hükümet sağduyu çağrısı dışında Aciz mi?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Terör saldırılarından sonra Hükümet yetkilileri sağduyu çağrısı dışında ve nafile geçiştirme çabaları dışında bir şey yapmamaya devam ederse;

http://gundem.milliyet.com.tr/bdp-binas ... efault.htm

HALK KENDİ KANUNU BÖYLE UYGULAR...BUGÜN G.ANTEPTE ;YARIN BAŞKA İLLERDE VE KAÇINILMAZ SON İSTİKRAR ABİDESİ HÜKÜMETİMİZ SAYESİNDE ÜLKE BÖLÜNÜR..."YETMEZ AMA EVET" te KAPAK OLUR akp ciler size..

Siniri delen delene.dagdan inen inene.simdi sehirlerde cirit atiyorlar.yakalayip ona selam verene kadar derisini yuzeceksin

Esede kiziyoruz bende kiziyordum.nasilsa olecek vatanini savunuyor.o buraya gelenler suriyeyi sevseler ya kalirlardi yada muhaliflere katilirlardi tatil koyune gel git oraya mal sat aksama gel yemek ye.
esed mecburen vatan hainlerini vuruyor

acizden de ote bence.. bugun asala da hortlamis tehdit ediyor bizi.. samar oglanina donduk akp sayesinde!! onune gelen tehdit ediyor akp de bos bos cevap veriyor olay kapaniyor.. devlet yonetiminden anladiklari bu kadar.. bi de sagduyu aciklamasi yapmislar araci biliyorduk plakasini biliyorduk durdugu yerleri biliyorduk e be kardesim madem biliyordun niye engel olmadin? kurumlar arasinda hic olmadigi kadar koordine varmis.. rezil bir yonetim :verymad: :tr:

Buzkırıcı' Alıntı:
Esede kiziyoruz bende kiziyordum.nasilsa olecek vatanini savunuyor.o buraya gelenler suriyeyi sevseler ya kalirlardi yada muhaliflere katilirlardi tatil koyune gel git oraya mal sat aksama gel yemek ye.

Hocam verdiğiniz örnek hiç olmamış. esed kendi halkını öldürüyor, bu örnekle bu it sürülerini türk milletinden göstermiş oluyorsunuz. akp nin neden bu kadar pasif kaldığını anlamıyorum, kuduz köpeğe yapılacak şey sıkmaktır, bunlar hala yok sağ duyu yok bilmem ne. Türkiye yi sevmeyen defolsun gitsin. Irakta bölgesel kürt yönetimi var, oraya defolsun sevmeyenler, bizde kurtulmuş oluruz.

ya pkk akp yi bitircek yada akp pkk yı. bu kadar aciz bir yönetim olamaz. ordumuz, istihbaratımız var , hâla mır mır mır... vurun arkadaş ya,candan tatlı ne var ki? kimsede kürt baharı olur falan demesin, doğudaki millet bizden daha çok nefret ediyor bu veledi zinalardan. Vurun arkadaş vurun artık.

hükümete bir şey olmasında 3-5 şehit olmuş kimin umrunda. bu arada bu olaylarıda konuşmayalım pkk nın propagandası olmasın. bu kadar şehsiyetsiz bir devlet yönetimi olmaz. suiyede patlayan he bomba için samanyolu eset gitsin diye çığlıklar atarken türkiyede boma patladığında kimin gideceğini söylemye korkuyor.

yaşasın açılım rüzgarı. yaşasın arap baharı. yaşasın akp, yaşasın pkk

gerçekten bu kadar vurdumduymazlık olmaz ne bekleniyo bilmiyorum. Sonuçta birşeylerin yapılması gerekiyor. Ama herkes klasik söylemlerden öteye gitmiyor. Hep lafta kalıyor. Lafla peynir gemisi yürümez derler aynen öyle. Biz bu tarz durumlarda elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.

jemba35' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

Hocam verdiğiniz örnek hiç olmamış. esed kendi halkını öldürüyor, bu örnekle bu it sürülerini türk milletinden göstermiş oluyorsunuz. akp nin neden bu kadar pasif kaldığını anlamıyorum, kuduz köpeğe yapılacak şey sıkmaktır, bunlar hala yok sağ duyu yok bilmem ne. Türkiye yi sevmeyen defolsun gitsin. Irakta bölgesel kürt yönetimi var, oraya defolsun sevmeyenler, bizde kurtulmuş oluruz.

