Hangi C yi tavsiye dersiniz?

Kodla Büyü

fatihpc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ben üniversitede sadece c gördüm
Önce borland c 5
sonra ise visual c
daha başka c derleyicileri ver mı siz hangisini tavsiye edersiniz bu net olayları nedir visual c # felan da ne ola ki
bir bilgilendirirseniz sevinirim

eğer donanıma yönelik (mikrodenetleyici) programlama yapıcaksan "c" kullanmanı tavsiye ederim.

yok ben windows üzerinde program yaz<arım donanımla işim olmaz dersen visual c++ kullanabilirsin.

c# ise .net çerçevesinde kullanılır. web programlamada oldukça yaygın olarak kullanılır.

şimdi ne yapacaksan ona yönelik birşey seç derim ben.

Ben veritabanı kullanılabilen programlar üzerinde çalışacağım ekstra bir donanım felan programlamayacağım
Birde tam adını yazarmısınız c sharp demişiniz bu hangisi

Hocam Csharp nesne yönelimli bir (Object Orriented Programming) programlama dilidir.Tabiki istediğin veritabanını kullanabilirsin(Acess,Oracle,sql server).C sharp C dilinin geldiği en son seviyedir.Ayrıca dot netin desteklediği bir dildir.Editörü de visual studio dur.İnternetten indirebilirsin.C#(sharp) dili ile ilgili çok güzel görsel eğitim Cd leri var internette araştırırsan bulursun.Özellikle 3 cd lik Csharp ve ASP.NET
eğitim seti vardı.Linkleri sildim ama google'a "3 CD C# asp.net görsel eğitim" yaz linkler gelecektir eğer silinmediyse.C# ile asp.net bilirsen etkileşimli çok güzel web siteleri yapabilirsin.Programcılığın şu an en son noktası bence C#.Sana kolay gelsin...

saimserin' Alıntı:
Hocam Csharp nesne yönelimli bir (Object Orriented Programming) programlama dilidir.Tabiki istediğin veritabanını kullanabilirsin(Acess,Oracle,sql server).C sharp C dilinin geldiği en son seviyedir.Ayrıca dot netin desteklediği bir dildir.Editörü de visual studio dur.İnternetten indirebilirsin.C#(sharp) dili ile ilgili çok güzel görsel eğitim Cd leri var internette araştırırsan bulursun.Özellikle 3 cd lik Csharp ve ASP.NET
eğitim seti vardı.Linkleri sildim ama google'a "3 CD C# asp.net görsel eğitim" yaz linkler gelecektir eğer silinmediyse.C# ile asp.net bilirsen etkileşimli çok güzel web siteleri yapabilirsin.Programcılığın şu an en son noktası bence C#.Sana kolay gelsin...

Hocam ben php biliyorum C ise açık kaynakçıların kullandığı bir dil şimdi bunun microsoft versiyonunu pek kullnmak istemiyorum açıkçası.Microsoft Basic ve ASP den anlar.Yinede sağolun.

pcmaster' Alıntı:
C#

asp php den çok daha kolay korkma :+1:

Hocam kolay mı zor mu bilmiyorum da
Biz üniversitede hep açık kaynak çıların kullandıkları öğretildi
C, PHP, Linux ve dahası ve bunları hakkaten benimsedim ve de kullandım.Şimdi zahmet edipte başka birşey kullanmak istemiyorum.Var olan bilgilerimi geliştirmek istiyorum.Bildiğim kadarıyla da Microsoft bu durumda tam zıt durumda kalıyor.
Ben heralde Borland C ye devam edeceğim.

Hocam C# ı kullanmanı tafsiye ederim. Daha kapsamlı basit ve kullanışlı biraz C# la alakalı dökümanları ve videoları inceledikten sonra zorlanmayacağınızı tahmin ediyorum . Yinede taktir size kalmış.

Ne amaçla kullanacaksın.
Okulda öğrencilere yönelik mi,
kendini geliştirmeye yönelikmi.

c# - Visiual Studio birleşimi ile Hem Masaüstü Programcılık hemde Web Programcılığı yapabilirsin (html, javascript ve jquery bunlardanda biraz anlaman lazım web için)

refleto' Alıntı:
Usturlab' Alıntı:
2008 de açılan topic yeniden hortlamış arkadaş şimdi okulu bitirmiştir herhalde :D
puhaha :puhaha: hakkaten ha bende sazan gibim yazıyom.
Blues_3000' Alıntı:
Program olarak Visual Studio 2010 ve Microsoft SQL Server 2008 programlama dili olarak C#
...
alt alta 2 mesaja bak. bu mezar 2 defa açıldı. bizde iyice mezar kazıcı olmuşuz da haberimiz yok :puhaha:

refleto' Alıntı:
Usturlab' Alıntı:
2008 de açılan topic yeniden hortlamış arkadaş şimdi okulu bitirmiştir herhalde :D

ne var bunda ya şu hortlamış muhabbeti çok saçma geliyor bana bu forumda yaa arkadaşlar bişey yazılınca aradan zaman geçince yazılanlar eskiyor mu ki? her seferinde yeni konu açmaktansa...

invem' Alıntı:
refleto' Alıntı:
Usturlab' Alıntı:

ne var bunda ya şu hortlamış muhabbeti çok saçma geliyor bana bu forumda yaa arkadaşlar bişey yazılınca aradan zaman geçince yazılanlar eskiyor mu ki? her seferinde yeni konu açmaktansa...
aynen hocam hiçbişey hortlamadı :) ben C# kullanıyorum tavsiye üzerine ama PHP den ve mysql den vazgeçmem olmazzz

microsoftun işletim sistemi dışında hiçbir şeyini kullanmamakta kararlıyım. Şu windowstan da bi kurtulsak başka bişey istemem.

invem' Alıntı:
refleto' Alıntı:
Usturlab' Alıntı:

hakkaten yeni konu açıncada bu konu açıldı, forumda arama yap bilmem ne derler. işte açılmış bir konu değilmi

ben bi an mercedes C serisinden bi araba tavsiyesi sandım ,zümrelerimde ne para varmış diyecektim :) ...C 180 cevap

BBNET
Geri