Hangi Programı Önerirsiniz.(Sertifika Programı İçin)

Kodla Büyü

ozharput

Aktif Üye
Arkadaşalar okulumuzda birçok kurs düzenlenmekte ve bunların sonundada katılanlara sertifika verilmektedir.Şu ana kadar hazır basılı olan bu sertifikaları elle yazıp veriyorduk. Ama biz bunları elle değilde bilgisayarda (KARNE GİBİ) yazmak istiyoruz. Bunun için bir program yapmayı düşünüyorum.
Siz olsaydınız hangi programda yazardınız?

excel de yapılmış vardı bir tane bende ama okuldaki bilg.da. çok geç olmazsa haftaya gönderebilirim istersniz

ozharput' Alıntı:
Ayrıca o siteye baktımda ekranda sadece kullanıcı girişi var

Evet hocam o verdiğim site Halk Eğitim müdürlükleri için MEB tarafından sağlanıyor.

kursiyer kayıt belge basımı gibi işlemler artık hem in bu sitesi üzerinden gerçekleşiyor.
e-okul.meb.gov.tr gibi. yalnızca kurum kendi kurum kodu ve şifresi ile giriş yapabilir.

tam gün tam yıl kapsamında Ticaret meslek liseleri ve EML ler kurs açabiliyor sanıyorum bu tür bir uygulamaysa sizinki belge basımı için hem otomasyon programı var ancak ücretli. onu deneyebilirsiniz.

tam gün tam yıl kapsamında Ticaret meslek liseleri ve EML ler kurs açabiliyor sanıyorum bu tür bir uygulamaysa sizinki belge basımı için hem otomasyon programı var ancak ücretli. onu deneyebilirsiniz

Hacker hocam teşekkür ederim Ama ücretli dediğiniz programıda yapanlar sonuçta bilgisayarcı. Onlara para vereceğime ben yaparım.
Ben sadece sitemizdeki arkadaşlardan programı yazmak için programlama dili önermelerini istemiştim. Sanırım tam anlatamamışım.

Visual Basic te olurmu? Yazdırma için Cristal Report varsı yanlış hatırlamıyorsam. Bununla kolay olurmu sizce?

realhalil' Alıntı:
HOCAM BUNA EN UYGUN PROGRAM MS PULİSHER(MASAÜSTÜ YAYINCIŞIK PROG.)
KOLAY GELSİN :!:

hocam yanlış anladınız sanırım. ben sertifikayı oluşturmayacam. o hazır var zaten. sadece şablona yazmak için programdan bahsediyorum.
Karne gibi düşünün, karne var ama içi boş biz onu yazacaz bilgisayarda.

hocam bu işler için en basit yol word ve excel kullanmaktır. Öncelikle sertifikanın fotokopisini çek. wordde tam sayfa küçük hücrelerden oluşan bir tablo çiz. ve bu hazırladığın tabloyu çektiğiin fotokopinin üzerine çıktı al. aldığın çıktıda sertifikaya yazılılması gereken alanlara denk gelen hücreleri belirle. sonra exceli aç ve burada her kişi için bir satırda bilgileri hücrelere yaz ve kaydet.
word dosyasına geçip adres mektup birleştirme işlemini gerçekleştir ve tabloda belirlediğin hücrelere alanları ekle sonra mektupları oluştur ve asıl sertifikalara çıktını al.
bu arada deneme çıktısında bir defada oturtmak kolay değil onun için karamsar olma ben bazen birincide bazen 5 nci de tutturabiliyorum.
sana kolay gelsin.

oguz_efe' Alıntı:
hocam bu işler için en basit yol word ve excel kullanmaktır. Öncelikle sertifikanın fotokopisini çek. wordde tam sayfa küçük hücrelerden oluşan bir tablo çiz. ve bu hazırladığın tabloyu çektiğiin fotokopinin üzerine çıktı al. aldığın çıktıda sertifikaya yazılılması gereken alanlara denk gelen hücreleri belirle. sonra exceli aç ve burada her kişi için bir satırda bilgileri hücrelere yaz ve kaydet.
word dosyasına geçip adres mektup birleştirme işlemini gerçekleştir ve tabloda belirlediğin hücrelere alanları ekle sonra mektupları oluştur ve asıl sertifikalara çıktını al.
bu arada deneme çıktısında bir defada oturtmak kolay değil onun için karamsar olma ben bazen birincide bazen 5 nci de tutturabiliyorum.
sana kolay gelsin.

sağolasın hocam

ben geçen sene dediğiniz şekilde photoshop ta yazdım gayet de güzel oldu photoshopta hücre falan ayarından ziyade yazıları milimetrik olarak bile ayarlayabiliyorsunuz.

Usturlab' Alıntı:
ben geçen sene dediğiniz şekilde photoshop ta yazdım gayet de güzel oldu photoshopta hücre falan ayarından ziyade yazıları milimetrik olarak bile ayarlayabiliyorsunuz.

nasıl bişey yaptınız? örneği varmı elnizde

örnek biraz zor geçen seneden elimde hiçbir şey yok ama şöyle yaptım.
cetvelle belegiyi ölçtüm ona göre photoshopta yerlerini ayarladım
ilk çıktıyı normal kağıda aldım onunla belge üzerinde karşılaştırma yaptım
tam uyunca artık belegelere baskıyı yaptım.

publisher yada ppt ile işini görebilirsin hocam basitçe yada internetten hazır olanlardan yararlanacaksın

realhalil yazmış:
HOCAM BUNA EN UYGUN PROGRAM MS PULİSHER(MASAÜSTÜ YAYINCIŞIK PROG.)
KOLAY GELSİN

hocam yanlış anladınız sanırım. ben sertifikayı oluşturmayacam. o hazır var zaten. sadece şablona yazmak için programdan bahsediyorum.
Karne gibi düşünün, karne var ama içi boş biz onu yazacaz bilgisayarda

pardon hocam ben yanlış anlamaşım. Ama visual basicte yazdırma komutunu biliyorsan orda bu işlemi çok rahat yaparsın diye düşünüyorum.. :!:

BBNET
Geri