Hasarlı aracımı ne yapabilirim??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan receps
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

receps

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 2 gün önce 10 metrelik şarampole uçtum takla atarak. Çok şükür sıyrıksız kurtuldum. Ama arabanın kaporta haşat oldu. Alttan ve yanlardan darbe almadı o yüzden kaporta hariç arabanın iç kısmı sağlam görünüyor.Elektrik elektronik aksam çalışıyor teybi, iç aydınlatmalar vs. motor ve şanzımandada herhangi bir hasar olduğunu düşünmüyorum.
Ben bu aracı ne yapabilirim? Araç 2004 model Chevrolet Lacetti 1.6 SX sedan'dı.
Motor mekanik ve elektonik aksamını parça parça yada tamamen satmayı düşünüyorum?
Bu işlerden anlayan var mı acaba yardım edebilecek?

Resimlerden anlaşılırmı bilmiyorum, arabanın burnu şarampole gelince arkası havalanıp öne doğru takla atmış. ben oraları hatırlamıyorum. Bağaja bir kaya denk geliyor ve o arabanın tavanının çökmesini engellemiş.

Ekli dosyalar

• 07022012(003).jpg
    07022012(003).jpg
    205.5 KB · Görüntüleme: 3,126
  • 07022012.jpg
    07022012.jpg
    154.8 KB · Görüntüleme: 3,127
  • 07022012(007).jpg
    07022012(007).jpg
    242.4 KB · Görüntüleme: 3,126
sayın hocam sigorta şirketiniz ile sigorta kapsamı dahilinde bu aracın tamiratı hakkında görüştünüz mü?

Hocam sigorta hasarı ödemiyor, ya satacaksınız bu halde veya sağlam kaportacıya götürüp devam edeceksiniz. Yalnız kaza yapılan araçla devam edemeyebilirsiniz, psikolojik bir durum bu, önerim arabayı yaptırın ve satın.

Tekrar geçmiş olsun, canınıza bişi olmamış ya gerisi önemli değil.

bende Broadway marka bir araçla takla attım 9300 e almıştım takla atınca kaportacı herşey dahil 4000-5000 lira masraf çıkardı. Bende alırmısın dedim 4200 e sattım aracı. Hiç uğraşmadım anlayacağınız. Sizde sanayiden böyle bir alıcı bulursanız daha iyi olur hiç uğraşmamış olursunuz.

Araç burnu üzerinde dikey olarak takla atmış gibi duruyor hocam çok geçmiş olsun size bişiy olmamış ya gerisi hikaye

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış, resimler kötü gözüküyor..Bir şekilde arabayı elinizden çıkarırsınız ama sağlınıza birşey olmamış ya gerisini sallayın.Ben arabadan pek anlamam ama arabayı satmanız karınıza olacaktır gibi. Çok fazla masraf çıkarsa oraya buraya para vercem diye mahvolursunuz. 9-10 yıl önce babam kaza yapmıştı, araba tam ortadan ikiye bölünmüştü. O gün fot.makinem olsaydı keşke, internet dünyasının favori resmi olurdu o görüntü. Diğer araba motora vurmuş, babamın önünden araba 2'ye ayrılmış, arkası sapasağlam ama ön yok. Arabann önünü taa ilerde zor bulmuştuk, babamın bir çiziği bile yoktu. Sanayici 200lira+palaka parasına almıştı arabayı.O parayı da ceza olarak mı verdik, karşı tarafın ödemesini mi yaptık neydi. Ne araba kaldı ne para :mrgreen:

Öncelikle hepiniz çok sağolun. Allah kimseye göstermesin.
Sigortacı bişey yapamayacağını söylüyor çünkü tek taraflı bir kaza.
Tamiri için sanayide kabaca 10.000 tl tutar diyor yetkili servis yine kabaca resimlere göre 15.000 tl diyor.zaten araçın fiyatı 16-17000 tl felan.
Sanayide eleman kazıklamaya çalışıyor 4000 tl ye felan satarsın diyor. Ama dediğim gibi motor mekanik elektronik aksam sağlam, vakit ve imkan olsada parça parça satabilsem zaten 10.000 tl civarına satılır çünkü birçok aksamı faal durumda.Motor 1500, sanzıman yine bi o kadar, lastikler, jantlar beyinler, kapılar, sol ön çamurluk, klima ne bilebiliyim bir sürü parça var. Ama bu işle uğraşamayız işte. O yüzden kim alır nasıl satılır bi ögrenmek istiyorum.

