Hafif zihinsel engelli öğrenciler ?

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumuzda hafif zihinsel engellilerin bulunduğu bir Özel eğitim sınıfımız var? Bu sınıfın sınıf öğretmeni zannedersem 7. ve 8. derslerde kaytarmak için 2 öğrencisini bırakıp gidiyor Bilgisayar derslerine girsinler diye.
Benim öğrencilerle bir sorunum yok gayet uysal ve sesiz çocuklar ama öğretmenin uyanıklık yapması hiç hoşuma gitmedi.

yönetmelikte aşağıdaki madde yazıyor.
Sorum Bizim dersimiz öezel yetenek gerektiren dersler sınıfında mı.

Eğer öyleyse öğretmeni de çağırır sınıfta oturturum. Öyle uyanıklık yapmak olmaz. Adam gibi gelse durumunu anlatsa ben zaten gidin deri ama anlasın durumun farkında olduğumu.

3) Bu ilköğretim kurumlarında 1-4 ve 5-8 inci sınıflarda dersler sınıf öğretmenleri tarafından okutulur. Ancak, özel yetenek gerektiren dersler ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ve yabancı dil dersinin alan öğretmenleri tarafından okutulması esastır. Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere sınıf öğretmeni de katılır.

Öğretmenim özel egt arkadaşlar neyin peşinde bilmiyorum.Bende özel egt. muhakkak o sınafa 2 öğretmen giriyordur.Öğretmenim sizde şunu söyleyin Bir arkadasınız sınıfta çocuklarla ilgikenirken bir arkafasınızda benimle detse girsin.Ben anlatırken uygulama kısmında yardımcı olunuz diyin.Özel egtimciyim böyle tiplere bayılıyom!!!! Bayandır arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmadın cinsiyet ayrımında felan degilim bu modeller özl egt.için sözüm böyle oluyor malrsefff

Birde öğretmenim öğretmen kesinlikle öğrencileri gönderinceye kadar sınıfını bırakıp okululdan gidemez.Sizin dersinizde bir problem olursa peki.Gidiyosa idareyle konusun ek dersi kesilir siz ek dersle gidin bakalım kaytarabiliyormu...Yazık o canım çocuklara

Hocam benim de sınıfımda zihinsel engelli çocuk var.O öğretmene söyle gelsin yanında otursun.Ben bir kere bıraktım çocuk okul bahçesinden 1 km ileriye gitmiş bu durumlarda sınıf öğretmeni sorumludur.Bırakıp gidemez.

BBNET
Geri