tayinci42' Alıntı:ben kurs yapıyorum 10 saat.. stajda olur herhalde..
adem' Alıntı:İl veye ilçelerde işletme bulunmaması halinde staj çalışmaları hafta sonu yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılır Büyük il ve ilçelerde hafta 20 saate kadar küçük il ve ilçe merkezlerinde 16 saate kadar alabilirsiniz
Ayrıca bu staj okulda öğrencilere nasıl yaptırılır.yolcuhan' Alıntı:Şimdi arkadaşlar okuduklarımdan net bir sonuç çıkmadığından ben de tekrardan sorayım net bilgisi olupta yazmak isteyen arkadaşlarıma;
1.Teknik liselerin 300 saatlik stajını hafta sonu yaptırabiliyormuyuz?
2. Stajı hafta sonu yaptırırken +10 içinde mi sayılıyor yoksa koordinatörlük (16 saate kadar) içinde mi sayılıyor.
Yani mesela 16 saat koordinatörlük ücreti alan biri, hafta sonu 8 saat de staj ücreti alabilirmi?
Yoksa koordinatörlük (işletme) ile hafta sonu stajının toplamı 16 saat mi olabiliyor?
3. Bu sorduklarımın net olarak yönetmeliklerdeki yeri nedir?
Bilen arkadaşlardan yardım ister, hayırlı geceler dilerim.
...tayinci42' Alıntı:staj başka bir şeydir işletmelerde beceri eğitimi başka bir şeydir..
staj 300 saattir.. 10. sınıftan sonra 100, 11. sınıftan sonra 200 saati yada 11. sınıftan soonra 300 saati okul bitinceye kadar ister hafta içi, sonu yaz tatili vb.. istediğin gibi planla yazları ve 15 tatilde 44 saate kadar sene içindede 10 saate kadar planlayabilirsiniz.. maaş karşılığına sayılamaz.
işletmede beceri eğitimi.. haftada 24 saatlik bir eğitimdir. mezun olabilmek için mecburidir. işletmede yapılması esastır. işletme bulunamıyorsa okul ortamında ders olarak okutulur. işletmede yapıldığında doğrudan ek ders olur. okulda yapıldığında maaş karşılığınada sayılabilecek şekilde normal ek ders olur. işletmede beceri eğitimini okulda yaparsanız 300 saatlik staja öğrencileri göndermeniz gerekir.. ancak işletmede beceri eğitimi işletmelerde yapıldıysa staj zorunluluğu yoktur ama yinede isterseniz yapabilirsiniz. işletmede beceri eğitimi işletmede yapılıyorsa koordinatörlük görevi verilir bunun ek ders miktarınıda müdür belirler. (uzaklık, ulaşım vb) büyük şehir belediyelerinde 20 diğer yerlerde 16 saate kadar maksimum ek ders verilebilir. bu maaş karşılığına sayılamaz.
..Yesil26' Alıntı:Soru 1-) Biz okulda cumartesi leri öğrencilere staj yaptırıyoruz 8 saat. Ek ders ücreti normal mi yoksa farklı mı olacak
1-) Okulumuz tam yıl tam gün değil.
2-) Günde 14 saat 07:30-19:00 arası ders var fiziki imkan yetersizliğnden dolayı sınıf (derslik) yok.
Soru 2-) Haftada iki gün sabah 07:30 da başlayan 19:00 da biten 14 er saatlik dersim var saat 17:00 den sonraki ek dersler için normal ek ders ücreti mi verilir? Birde tamamen boş bir günede nöbet koymuşlar yönetmelikte öyle yazıyorya diğer okulların bu yönetmelikten haberi yok galiba onlar boş güne nöbet koymuyorlar. Neyse ...
Soruyorum çünkü 1. dönem 8-10 kişinin MAAŞI 5 ay yaklaşık 90 TL eksik yatmış az para değil. Ben bordroları karıştırırken farkettim sonra ödediler sormasak takip etmesek öyle gidecek. Bana bu ek derslerde de bi sıkıntı var gibi geliyor.
Soru 3-) Tam yıl tam gün eğitim yapılan okullarda idarenin iş yükü artıyormu acaba resmiyette okulu tam yıl tam gün göstermeden böyle 07:00-19:00 arası ders yapılıyor.
