Hangi hayat...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mse

Süper Üye
Süper Üye
Yıl 2012
Adam öğretmendir, doktordur hakimdir her neyse.. sonuçta bu adamın bir işi var ve evli, hanımı da çalışıyordur.
artık çol çocuk, kreş, bakım, ütü falan bu tarz şeylere girmiyorum, zaten çalışan kadının parası ya bakıcıya gidiyordur, ya da boya boduraya.
Hadi gitmediğini varsayalım, bu adamlar ya tokiye girmişlerdir ya da faizle ev almışlardır. ve bu ev için en az 10 sene çalışacaklardır ki o da iyi bir tasarruf yaparlarsa.
zaten evlilik üniversite şu bu derken en az yaş olmuştur 25-30. 10 sene de ev için çalış. yaş etti 40. işte tam yaşayacak zaman... 10 sene hanım da da iş var orası burası dökülmeye başlamadıysa yaşarsın... ondan sonraki 10-15 sene de de kaybettiğin sağlığını tekrar kazanmak için çalışırsın ama ömür bitmiş.
ve bugün ben bu adamın evine misafir gitsem kahvaltısında peynir, yumurta, reçel, bal... vardır, marketten alma. 10 adam gitsek belki aç kalırız.

Yıl 1989
dedemlere misafir gelir... ikisi de çalışır, biri tarlada biri evde. çünkü hayat müşterektir.
süt peynir yoğurt tereyağı... ahırdaki inekten,
bal bahçedeki kovandan
yumurta tavuktan,
hıyar domates bostandan.
maydanoz, soğan salataları vs
sofra donatılır.
Ve Allah hayırlı ömür versin şu an 85 yaşında dedem.

bizdeki felsefe;50 yaşına kadar mal için meta için çalış, sağlığını harca,
50 yaşından sonra da harcadığın sağlığını kazanmaya çalış..

Onlardaki felsefe ; "Mal da yalan mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan" idi.

Çabuk unutuyoruz, birileri devamlı bu sözleri kulağımıza fısıldamalı ki sıkntımız stresimiz gitsin.

Hocam çok doğru. Katılıyorum sana. Allah razı olsun.

10 yıl sonra için hazırlık yapıyoruz. o zamanı ciddi düşünüyoruz halbuki
1- o zamana varacağımız kesin değil.
2- Rızık ayetle garanti altında.
3- O zamana varınca o şiddetli merak ettiğimiz zaman bitmiş oluyor.

Halbuki o şiddetli merak hissini ahirete. Ölümden sonraki hayata çevirsek.
1- Kesinlikle oraya varacağız. Ölmeyen yok.
2- Kafirler için rızık garanti altında değil. İman zayıfsa kafir olarak ölebiliriz. Sekerat şeytan olayı.
3- Ahiret hayatı ebedi. Bitmiyor.

Gelin siz bu işe ne derseniz. Siz ne derseniz deyin ama ben derimki mantıklı olanı yapmak lazım. Allaha hakkıyla kul olmak. Faizden uzak durmak. namaz kılmak.

BBNET
Geri