Öncelikle Geçmiş olsun - en önemlisi sağlık
Bence yaptırmadan - sahibinden e aracın şimdiki fotolarını çekip - durumu anlatıp - ilan verin.. Kaportacılardan ve al-sat çılardan ilgilenen olur illaki. 3 e 5 e bakmaz satarsınız.
Parça parça siz uğraşamazsınız gibime geliyor - adam motorunu ver dese, nasıl sökeceksiniz nasıl vereceksiniz, uğraşması zor.

Ya da sağlam bir usta bulup - mümkünse tanıdık - yaptırmaya çalışın

Hocam içerde çok hasar yok diyorsunuz, sadece kaporta ise yaptırın bence. Bu şekilde satarsanız ölü fiyata gider. Yaptırırsanız, normal değerinden 1-2 bin tl ucuza satılabilir bence..
Hocam bir kurban kesin fakirlere dağıtın. Gerçekten Allah korumuş. Sadaka ömrü uzatır hocam..

Evet tekrar çok sağolun arkadaşlar. Allah kimseye kaza bela vermesin.

Yaptırması pahalı oluyor o yüzden bu şekilde satacaz bakalım. Hayırlısı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-h ... 0013/detay
bu ialn sahibiyle iletişime geçtim. Biz arabayı vericez bunu yapılmış şekilde alacaz 8.500 tl vericez.
normalde yaptırmadan alsam 8500-9000 tl ye verir. dediğine göre 1500 tl lik masrafı var.2000 olsa.10.500-11.000 eder. bizim aracın nakliyesinide karşılıcak maraş-ankara 1.000 tl de o olsa. 11.500-12.000 eder. o zaman bizim arabayı 3.000-3.500 tl ye almış oluyor. Acaba mantıklı mı ?

büyük geçmiş olsun hocam,Allah korumuş ,bence 3 e 5 e bakma sat gitsin, sanayideki usta milletiyle çok yüz göz olma şu kadar olur bu kadar olur diye.Adamlar her halukarda senin benim arabadan ne kadar az anladığımızı anlıyor kazıklamaya bakıyor o yüzden en yüksek teklifi verene arabayı ver gitsin.

sayın hocam tekrar geçmiş olsun,

mantık değil,
araç toplama merkezleri var hocam,
hasarlı araçları alıp parçalayıp satıyorlar,
bunu da bi düşün derim...

İnternette öyle yerleri bulmaya çalşışıyorum. Doğal olarak resim istiyorlar. Elimde bi kaç foto varda çok işe yarar değil. Şimdi gidip arabanın fotosunu çekip yollıcam bakalım bi kaç yere. En yüksek teklifi kim verirse.

hocam sahibinden .com foto sunu çek koy seni idare edecek bi fiya yaz arayan çok olur

Hocam verilmiş sadakanız varmış çok çok geçmiş olsun o arabanın içinden sağsalim çıkmış olmanız bence mucize...

bence bi kaportacıya göstertin fazla hasarı yok gibi kaportacı ne fiyat verecek ona göre hareket edin bu sekilde satarsan cok zarar edersin

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. dediğiniz gibi eğer motorda ve önemli aksamlarda bişey yoksa 10.000TL masraf çıkmaz bence. Biraz daha arştırın derim. 5.000 geçeceğini sanmam.

Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Hocam aracı kendinizin parça parça satması biraz zor olur, parçayı nasıl sökeceksizin, nasıl kargıya vereksiniz falan, hocam öncelikle bir kaportacı ile görüşün, toplamak için maaliyet size ne kadar olacak, sonra aracınız ikinci el fiyatından masrafı düşün ve bir fiyat belirleyin sahibinden.com ilan verin. Yada direk birkaç hurdacıyı arayın szie zaten detaylı bilgi verebilirler...

BBNET
Geri