Elinde sağlam ek ders yönetmeliği olan varsa alabilirim. Teşekkürler.
Bu mahkeme kararına göre,
1- Saat 17.00’den sonra başlayan öğretim
2- Cumartesi, Pazar, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan öğretim
3- Tam gün tam yıl eğitim yapılan kurumlarda gündüz öğretiminin saat 19.00’dan sonra devam eden kısmındaki öğretim için
...Yesil26' Alıntı:Cumartesi satj yapıyoruz 10 ve 11. sınıflara ibe değil. Yukarıdaki ilk paragraf mı geçerli, ikinci paragraftan anladığım fiziki imkan yetersizse geç saatlere kadar ders yapılsa bile ek ders ücreti normal olacak şeklinde yanlış anladıysam düzeltin. Birde evet boş günüm dediğim bir gün sadece bir ders rehberlik koymuşlar yönetmeliğe uydurmak için o günede nöbet yazmışlar. Ben buna boş gün diyorum. Öyle değilmi.
Stajda uygulama takvimi
Madde 64- Staj çalışmalarının kurum müdürlüğünce plânlanması, yarıyıl ve yaz tatillerinde yaptırılması esastır. Ancak, zorunlu durumlarda müdürün uygun görmesi ile staj çalışmaları, ders yılı içinde de yapılabilir. Kurum dışında staj yapan öğrencilerin dosyası, staj bitimini izleyen ilk hafta içinde kurum müdürlüğüne teslim edilir.
Dağıtım
MADDE 23- (1) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki(2) ek ders saati sayıları haftanın çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Eşit dağıtılamaması hâlinde kalan ek ders saati sayısı eşit olarak pazartesi ve cuma günlerine eklenir.
...gozturkgs' Alıntı:Hazır bu konu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum. Kız meslek lisesinde çalışıyorum ve Alan şefiyim. Okulumuz ilçede olduğundan ve yeterli işletme olmadığından öğrencileri staja gönderemiyoruz. 12. sınıfda okulda kalacaklar ve İBE yi okulda ders olarak okutacaz. Şu anda okuyan 11. sınfların 300 saatlik stajını okulda yaptırmak istiyoruz. Bu stajı zorunlu sebeplerden ötürü (dershane ve kızların hafta sonu dolu olmaları vs.) hafta içi yapmak istiyoruz. Bunda herhangi bir sorun var mı? Ayrıca P.tesi=3saat, Salı=4saat, Çarşamba=3saat şeklinde olmasında bir sorun var mı?
Stajda uygulama takvimi
Madde 64- Staj çalışmalarının kurum müdürlüğünce plânlanması, yarıyıl ve yaz tatillerinde yaptırılması esastır. Ancak, zorunlu durumlarda müdürün uygun görmesi ile staj çalışmaları, ders yılı içinde de yapılabilir. Kurum dışında staj yapan öğrencilerin dosyası, staj bitimini izleyen ilk hafta içinde kurum müdürlüğüne teslim edilir.
...diamond_s' Alıntı:merhaba arkadaşlar biz bölümde iki öğretmeniz ve 11 öğrencimz staja gidiyor müdürümüz sadece diğer hocamıza 16 saat koordinatörlük veriyor bana hiç vermiyor öğrenci sayısı 16dan düşük olduğu için bir kaç arkadaşa sordum sana da verebilir dediler ama ne olur bu konuda bilgisi olan vrasa paylaşsın
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
Madde 267-( Değişik birinci fıkra: 20.9.2008/27003 RG) İşletmelerdeki mesleki eğitimin planlı olarak yürütülmesi, programa uygunluğunun izlenmesi, ortaya çıkabilecek sorunların belirlenmesi, öğrencilerin başarı, devam-devamsızlık ve disiplin durumlarının izlenmesi ve rehberlikte bulunulması amacıyla kurumda atamaya esas alanı atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenliği olan yönetici ve öğretmenlerden koordinatör öğretmen/öğretmenler görevlendirilir. Diğer alanlardan olan yönetici ve öğretmenlere bu kapsamda görev verilmez.