ya pkk akp yi bitircek yada akp pkk yı. bu kadar aciz bir yönetim olamaz. ordumuz, istihbaratımız var , hâla mır mır mır... vurun arkadaş ya,candan tatlı ne var ki? kimsede kürt baharı olur falan demesin, doğudaki millet bizden daha çok nefret ediyor bu veledi zinalardan. Vurun arkadaş vurun artık.
:+1:
doğru söze ne denir...

başbakan suriyeyi düşündüğü kadar kendi ülkesini düşünyor mu?
hergün şehit veriliyor ama halka sağ duyu çağrısı yapılıyor hiç bir hukuki çalışma olmadığı gibi pkk yı güçlendirecek hamleler yapılıyor. suriye haklını doyuran suriye ile savaşan terörisleri besleyen onlara her türlü yardım yapan ülkemiz kendi ülkesinde aciz kalmış vatandaşını korumaktan aciz

sona geldik artık, bu saatten sonra konuşacak hiçbir şey yok, zaten alışmışız konuşmaktan başka bir şey yaptığımız yok,ülkenin başbakanı, muhalefet liderleri bile sadece konuşuyor... bence bdp li milletvekillerini örnek almaları gerekiyor, adamlar hem icraat yapıyorlar hem de konuşmalarıyla bunları eziyorlar...dolayısıyla bu kadar planlı yaptıkları işte bizi bu hale getiriyor... biz de sistem yok, plan yok, düzen yok ve her şey kısır döngü içinde...

O bolgede akrabam yuzbasi bildiginiz gibi degil durum.
onlar yuzunden asala da tehdide basladi.bilmediginiz cok durum var burada yazamam

cesur yürek99 hocam katılıyorum. Ancak tepedekilerin unuttuğu birşey var.

"Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz ancak savaş sizinle ilgilenir." bunun farkında değiller.

ancak unutmayalım.

Ülkemizi yıkacaklarmış, yakacaklarmış, böleceklermiş... Kaygılanmayın !!! Hepsini gömecek kadar toprağımız var

Ya sev ya terket tezi bu dönem itibariyle uygulanamaz, adamlar burayı sevmiyoruz sizi sevmiyoruz falan demiyorlar, burası bizim diyorlar. Artık ya sev ya terket deme sırası onlarda. Tepkini karşındakinin iddiasına göre ayarlamazsan boşa konuşmuş olursun. Aynı hükümetin şimdiye kadar yaptığı gibi.

Doğunun kırsalında pkk sempatizanı yerler var, zaten bu şartlarda bdp ye oy vermek demek pkkyı desteklemek demektir, kaç milyon oyları var, nasıl destekleri var düşünmek lazım. Hile ve baskı ile oyların çok gözüktüğünü varsayarak, kuzey ırak, suriye ve medya ile yalıtım sağlandıktan sonra dinine bağlı kesime bu işin yanlışlığı anlatılabilir.

Dini hassasiyeti olmayan ırkçı ve sempatizan kesim nasıl ikna edilir, bu yoldan çevrilir sorun burada. Teröristi vurur temizlersin ama eskisi gibi değil artık dağda değil şehirde oldukları için vur, kes, kafasına sık diye ahkam kesmek de yanlış. Adam peşmerge kıyafetiyle dolaşmıyor sivil geziyor bunları temizlemek ya da sürmek Ermeni tehciri gibi sonuç vermez. O zamandan bu zamana dünyanın haber alma kabiliyeti çok değişti. Dünya medyasında anında sivil katliamı olarak anlatılır ve yere göğe sığdıramadıkları rte yi bir anda esad'a benzetip ipini çekerler. Böyle bir şeyi göze alabilir mi, tabi ki alamaz. Açılım da patladı şimdi izlemekten başka çareleri yok artık. Tek kurtuluşu hedef olarak Suriye'yi gösterip oraya girmek ve dikkati dağıtmak. Zaten biraz daha propaganda yaparsa madem bu iş çözülecek Suriye'ye girelim madem görüşünü destekleyecek hazır bir seçmen kitlesi var.

