Haber: MEB hazırlıklara başladı, yaz tatili erkene çekilecek (Edit: Okulların Yaz Tatili Öne Çekilmeyecek)

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif

Edit: Haber doğrulanmadı​

Okulların Yaz Tatili Öne Çekilmeyecek https://www.memurlar.net/haber/1132259/

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanıyor. Normal şartlar altında 20 Haziran itibarıyla sona erecek eğitim ve öğretim döneminin 2-6 Haziran haftasında tamamlanması bekleniyor.

Son düzenleme:
peki Haziran seminerleri ne olur acaba? Nisan tatilindeki gibi pas geçebilir mi? Ki pas geçmesi şu durumda daha mantıklı olur.

“Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sordum... Bazı basın yayın organlarında, Milli Eğitim Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanıyor haberi yer almıştı.

Edindiğim bilgiye göre Bakanlığın bu yönde hazırlığı ve çalışması yok.”

1 milyon öğretmene haziran ayında ekders verilmeyerek, merkezi bütçeye kaynak yaratılabilir.

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkacaksa; son hafta okulların açık olmasının anlamı yok diye düşünüyorlar bence..

Edip Üzen az önce Twitterda:
"Edindiğim bilgiye göre Bakanlığın bu yönde hazırlığı ve çalışması yok.":rolleyes:

Anlamadığım Beyfendi memurlar.net sitesinde Genel Yayın Yönetmeni ve haberi yapan site memurlar.net ???

Edip Üzen az önce Twitterda:
"Edindiğim bilgiye göre Bakanlığın bu yönde hazırlığı ve çalışması yok.":rolleyes:

Anlamadığım Beyfendi memurlar.net sitesinde Genel Yayın Yönetmeni ve haberi yapan site memurlar.net ???

Haberi başka yerden alıp kaynak vermemişlerdi. Şimdi güncelleme yaptılar.

Bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan "MEB hazırlıklara başladı, yaz tatili erkene çekilecek" başlıklı habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Söz konusu haberde özetle, "Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanıyor." şeklinde verilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bakanlığımızca "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi", 28 Mayıs 2024 tarihinde kamuoyuyla paylaşılmış ve eğitim öğretim süreçleri, açıklanan takvim doğrultusunda devam etmektedir.

Söz konusu takvime göre 9 Eylül 2024 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı, daha önceden açıklandığı gibi 20 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir.

İlgili "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi", kamuoyuna duyurulduğu günden beri "https://www.meb.gov.tr/2024-2025-egitim-ogretim-yili-takvimi-aciklandi/haber/33888/tr" adresinde yayında olmasına rağmen yapılan haberler ya özensizce ya da art niyetlidir.

Kaynağından araştırılmadan veya kasıtlı olarak asılsız iddialar içeren yalan ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunun gündemini meşgul eden; milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velimizi yanlış yönlendiren bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

IMG_1316.webp

BBNET
Geri