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır:
a) ( Değişik bend: 20.9.2008/27003 RG) Kurumdaki teorik ve uygulamalı meslek dersleri, ders bütünlüğü dikkate alınarak öğretmenlere dengeli olarak dağıtıldıktan sonra İşletmelerde Meslek Eğitimi adı altında ek ders görevi verilir.
Grup sayısı....1
Ders saati.....24
Verilebilecek İBE ders yükü..... 24x1 = 24 saat
..diamond_s' Alıntı:ya hocam valla bu müdürlerin şahsi uygulamalarından bıktım artık diğer okulumda 4 öğretmene TOPLAM 16 saat verdi müdür bu okulda da 16 saat tek kişiye verilmiş bölünmezmiş güya 37 saat dersim var dolu dolu bir saniyem boş deil 2 öğretmeniz bölüm şefi atölye şefi diye bir olayımız yok zaten onu geçtik sormuyoruz bile diğer hocamız böte mezunu erkek ,bulunduğumuz yer doğuda bana yönetmeliği deilde ilçenin durumunu anlatıp vaz geçiriyorlar 1,5 yıl oldu iki idare ile çalıştım herkes kendine göre yeni yönetmelik yazıyo sanki susturup gönderiyorlar bende ugraşmak istemiyorum ama canım cok sıkılıyor tabi bakıyorum millet 23 saat derse giriyo 16 saat koordinatörlük alıyo ben 37 saat ders nerdeyse okulu ben açıp kapatacağım her neyse herkese tavsiyem büyük ve köklü okullarda çalışın arkadaşlar ..![]()
..jiyan054' Alıntı:Sayın barbaryan hocam benimde bir sorum olacak.
Ticaret Meslek Lisesinde Bilgisayar Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bölümümüz anadolu ticaret meslek bünyesinde yer alıyor. 12. sınıf öğrencilerimiz bulunduğumuz yerde yeteri kadar işletme olmadığından işletmelerde beceri eğitimlerini okulda ibe dersi altında yapıyor ve bende 12 saat ibe dersine giriyorum. Ayrıca bu dönem 11. sınıftaki öğrencilerin eksik olan 150 saatlik stajlarını cumartesi günleri okulda yapıyoruz. stajda cumartesi günleri 10 saat ücret alıyorum. Ek ders yönetmeliğinde 15. maddede büyükşehir kapsamında olmayan ilçelerde mesleki eğitim ve staj çalışmasına katılan öğretmene haftada 16 saat ücret ödenir diyor. Hafta içi ibe dersinden 12 saat, stajdan 10 saat ücret alınca toplamda 22 saat ibe ve stajdan ücret alıyorum. Kimileri ibe ve staj farklı olduğundan alabilirsin diyor. Ama ücret yönetmeliğindeki maddeyi okuyunca kafam karıştı. Sizce bir sıkıntı olurmu?
119 sayılı TTKB yada değişen haliyle 2513 sayılı TTKB yanidiamond_s' Alıntı:ya hocam valla bu müdürlerin şahsi uygulamalarından bıktım artık diğer okulumda 4 öğretmene TOPLAM 16 saat verdi müdür bu okulda da 16 saat tek kişiye verilmiş bölünmezmiş güya 37 saat dersim var dolu dolu bir saniyem boş deil 2 öğretmeniz bölüm şefi atölye şefi diye bir olayımız yok zaten onu geçtik sormuyoruz bile diğer hocamız böte mezunu erkek ,bulunduğumuz yer doğuda bana yönetmeliği deilde ilçenin durumunu anlatıp vaz geçiriyorlar 1,5 yıl oldu iki idare ile çalıştım herkes kendine göre yeni yönetmelik yazıyo sanki susturup gönderiyorlar bende ugraşmak istemiyorum ama canım cok sıkılıyor tabi bakıyorum millet 23 saat derse giriyo 16 saat koordinatörlük alıyo ben 37 saat ders nerdeyse okulu ben açıp kapatacağım her neyse herkese tavsiyem büyük ve köklü okullarda çalışın arkadaşlar ..
tef mezunuyum..kız teknik meslekte çalışıyorum
(**) Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Bilgisayar (Yazılım), Bilgisayar (Donanım) bölümlerine Atölye ve Meslek Dersi Öğretmeni olarak atanamazlar.