Ayrıca demez ya, yaparım dese bile temizlik işine girmesi her türlü zararımıza olur. Türkiye'ye müdahale kozunu dünyanın eline vermiş oluruz. Bu zaten beklenen bir şey, sıradaki senaryo olarak söyleniyor. Yani yakalım yıkalım, kafa alalım, vuralım diyenler iki kere düşünsün, adamlar gel beni vur diye dolaşmıyor, istediğin kadar istihbaratın olsun çok geniş coğrafyada halkın içine karışmış durumdalar. Menfaatimize bir çözüm önerisi sunarken Türkiye'nin sonunu getirecek bir baharı davet ediyor olabilirler.

Bir yandan da ciğerimiz yanıyor, kanımız kaynıyor, milleti taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayacak seviyeye getiriyorlar. Artık bir Mehmet daha şehit olacağına her şeyi yapabilecek duruma geldik. Biz bu duygular içindeyken hükümet nasıl bir yol izleyecek bakalım. Devleti yönetmeye talip oldularsa çıksınlar işin içinden. Her türlü sonuçta açılımı yanlış yönetip uygulayarak olayları bu noktaya getirdikleri için sorumluluk peşlerini bırakmayacak.

Şimdi olayı sadece Akp açısından bakarak eleştirenler haklı, ama yetersiz bir eleştiri olur. çünkü büyük resme bakmak gerekir. Şu ana kadar gelen iktidarların hangisi istemez ki terörü bitirmeyi. Ben çok sağlam birinden şunu duymuştum 2-3 yıl önce; Başbakan, ya terör bitecek ya ben şeklinde ifade kullanmış, yani terörü
bitirmek için herşeyi yapacağını herşeyi göze alacağını söylemiş. Tabi bu ne kadar gerçek veya yanlış bilemem. Ama ben samimi buluyorum.
Bu sitede Akp karşıtlığı yaparak doğruları bulduğunu zanneden bir sürü insan var. Hatta hafif Akp yi bazı konularda başarılı bulanları yandaş, yalaka, gerizekalı,hak hukuk aramayı bilmez, bidon kafalı, koyun olarak tanımlıyorlar hemen bu sitede. Hatta vatan hainliğine kadar işi götürüyorlar. Osman Pamukoğlunun TekeTek programında söylediklerini herkes destekliyor ama şunu atlıyorlar; Pamukoğlu şunu da söyledi." 2000 yılında terörün bittiği veya silindiği tamamen zırva, terör örgütü sadece geri çekildi, tabiki asker de başarılı oldu ancak dinlenmek ve toparlanmak için ara verdiler. Dağdaki terörüstlerin tamamen takip edilerek, kaynaklarıyla vs temizlenmesi gerekirdi, bu yapılmadı. Yani 2000 deki Sıfır terör hikayedir". İşte buna benzer şeyler söyledi ama kimse bunları ifade etmiyor, sadece bazı merkezlerin düştüğü ifadesini öne çıkarıyorlar. Hatta şu ifadeyi de kullandı: Bu hükümeti bitirecek tek unsur var o da terördür.Bu gidişle Akp terörden yıpranacak ve ikdidar kaybedecek dedi. Dolayısıyla bunu Akp liler de görebilecek durumda. Eğer iktidarı kaybetmek istemiyorsa terör onun başını yemeden terörü tabiki bitirmek istiyorlardır ama kolay değil. Bazı yanlışlıklar yapılmış olabilir, açılım, oslo görüşmeleri, habur görüntüleri vs... ANcak şu ana kadar sadece askeri yöntemlerle bitmediği için bunlar da denenmiştir ve denemede yanılmıştırlar.
Ben terörü tersinden okuyorum büyük resme bakarak. Acaba gerçekten bu terör Akp yi düşürmek için bazı güçler tarafından tetikleniyor olabilir mi? Tabiki terörün tamamını bu kapsama sokamayız. Sonuçta dağda kürdistan kurmak isteyen biriler var ve bunun için her türlü hainliği yapıyorlar.
2005 yıllarında ekonomiiyi gittiği için Akp yi düşürmek için ekonomik kriz çıkartmak isteyenlerin de olduğu söylentileri var biliyorsunuz.
Sonuçta çok etraflı düşünmek gerekir, oyun içinde oyun olan bir ortam var. Bugün doğru bildikleriniz yarın yanlış çıkabiliyor. O yüzden benim bu mesajımın tamamen yanlış olduğunu ilerde görebilirim. Valla çok karışık bir durum.
Bu arada ben Akp li değilim. Oy da vermedim. Kimse üstüme gelmesin:) Ama varsalım ki oy verdim. O zaman da derim ki sana ne ulan sana mı sorucam oy verince. Sana mı düştü benim oyumu eleştirmek derim.

