Halk Eğitim kursları

Kodla Büyü

Hakan25

Aktif Üye
Arkadaşlar branşı bilişim teknolojileri olmayan bt rehber öğretmenleri halk eğitimde bilgisayar kullanım kursu açabilir mi? bt formatörlük belgesi ve bt rehber öğretmen belgesi var. Çalıştığım ilde üç ayrı merkez ilçede üç ayrı cevap aldım.

Benim okulumda Türkçe öğretmeni arkadaşım oho projesi kapsamında halk egimden kendi okulumuz kurs merkezi olacak şekilde temel bilgisayar kursu acti. Acilabilir hocam

Komisyon, öğretmenlerin seçimi ve görevlendirilmesi
MADDE 11 –
(2)Kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, ders yılı başında millî eğitim müdürlüğüne başvururlar. Başvuru yapan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak öncelikle; bilgi ve tecrübesi ile branşında temayüz etmiş, çevresi ile iyi ilişkiler kurabilen öğrenme ve öğretme yöntem ve tekniklerine hâkim, teknolojik araç-gereçleri eğitim ortamında kullanabilenler komisyon tarafından seçilir. Kurslarda belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden de görevlendirme yapılabilir. Kursta görevlendirilecek öğretmen sayısının yetersiz olması halinde millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınır.

Yani hocam açılacak olan kurs için eğer bir bt öğretmeni yok ise HEM müdürlüğü tarafından kurs öğretmeni olarak sizin isminiz ilçe mem'e yollanır. İlçe mem HEM müdürüne "BT öğretmeni yok mu da bu öğretmene kurs veriyorsunuz?" diye sorar, HEM müdürü de "yok" cevabını verirse sizin görevlendirmeniz yapılır.

hocam ilçelerden ikisi kurs verebilirsiniz dedi. çalıştığım ilçe olmaz dedi. pazartesi öğrenci listem ve planlarımla birlikte resmi yoldan HEM e müracaat edecem. bakalım ne cevap verecekler

BBNET
Geri