Halk Eğitim mi Okul mu ?

Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
Arkadaşlar ben şu anda halk eğitimdeyim ama il içi tayinlerle bir ortaokula geçiş yapsam mı diye düşünüyorum ve kararsızım aslında halk eğitim iyi ama bu sene müdürler değişecek gelen müdürle nasıl oluruz bilemiyorum biliyorsunuz halk eğitim her duruma müsait sabah 8 den akşam 5 e kadar kalacksın derse müdür kalarız ve birde üstüne akşam kurs açarım. Ama okula geçince de norm sıkıntısı yaşamaktan korkuyorum 1.5 yıl önce halk eğitime norm fazlalığından dolayı gelmiştim fikirlerinizi bekliyorum

Bende halk eğitimdeyim ve norm fazlası olduğum halde ve de müdür değiştiği halde tayin istemiyorum, gitmemeye çalışıyorum. Çünkü halk eğitim okuldan pek çok açıdan daha iyi... Tabi bulunduğunuz bölgede kurs açma durumları nedir bilemiyorum ama kursunuz varsa ve üzerine formatörlük falan yapabiliyorsanız kalın orada derim :)

Bana deseler ki seni halk eğitime alıyoruz, sana bir okulda görev vermiyoruz, ek ders ücreti de vermiyoruz desinler yeminle kabul ederim.Şimdi 2.üniversiteye kaydoldum.Eğer ki alan değiştireyim.İlk işim ya halk eğitim yada okulda 2 gün dersim olmasın yeter. Okul gerçekten yıpratıyor.Eskiden ilçe mebde çalışırken öğrenci yok, veli yok, ders yok, sessizlik ne güzeldi o günler.

Bende halk eğitimdeyim ve norm fazlası olduğum halde ve de müdür değiştiği halde tayin istemiyorum, gitmemeye çalışıyorum. Çünkü halk eğitim okuldan pek çok açıdan daha iyi... Tabi bulunduğunuz bölgede kurs açma durumları nedir bilemiyorum ama kursunuz varsa ve üzerine formatörlük falan yapabiliyorsanız kalın orada derim :)
Bende halk eğitim düşünüyorum. Hangi acılardan güzel anlatır mısınız? Özellikle 15 saati tamamlama ve ek ders konusu nasıl oluyor?

Arkadaşlar ben şu anda halk eğitimdeyim ama il içi tayinlerle bir ortaokula geçiş yapsam mı diye düşünüyorum ve kararsızım aslında halk eğitim iyi ama bu sene müdürler değişecek gelen müdürle nasıl oluruz bilemiyorum biliyorsunuz halk eğitim her duruma müsait sabah 8 den akşam 5 e kadar kalacksın derse müdür kalarız ve birde üstüne akşam kurs açarım. Ama okula geçince de norm sıkıntısı yaşamaktan korkuyorum 1.5 yıl önce halk eğitime norm fazlalığından dolayı gelmiştim fikirlerinizi bekliyorum
Hocam sizi hangi gerekçe ile saat 17.00 kadar tutacaklar. 8 yıldır halk eğitimde çalışıyorum. Böyle bişey yapamazlar. Siz ogretmensiniz. Akşam kurs açmak zorunda da değilsiniz.

Formaorluk halk egitim bunyesinde mi yoksa baska okulda mi formaorluk konusunda bilgi verirseniz sevinirim sanirim baska okulda formator olunca kurs zamani halk egitime gelmen gerekiyormus

Halk eğitimler nüfusu 150 binden fazla olan yerler için iyidir ancak nüfusu az olan bir yere denk gelirseniz kurs açamazsanız norm fazlası olursunuz ve okula görevlendirilirsiniz.
Ayrıca kurslar genelde akşam olur 22:00'a kadar olur derse girmek zorundasınız.
Ayrıca akşam açtığıınz kurslar ek ders değildir çünkü maaş karşılığını doldurmamışsınız ek ders geçmez.
Alan tarama çalışmaları kapsamında yılda 2 defa bütün köyleri dolaşmanız ve kursiyer bulmanız gerekir.
Köylerden kurs talebi geldiğinde o köye gidip bilgisayarları taşıyıp kurmanız ve kendi imkanlarınızla o köye çıkmanız gerekir.
Kursunuz yoksa 9.30 / 15.30 kurumda durmak durumundasınız buda işin başka boyutu.
Ekdersiniz yoktur büyük ilçe değilseniz.nöbet vardır ama ücret yoktur.
Cezaevlerine kursa giderseiniz talep varsa.
Bakın gece kursu yada cezaevine kursa gitmem deme gibi bir lüksünüz yok kurs o saatte talep ediliyorsa sen o kursu o saatte vermek zorudansın.

Burda halk eğitim iyidir diyen kişiler kendilerine göre yorum yapmış insanları yanlış yönlendirmeyin

Ders şu zamanda açılacak diye bir zorunluluk yoktur. Öğretmen istediği zaman açar. Ama napıyoruz genele uygun saate açıyoruz ki kurs açmış olalım ve norm fazlası olmayalım. Kurs var ise şu saatlerde buraya gel kimse diyemez. Ek ders takıntısı yoksa, kurs açma sıkıntısı yaşanmıyorsa hemler gayet güzel. İdare de kafa dengi ise tadından yenmez. Normları 2 yıl önce boşa düşürmediler. Herkes hemde görev almak istiyordu ve bakanlık hemleri yatış yeri gibi görüyordu.

Milli Eğitim Müdürlükleri eski idarecileri Hem'e atıyor. Sonrada yatıyorsunuz diyor. Hemler başı çuvala. Müdür ben ne dersem o olur derse yandın. Kendini Belediyenin kültür merkezlerinde mi bulursun, cezaevindemi bulursun bilemem. Okulda her şey oturmuş.

BBNET
Geri