devlet komşularıyla geçimsiz, akrabalarını karşısına almış,
ağzından çıkan şeyler sürekli lanet ve kınama olan ve
artık ciddiye alınmayan sevimsiz yaşlı bir kadına benziyor..

bu hükümeti geçtim de..bu millette de tık yok..be kardeşim her gün ülkenin 4 tarafında ocaklara ateş düşüyor...millette tık yok..ya en büyüğündne bir miting yapılsın teröre lanet okunsun..yıkılmadık ayaktayız mesajı verilsin..nerden sivil toplum??üniversiteler??? millet??? ya bu hükümetimiz nasıl uyutmuş-sindirmiş-KİŞİLİKSİZLEŞTRİMİŞ insanları bu derece pes diyorum..düne kadar TÜRK 'üm bile diyemiyordu başbakanımız sırf şirinlik olsun diye TÜRKİYELİYİM demişti hatırlarmısınız??bakın şirinlik yaptıkları ne hale getirdi ülkeyi...

jemba35' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

doğudaki insanlar bizden daha fazla nefret ediyor demişsiniz. kesinlikle katılmıyorum. %50 si sempazitanıdır..

eğer gerçekten doğru olsaydı söylediğiniz, doğuda özerklik yada bağımsızlık konulu referandum yapılması gerekir.

doğudaki referandumda özerklik ya da bağımsızlık çıkmassa sorunların bir çoğu düzelir..

Bir zamanlar Vatana İhanet yasası vardı cezası ölümdü. Kaldırıldı, yerine sulandırılmış TCK 302-308. maddeler var.

Dokunulmazlıkları kaldırılması gereken, alenen devleti yıkmak isteyen teröristler mecliste. Terörist vekil dağdaki ile ülke sınırlarında kucaklaşır ses yok. Hükümetten, askerden, polisten icraat yok. Milleti temsil ettiğini iddia eden diğer vekillerden icraat yok. Bu ülkenin sözde bağımsız mahkemelerinden hakim, savcılarından hiç bir icraat yok...

Yasli,hasta,cocuk,kadinlara lafim yok.
su anda kamptan 2 bin kisi eksik nerede bunlar?orada yuzbasi akrabam var adamlar amerikaya gitmek istiyorlarmis.vatan haini bunlar gidin sereflice olun

:alkis: :alkis:
sibilim_ogretmeni' Alıntı:
Şimdi olayı sadece Akp açısından bakarak eleştirenler haklı, ama yetersiz bir eleştiri olur. çünkü büyük resme bakmak gerekir. Şu ana kadar gelen iktidarların hangisi istemez ki terörü bitirmeyi. Ben çok sağlam birinden şunu duymuştum 2-3 yıl önce; Başbakan, ya terör bitecek ya ben şeklinde ifade kullanmış, yani terörü
bitirmek için herşeyi yapacağını herşeyi göze alacağını söylemiş. Tabi bu ne kadar gerçek veya yanlış bilemem. Ama ben samimi buluyorum.
Bu sitede Akp karşıtlığı yaparak doğruları bulduğunu zanneden bir sürü insan var. Hatta hafif Akp yi bazı konularda başarılı bulanları yandaş, yalaka, gerizekalı,hak hukuk aramayı bilmez, bidon kafalı, koyun olarak tanımlıyorlar hemen bu sitede. Hatta vatan hainliğine kadar işi götürüyorlar. Osman Pamukoğlunun TekeTek programında söylediklerini herkes destekliyor ama şunu atlıyorlar; Pamukoğlu şunu da söyledi." 2000 yılında terörün bittiği veya silindiği tamamen zırva, terör örgütü sadece geri çekildi, tabiki asker de başarılı oldu ancak dinlenmek ve toparlanmak için ara verdiler. Dağdaki terörüstlerin tamamen takip edilerek, kaynaklarıyla vs temizlenmesi gerekirdi, bu yapılmadı. Yani 2000 deki Sıfır terör hikayedir". İşte buna benzer şeyler söyledi ama kimse bunları ifade etmiyor, sadece bazı merkezlerin düştüğü ifadesini öne çıkarıyorlar. Hatta şu ifadeyi de kullandı: Bu hükümeti bitirecek tek unsur var o da terördür.Bu gidişle Akp terörden yıpranacak ve ikdidar kaybedecek dedi. Dolayısıyla bunu Akp liler de görebilecek durumda. Eğer iktidarı kaybetmek istemiyorsa terör onun başını yemeden terörü tabiki bitirmek istiyorlardır ama kolay değil. Bazı yanlışlıklar yapılmış olabilir, açılım, oslo görüşmeleri, habur görüntüleri vs... ANcak şu ana kadar sadece askeri yöntemlerle bitmediği için bunlar da denenmiştir ve denemede yanılmıştırlar.
Ben terörü tersinden okuyorum büyük resme bakarak. Acaba gerçekten bu terör Akp yi düşürmek için bazı güçler tarafından tetikleniyor olabilir mi? Tabiki terörün tamamını bu kapsama sokamayız. Sonuçta dağda kürdistan kurmak isteyen biriler var ve bunun için her türlü hainliği yapıyorlar.
2005 yıllarında ekonomiiyi gittiği için Akp yi düşürmek için ekonomik kriz çıkartmak isteyenlerin de olduğu söylentileri var biliyorsunuz.
Sonuçta çok etraflı düşünmek gerekir, oyun içinde oyun olan bir ortam var. Bugün doğru bildikleriniz yarın yanlış çıkabiliyor. O yüzden benim bu mesajımın tamamen yanlış olduğunu ilerde görebilirim. Valla çok karışık bir durum.
Bu arada ben Akp li değilim. Oy da vermedim. Kimse üstüme gelmesin:) Ama varsalım ki oy verdim. O zaman da derim ki sana ne ulan sana mı sorucam oy verince. Sana mı düştü benim oyumu eleştirmek derim.

