hangisini alırdınız?

Kodla Büyü

japcann

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba
İlk araç Toyota Corolla 2013 model d4d advance 70000 de araç ilk elden sahibi bir doktor, araç 2014 1. ayda trafiğe cıkmıs ayrıca ön tampon boyalı arka tampon değişmiş expretizde başka birsey çıkmadı. 60000 tl istiyor

İkinci araç Toyota Corolla 2016 model sıfır km benzinli 1.33 life modeli 54.250 tl bayi veriyor.yanında yaklaşık 400 tl hediyesi var. Lpg taktırıp binmeyi düşünüyoruz

Ben olsam 5 bin fazla verir Dizel i alırım,
Km biraz fazla 2-3 yıl için, tampon işlemlerinin hiçbir önemi yok,
1.3 motorda tüp çekişte sıkıntı olabilir,
Bence..

evet hocam km bana da fazla geldi ama adamı dinleyince hak vermemek mumkun değil, aracın servis bakımlı olması ve sıkıntısının olmaması beni mutlu etti. cok karasız kaldım ve yarın nihai kararı vereceğim için sizlerden görüş almak istedim umarım pişman olmam

Acelen varsa ve dizel olan gerçekten bakımlı ise durma al.Ama acelem yok diyorsan bekle.1.3 yaklaşma bile.

60binliraya 3 yaşında 70binde araba almak. Toyota Corolla para ediyor ama senede 20 bin bin seniz 2 senede araba 100bini geçecek. Dizel arabada 100bin üstü satışta zorlanır.. Ama Toyota fanatizmi çok değer kaybettirmek.yinede o paraya 10- 15 binde güzel bi araç bulunur

60binliraya 3 yaşında 70binde araba almak. Toyota Corolla para ediyor ama senede 20 bin bin seniz 2 senede araba 100bini geçecek. Dizel arabada 100bin üstü satışta zorlanır.. Ama Toyota fanatizmi çok değer kaybettirmek.yinede o paraya 10- 15 binde güzel bi araç bulunur

Ford focus Opel astra dizel düşük km bulabilirsiniz hocam.1 2 yaşında alınıp 2 sene binilir max 70 bin km satilir tertemiz masrafsız binilir.masraf çıkarmadan yenilenir

manuel alacak olsam ilk tercihim dizel focus sedan olur. ama toyota toyotadır her zaman. ayrıca yarışlara katılmayacaksanız 1.33 sakin kullanım için yeterli. o motor lpgye tam uyumlu

Ortalama yakıt tüketimi 1.33 lerde nekadardir o konuda kararsızım dizel araçlarda belli bir rakamın üstüne ciomiyor. Daha önce lpg li araç kullandık ve başımıza çok dert açtı o yüzden acaba diyoruz

Hocam benzinliye tüp taktıracaksın 3000 ona harcadın desek araba oldu sana 57000. Arada 3000 lira kalıyor. Fiyat olarak kafaya takılacak bir durum yok. Bu durumda araçların donanım seviyeleri ve senin yılda bineceğin km önemli. Çok binmem yılda 5-6 gezerim diyorsan dizel almana gerek yok. Ama 15bin civarı gezerim o zaman dizel al.
Bence şu araç demek yanlış olur. Sen durumunu incele iki aracın artısına eksisine bak içinden hangisi geçiyorsa onu yap. :)

dizel olursa 60 binde toyotaya verilir.. hyundai ler bile o fiyatlara satılıyorken 60 bin çok değil toyotaya

bunları almasan bile dizel al. benzinli 1.33 motor o kasa için yeterli değil. boşken tamam ama arabaya 4-5 kişi binip bagajıda doldurursan çekmez o araç

1.33 benzinli en alt paketi galiba. 128 nm tork + tüp çekiş için soru işaretleri barındırıyor. Ama koltuk poşetlerini sen yırtacaksın bu da ayrı bir zevk tabi..
1.4 dizel 205 nm tork, hangi modeli acaba? donanım seviyeleri aynı mı yani? 70 bin km çok değil, bence tampondaki boyaların hiç önemi yok...
benim tercihim dizel olurdu, senede 10-15 bin arası yapıyorum, ama arkadaşların tavsiyeleri de güzel, km daha az focus veya astra bulunabilir. toyotanın ikinci elde (zaman zaman anlamsız gelse de) üstünlüğü var tabi...

1.33 alma hocam. Çünkü motor kasayı kaldırmıyor. 5 tl fazla ver dizel al. Bende de 2011 d4 var. Çok memnunum.

erkna' Alıntı:
Hocam benzinliye tüp taktıracaksın 3000 ona harcadın desek araba oldu sana 57000. Arada 3000 lira kalıyor. Fiyat olarak kafaya takılacak bir durum yok. Bu durumda araçların donanım seviyeleri ve senin yılda bineceğin km önemli. Çok binmem yılda 5-6 gezerim diyorsan dizel almana gerek yok. Ama 15bin civarı gezerim o zaman dizel al.
Bence şu araç demek yanlış olur. Sen durumunu incele iki aracın artısına eksisine bak içinden hangisi geçiyorsa onu yap. :)

benzinli+lpg arac kullandık cok cektik hocam birsürü sıkıntısı cıkıyordu. aslında sıfır araba almak bana daha mantıklı geliyor fakat benzin+lpg ile yaklasık aynı paraya geliyor. dizel kalitesinde sürüş keyfinde olmayacagını düşünüyorum. aşırı kararsız kalınca buradan sizlerin fikirlerini almak istedim

japcann' Alıntı:
benzinli+lpg arac kullandık cok cektik hocam birsürü sıkıntısı cıkıyordu. aslında sıfır araba almak bana daha mantıklı geliyor fakat benzin+lpg ile yaklasık aynı paraya geliyor. dizel kalitesinde sürüş keyfinde olmayacagını düşünüyorum. aşırı kararsız kalınca buradan sizlerin fikirlerini almak istedim

Hocam bu iş dizel-benzin değilde şans işi. Dizel alırsın aldığın mazot sıkıntılı olur yada başka birşey olur onda da sıkıntı olabilir. Bu iş biraz şans işi.

Ben şahsen araba alırken ilk baktığım aracın donanım seviyesi olur. Konfor sağlayacak teknolojiler yoksa hayatta tercih etmem. Mesela şu anda arka camları otomatik olmayan sıfır araçlar var. Bedava verseler almam desem yeridir. İstediği kadar uygun fiyatlı olsun kesinlikle tercih etmem. Bunu da şunun için söylüyorum. Arabadan beklentin ne ise onu sana en iyi şekilde sunacak olanı seç.

İnşallah senin için en güzelini seçer ve sorunsuz sıkıntısız gönül rahatlığı ile binersin. Şimdiden güle güle kullan. :)

BBNET
Geri