Halk Eğitim Merkezleri Konusunda Bilgisi Olan?

Kodla Büyü
Hocalarım merhaba,
Halk Eğitim Merkezleriyle ilgili bilgisi olan var mıdır? Ek ders, çalışma şartları, özlük hakları vs hakkında bilgi verebilecek biri varsa yorum yazabilir mi? Okullara göre avantaj/dezantajı var mı?
Teşekkürler.

2013 den beri halk eğitimdeyim. böte mezunuyum. maksimum 30 saate kadar minimum 21 saat kurs açmak zorundayız haftalık. sabah, öğle, akşam ve hafta sonu sizin isteğiniz öncelikli olmak üzere kursiyer başvuru durumu da gözeterek kendiniz planlayarak kurs açabilirsiniz. yoğunluk olarak bilgisayar işletmenliği kursu açılıyor. ama istek olursa bir çok kurs açabilirsiniz. (foet kodları diye aratırsanız bilişim teknolojileri alanında açabileceğiniz kursları görebilirsiniz.)

ben norma fazlası tayinle gelmiştim. korkarak gelmiştim ama yetişkinler istekli geldikleri için ders konusu pek sıkıntı olmuyor ama devamsızlık durumu ve kursiyer sayısı yetersizliği sorun olabiliyor. kurs açılmadığı zamanlarda maaş karşılığı 3 gün olarak kuruma gidiyoruz.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. sormak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz. iyi günler...

ek ders çok sorun olmayacaksa en iyi çalışma ortamı halk eğitimi merkezlerdir. hocamın dediği gibi böteysen maksimum 40 (30+10), tekniksen 50 (40+10) kurs açabilirsin. labtaki pc sayına göre öğrencin olur yorulmazsın. zil yok nöbet tutacak öğrencin yok. sakinlik istiyorsan en iyi yer halk eğitimi merkezleridir. genelde iş için sertifikaya almaya gelirler. kendine göre bir düzenin olur karışan eden de olmaz.

ek ders çok sorun olmayacaksa en iyi çalışma ortamı halk eğitimi merkezlerdir. hocamın dediği gibi böteysen maksimum 40 (30+10), tekniksen 50 (40+10) kurs açabilirsin. labtaki pc sayına göre öğrencin olur yorulmazsın. zil yok nöbet tutacak öğrencin yok. sakinlik istiyorsan en iyi yer halk eğitimi merkezleridir. genelde iş için sertifikaya almaya gelirler. kendine göre bir düzenin olur karışan eden de olmaz.
valla iyiymiş hocam ya. teknik öğretmen olarak söylüyorum bunu. peki meslek lisesi mi halk eğitim mi?

2013 den beri halk eğitimdeyim. böte mezunuyum. maksimum 30 saate kadar minimum 21 saat kurs açmak zorundayız haftalık. sabah, öğle, akşam ve hafta sonu sizin isteğiniz öncelikli olmak üzere kursiyer başvuru durumu da gözeterek kendiniz planlayarak kurs açabilirsiniz. yoğunluk olarak bilgisayar işletmenliği kursu açılıyor. ama istek olursa bir çok kurs açabilirsiniz. (foet kodları diye aratırsanız bilişim teknolojileri alanında açabileceğiniz kursları görebilirsiniz.)

ben norma fazlası tayinle gelmiştim. korkarak gelmiştim ama yetişkinler istekli geldikleri için ders konusu pek sıkıntı olmuyor ama devamsızlık durumu ve kursiyer sayısı yetersizliği sorun olabiliyor. kurs açılmadığı zamanlarda maaş karşılığı 3 gün olarak kuruma gidiyoruz.

