Halk Eğitim Merkezine dinamık Site Yapımı

Kodla Büyü

dream81

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Halk eğitim merkezi için dinamik (php tabanlı) bir site yapmak istiyoruz. Bunu için milli eğitim halk eğitim merkezlerine desteği veriyor mu? Halk eğitim merkezileri için domein ve host başvurularını nasıl yapacağız.yani bizim alan adımız ''halkegitim.meb.gov.tr'' şeklinde olacak host için içinde ilçe memlere sağlanan hostan kullanacağız. bunun için sırayla neler yapacağız...

Hocam, Halk Eğitim Merkezinize verilmiş olan resmi adresi kullanarak (****@meb.k12.tr) internet@meb.gov.tr adresine veya İl/İlçe MEM'nde Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatörlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Bunun için de alan adı ve barındırma hizmetini (istediğiniz alan adını da yazarak) neden istediğinizi belirten bir e-posta göndermeniz gerekiyor sanırım. Sonucu size e-posta ile bildirilecektir. Gönderilen e-postada eğer olumlu sonuç varsa erişim bilgilerinizde bulunacaktır.

Daha önce R.A.M. için böyle bir alan tahsis ettirmiştik ama ayrıntıları tam olarak hatırlamıyorum.

Umarım faydalı olur.

Not: M.E.B. sunucularında verilen barındırma hizmetleri İlçe MEM için 50 MB, İl MEM için 100 MB'dir. Ancak yine talep doğrultusunda bu kapasiteyi arttırabilirsiniz.

Hocam hiç uğraşmayın meb in serverleri dinamik siteleri desteklemiyor, halkeğitim olarak hostunuzu kendiniz alın çok büyük bir meblağ değil zaten

hocam benim bildiğim il ve ilçe memlere verilen host dinamik siteleri barındırıyor.
alan adı başvurusunu da mı aynı yere gönderiyoz..Ben halk eğitim için joomla gibi bir cms sistemini kullarak yapmaya çalışacağım, joomla veya wordpress gibi cms destekliyor mu?

MEB'in serverlarında Joomla!nızı çok rahat kullanamıyorsunuz, bazı noktalarda sıkıntı çıkardığını duyuyoruz meb server kullanıcılarından.

Ayrıca alan adı tahsis formuyla başvurduğunuzda uzantısı .gov.tr olan adı alabiliyorsunuz. İlla uzantısı .meb.gov.tr olan bir alan adı kullanmak zorunda değilsiniz.

BBNET
Geri