkadaşlar ben yaklaşık 4 yıldır Hatay-Antakya'da görev yapıyorum.Ve gayet huzurlu,keyifli bir yaşam sürüyorum.(Bu arada Hataylı değilim)
İllaki duymuşsunuzdur Hatay'ın çok ulusluluğunu,çok mezhepliliğini.. Bunun getirdiği barış ve hoşgörüdür bu kenti daha yaşanılası kılan.. Şuan bile yaşadığım apartmanda bir komşum hristiyan,diğeri alevi,bir başkası sünni.. Örneklerde liste uzuyor.Bu bizim rengimiz,güzelliğimiz ülke olarak ve Hatay bunun en güzel temsili.
Bunlar bildiğiniz şeyler belki de ama bilmedikleriniz de var.Özellikle farklı şehirlerde yaşayan arkadaşlar medyanın yansıttığı (aslında yansıtmadığı demek daha doğru ama !) yalan haberlerle buradaki tedirginliğin,korkunun ve kendi şehrinde öteki olmanın verdiği sıkıntının belki de farkında değiller.Halk ne zaman "BARIŞ" diye sokaklara dökülse biber gazı,copla cevap veriyorlar.Silahlar toplatılıyor henüz hiç bir sıkıntı yokken.Suriye'den getirilen muhalifler yada mülteciler hastanelerde okullarda her yerde daima haklılar ve yerli halka büyük sıkıntı veriyorlar.
Son zamanlarda kent içinde türeyen ve aslında ne oldukları da bilinen garip insanlar cabası !!Artık barış istemek suç.Bilenler biliyor ama yine de duyulmasını,duyarlı olunmasını ve hatırlanmasını istedim..

Teşekkür ederim hocam ama bu bence hepimizin sıkıntısı.. Bu ve her geçen gün duymaya alıştığımız şehit haberleri.. Bu haberleri artık duymamayı diliyor olmak hayal gibi geliyor en azından saynın düşük olmasını diliyoruz.Neyse 1 kişiymiş,2 kişiymiş diyoruz.. Ama aslında yitip giden koca bir hayat hepsi.Ve bu kentte yaşanılacak olanda çok umutlu değil artık.Bu noktaya gelmek hepimizin sıkıntısı..

BBNET
Geri