Hangi e-ticaret yazılımı ve hangi şirket

Kodla Büyü

mutluaya

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar bi e ticaret sitesi kurmayı planlıyoruz ama bir sürü araştırmaya ragmen tam bi karar aşamasına gelemedik. sebebi hangi firma hangi e ticaret paketi karar veremedik. örneğin ideasoft mu platin market mi yada başka bi firmamı öneriiz varsa. bunlardan hangi paket daha iyi olur. bu konuda tecrübesi olan ve sağlam bilgiye sahip arkadaşlarım bilgi verirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

Merhaba hocam,
1 sene önce e-ticaret sitesi yapmak için detaylarıyla öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim;
Firmaların sattıkları, hatta sattıkları da demeyelim kiraladıkları diyelim, eticaret sistemleri kısıtlayıcıdır. Ekstra özellik ekletemezsin.
Ekstra özellik veya görünüm istersen ciddi fiyatlar isterler ya da yapmazlar. Mal bu kardeşim derler. O sebepten kendin hazır sistemleri
kur derim. Hem istediğin özelliği ihtiyaç oldukça yüklersin, hem de her sene kira ödemezsin. Tabi sunucu masrafları hariç. Bunun yanında
firmaların kiralık yazılımlarında mesela güvenlik, sanalpos gibi hizmetlerle sen uğraşmıyorsun. Hatta bazıları sanalpos için bankalarla anlaşmalı oldukları için
hiç bankayla bile uğraşmıyorsun.

Firma bazında düşünürsek mesela ideasoftun seo su zayıf diyebilirim. Hepsinin artı ve eksileri var.

hocalarım teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. başka arkadaşlarımızın da yorumlarını ve düşüncelerini bekliyorum. herkese saygılar

ots' Alıntı:
Merhaba hocam,
1 sene önce e-ticaret sitesi yapmak için detaylarıyla öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim;
Firmaların sattıkları, hatta sattıkları da demeyelim kiraladıkları diyelim, eticaret sistemleri kısıtlayıcıdır. Ekstra özellik ekletemezsin.
Ekstra özellik veya görünüm istersen ciddi fiyatlar isterler ya da yapmazlar. Mal bu kardeşim derler. O sebepten kendin hazır sistemleri
kur derim. Hem istediğin özelliği ihtiyaç oldukça yüklersin, hem de her sene kira ödemezsin. Tabi sunucu masrafları hariç. Bunun yanında
firmaların kiralık yazılımlarında mesela güvenlik, sanalpos gibi hizmetlerle sen uğraşmıyorsun. Hatta bazıları sanalpos için bankalarla anlaşmalı oldukları için

Firma bazında düşünürsek mesela ideasoftun seo su zayıf diyebilirim. Hepsinin artı ve eksileri var.

hocam bi arkadaşımda ideasoft ferrari gibi dedi. çok memnun olduğunu söyledi. e-fidancim.com sahibi arkadaşım. bilemiyorum ama sonuçta o arkadaşım ticaretci bizler bilgisayarcıyız sizin yorumlarınız ayrı bir önem arzeder.

Geçen yıl buna benzer bir proje yaptım.

Hazır e-ticaretler yüksek mevla olduğu için Joomla ile yapılabilir mi diye düşündüm.

Joomla 2,5 üzerine VirtueMart bileşenini kurup 400 kalem ürünü olan bir firma için e-ticaret sitesi yaptım.

En güzel kısmı alt yapı sana ait olduğu için istediğin şekilde düzenliyebiliyorsun. VirtueMart gerekli modül ve eklentilerlede zenginleştirdiğin zaman ortaya iyi bir görüntü çıkabiliyor.

E-ticaret yapacaksan başta ideasoft derim. Buna benzer 2-3 site daha var. Ama kullandığum için biliyorum ideasoft derim

Bir iki tavsiyem ılacak mutlaka kulağınıza küpe yapınız. Tecrübe ile sabittir.

1- ticari bir mağaza, (fiili mal satışı) işyeriniz yoksa eticaretten uzak durun.
2- satacağınız ürünlerin bir farkı olmalı. Sattığınız ürünlere insanların ihtiyacı olması ve kolay temin edememesi veya kısıtlı yerlerden temin edilebilir olması. Örnek pc malzemeleri uygun değildir.
3- bedeva veya kodları size verilen sistemleri almayın. Kredi kartı 3d gibi eklemeleri yapamazsınız. Yaptırmak için yazılımcı ararsınız. Bir sürüde para verirsiniz.
4- ideasoft gibi yılda bin tl ödediğin bir sistemde herşey hazırdır. Tüm ihtiyaçları karşılar. İşletme masrafın olmaz.
5- ticaretci iseniz yılda sattığınız 9-10 maldan yıllık maliyeti çıkarırsınız.
Böylece eticaret sistemine verdiğiz paranın önemsiz olduğunu anlayacaksınız.
6- günde 1 ürün satabilirsen hemen işe başla
7- eticaret sitenin oturması 3-4 yılı alabilir. Bu normaldir. Bunu hesap edin.

Benim tavsiyelerim bunlar. Yılda yaklaşık 70-80 bin tl lik eticaret işlem hacmim vardı. Memurlukla ticareti yürütemedik. Kapattık. Sattığım ürün ve sistemin aynısı dogaspor.net

mutluaya' Alıntı:
ots' Alıntı:
Merhaba hocam,

hocam bi arkadaşımda ideasoft ferrari gibi dedi. çok memnun olduğunu söyledi. e-fidancim.com sahibi arkadaşım. bilemiyorum ama sonuçta o arkadaşım ticaretci bizler bilgisayarcıyız sizin yorumlarınız ayrı bir önem arzeder.

Kaliteli ve eski bir firmadır ona lafım yok. Ama özellikle ekstra işleri ya yapmaz yada çok pahalı yapar. Sanırım eski olduğu için
kodlama bakımından seo sunu beğenmedim. Yeni birşeyler yaptılarsa bilemem tabi

http://www.e-fidancim.com sitesi ideasoft yazılımı olan bir site.Ferrari gibi yazılım ama olay kullanabilmekte.Seo kısımları, içerik bunların düzgün işlenmesi lazım.İdeaosft malının arkasında olan bir firma yazılımı iyi ama bazı eksik noktaları var.Bazı örnekler vermek gerekirse

1-Bunu alan şunuda aldı gibi bir özellik yok
2-Yazılımı haber kısımlarına arama yapılamıyor
3-Yıllık bandwith kotası çok az

İdeasoft'un En iyi özelliklerinden birisi ise söylediklerinizi geliştirme notlarına almaları ve bir sonraki sürümde yapmaları.
Burdan e-ticaret yapacak olan arkadaşlara duyurulur yakın zaman içerisinde sıfır stok tutarak yüksek karj marjlı ürün satmanızı sağlayabilirim siz sadece siteyi açın ve güncellemelerini iyi yapın.Yaklaşık bin üzerinde ürünü direk xml ile sitenize koyabileceksiniz.Bilgilerinize

BBNET
Geri