Hangi suyu içiyorsunuz?

Kodla Büyü

Hangi suyu içiyorsunuz?

• Musluk suyu

Oy: 23 27.7%
  • Damacana

Oy: 54 65.1%
  • Arıtma

Oy: 6 7.2%

• Kullanılan toplam oy
    83

atacan2

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar hangi suyu içiyorsunuz?
Ben şu anda damacanadan su içiyorum, ama onlarda da plastik olması, sağlığa uygunluk koşulları nedeniyle kafamda soru işaretleri var. Damacana mı yoksa arıtma mı daha iyidir. İstanbul’da yaşıyorum, tavsiyelerinizi ve bilgililerinizi paylaşırsanız sevinirim.

cam damacana alın arkadaşlar. Yada tek kullanımlık 19 lt lik plastiklerden alın zaten onlar 1 kullanımdan sonra atılıyor. Pompada uyum sağlıyor.
Damacanaların temizlenmesi imkansız gibi bir şey. Yıllarca kullanılıyor, evinizdeki damacananın altında üretim tarihi yazar bakın isterseniz. En fazla 2 yıl kullanılması gerekiyor.

Sularda sıkıntı yok genelde damacanalardan kaynaklı problemler cıkıyor

İstanbul'dayım yaklaşık 15 yıldır musluk suyu içiyoruz. Evimizde su tesisatı komple plastik borulardan olduğu için bir sıkıntı yok. Su tesisatı eski tip metal borulardan olan evlerde ise boruların pasından su içilemiyor. Ömerli barajı kenarına gittiğimde, deterjanlı su baraja akacak şekilde halı yıkayan bayanları, tarlalarına havyan gübresi taşıyan vatandaşları görsem de kimyasal işlemlerden sonra bu suyun damacalardakinden daha güvenli olduğunu düşünüyorum.

Niksar Ayvaz Suyu. Bulabilirseniz şanslısınız. Son kullanma tarihi 2 yıl olan yada kendine-suyuna güvenip 2 yıl sonraya son kullanma tarihi atabilen başkada su markası yok

memleketdeyken çeşmeye dayanıyoruz, ama dışardada sardes ve fridayla salihlinin suyunu buluyorum. Hiç bulamazsak en saglamı erikli.

Bingöldeyim çeşme suyu içiyorum.Zaten buranın bir suyu bir de ramazan ayında serinliği var onu da değerlendirmeyeyim mi? :puhaha:

Bolunun musluk suyu da güzel ama ben genelde bolunun meşhur kökez suyunu kullanıyorum ...yaz mevsimi olduğu için haft saonlar kaynak sularından da bir kaç günlük dolduruyorum...Bunun dışında marketlerde belirli markaların indiirmlerini takip ediyorum.

arkadaslar damacana su içmeyin 5 -10 ltlik falan alın. damacana suların içerisine katılan bir koruyucu madde östrojen hormanunu arttırıyormus. özellikle sıcaklarda damacana kullanımının artmasıyla hastaneye gelen erkeklerin çeşitli şikayetleri sonucunda bu durum fark edilmiş. bunu bizzat tanıdığım bir doktor söyledi dikkat etmekte yarar var.

İstanbul- Güzelpınarın 5-10lt pet şişeleri en temizi ve sağlıklısı bence.

Türkmensu ama ev tipi arıtma araştırması içindeyin. Arıtma markası varsa neler acaba, fikir vermesi açısından.

Kruvazör' Alıntı:
Türkmensu ama ev tipi arıtma araştırması içindeyin. Arıtma markası varsa neler acaba, fikir vermesi açısından.

Alışveriş sitelerinin herhangi birinden su arıtma satıcılarını araştırırsan ters osmos veya reverse osmosi sitemlerinden herhangi birisini ;5,6,7 kademe veya daha çok (ama çok da değişen bişey yok) motorlu veya motorsuz herhangi birini satın al ,kendin tak veya yaklaşık 50 tl ye taktır.
Fiyat:200 tl ile ....... arasında değişiyor.Tercih sizin ;(ucuz olanları tavsiye ederim,eğer su tğketiminiz çoksa fiyatı ve kapasitesi yüksekleri tercih etmenizi öneririm) Kolay gelsin

ben Afyondayım Uşak belkaya suyu diye bir marka içiyorum, ph 8.22 damacanalar hizmet felan da iyi ama çok para veriyoruz bu su işine,

bende su arıtma taktırtmayı dusunmuyor değilim, yapan arkadalar biraz bilgi verse iyi olur aslında!

aakcakaza' Alıntı:
ben Afyondayım Uşak belkaya suyu diye bir marka içiyorum, ph 8.22 damacanalar hizmet felan da iyi ama çok para veriyoruz bu su işine,

bende su arıtma taktırtmayı dusunmuyor değilim, yapan arkadalar biraz bilgi verse iyi olur aslında!

Belkaya buralarda baya fazla kullanılıyor. Ama alışkanlıklar zor değişiyor. Fakat son haberler alışkanlıkları kökten değiştirecek cinsten.

BBNET
Geri