şimdilik aklıma gelenler bunlar. sormak istedikleriniz varsa yazabilirsiniz. iyi günler...
Hocam maaş karşılığı 3 gün kuruma gidiliyor demişsiniz. Teknik Tamir işleriylemi uğraşıyorsunuz kurs açmadıysanız, halk eğitime geçme ihtimalim var , bilgi verirseniz sevinirim

Hocam maaş karşılığı 3 gün kuruma gidiliyor demişsiniz. Teknik Tamir işleriylemi uğraşıyorsunuz kurs açmadıysanız, halk eğitime geçme ihtimalim var , bilgi verirseniz sevinirim
hocam idareye bağlı gün sayısı ve tamir işleri. eğer bilgisayarı hiç bilmeyen idarecileriniz varsa biraz uğraşırsınız. bilgisayar sınıfı kurdurmanız bütçe açısından daha kolay. yeni kurulmuş bir bilgisayar sınıfınız olursa fazla tamirat işi çıkmaz. ama tabi ki idarecilerin işi her zaman çıkıyor.

valla iyiymiş hocam ya. teknik öğretmen olarak söylüyorum bunu. peki meslek lisesi mi halk eğitim mi?
hocam seni zayıflatır halk eğitim. çünkü talep öğrenmeye yöneliktir sadece geliştirmez sen kursunu çeşitlendirirsen belki gelişimin yerinde saymaz. hiç bilmeyen yetişkin geliyor kursa. sıfırdan anlatıyorsun her şeyi. meslek lisesinde robotik, tasarım, ağ yapıları bunlarla sürekli gelişirsin tabi tercih senin ben zorunlu olarak geçmiştim halk eğitime ama iyi ki geçtim dedim norm sorunun yok saatler sana bağlı tek sorun her zaman 12 öğrencin olacak kurs açmak için. büyük bir ilçedeysen o da hiç sorun olmaz.

Hangi yazıya yönetmeliğe göre 3 gün maaş karşılığı çağırıyorlar? Mesela ortaokul-lisede öğretmen olsanız ve hiç dersiniz olmasa okula gitmezsiniz. Yeni bir ekleme yapılmadıysa benim bildiğim hiçbir yazıda yönetmelikte böyle bir bilgi yoktu.

Maaş karşılığı dersi dolmayan kişiye yapılabilecek tek işlem ilçede eğitim bölgesinde branşında ders görevlendirmesi çıkarmaktır. Başka bir yöntem bilmiyorum ben yasal olarak. Gel otur tamirat yap maaşını hak et hakaret gibi birşey. Tamirci miyiz biz.

Halk eğitim büyük bir ilçede ve farklı talepler gelen bir yerdeyse farklı olur , küçük bir ilçede bilgisayar isletmenligi harici talep gelmeyen bir yerse farklı olur. İlk önce kurumla görüşün hangi kurslara talep var , kurs saatleri genelde hangi saatlere planlanıyor, sürekli kurs acilabiliyormu ve kurslar nerede açılıyor .

Halkeğitimde çalışmadım ama daha önce küçük bir ilçede akşam derslerine girdim yıllarca. Deneyimim şu ki kesinlikle yaptığınız işin tadına varıyorsunuz çünkü herkes öğrenmek için geliyor. Eksileri genelde işletmenlik kursu veriliyor ve bu kurslarda bilen ile bilmeyen arasında çok ciddi farklar olabiliyor. Böyle durumlarda da bilenler biraz sıkılıyor. Ayrıca kadronuz orda olursa küçük yerlerde ders saati sorunu yaşanabilir. Böyle durumlarda da idare yukardaki örnekte olduğu gibi haybeye sizi kuruma çağırabilir.

Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ediyorum. Bilgisayar işletmenliği dışında kurs talebi olursa ( diyelim ki python kursu talep edildi fakat öğretmen python bilmiyor) bu durumda ne yapılıyor. İdare açman için zorluyor mu, yoksa talep karşılanmıyor mu?

Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ediyorum. Bilgisayar işletmenliği dışında kurs talebi olursa ( diyelim ki python kursu talep edildi fakat öğretmen python bilmiyor) bu durumda ne yapılıyor. İdare açman için zorluyor mu, yoksa talep karşılanmıyor mu?
Bilen birisi aranır. Yoksa yapacak birşey yok hocam :)

Geri