bu ülkenin bu hale gelmesinde hükümetin işbirlikçileri de akp ye oy veren seçmenidir...o zaman o halde akp ye oy vermeyenler de bunu akp seçmenin başına kakar...hele ki bu oy verenler öğretmense-okumuş sözde ülke sorunlarına duyarlı kesimdense tabi ki eleştiride getiririz..hesapta sorarız..ne kadar kayıtsızsınız diye..

Hükümeti terörün nedeniymiş gibi görenler ideolojik düşünüyor...Tabiki hükümetin beceriksizliği vardır ve 10 yılda çözmesi gerekirdi ama bunda kasıt aramak kasıtlı olmaktır...bunun baş sorumlusuda bir bakandır aşağıdaki yazıda aknin bu beceriksizliğinin nelere malolabileceği anlatılıyor
her-telden-f29/yazik-ki-tarih-boyle-yaziliyor-t93320.html

pkk ne zaman nasıl ortaya çıkmış buyrun okuyun
---------------
TÜRKİYE-PKK TERÖRÜ

Türkiye'nin başına PKK terör örgütünü musallat eden, 12 Eylül 1980 askeri darbesidir. 1974 yılında bir öğrenci yapılanması olan ve kendilerine APOCU denilen örgüt, 1978 yılında MİT 'in askeri mensupları tarafından kurdurulmuş ve adına da PKK denilmiştir.

1980 askeri darbesinden dokuz ay kadar önce de Öcalan'ın kendisine örgütü kurduranlar tarafından yurt dışına çıkışına yardımcı olunmuştur. Örgütün eski yöneticilerinden Selim Çürükkaya'nın ifadesine göre; örgütün ilk yapılanmasından günümüze kadar seyreden kurucuları ve örgüte hakim olanlar, biyografik olarak şöyle bir tablo arz etmektedir;

Örgütte 1974-1978 tarihleri arasında üst düzey görev alanların çoğunluğu Tunceli doğumludur. Büyük bir kısmı da Tunceli öğretmen okulu öğrencisi veya mezunudur. Tunceli doğumlu olanların sayısı 35 iken, Bingöllü olanların sayısı 16, Urfalıların sayısı 15'dır. İlk kurucular diyeceğimiz 120 kişinin içinde; 7 Batmanlı, 4 Karslı, 4 Antepli, 3 de Ağrılı yer almaktadır. Bunların dışında Ordulu, Gümüşhaneli, Adanalı, Eskişehirli, Mardinli olanlar da var. Bunların arasından 9 kişi Türk olarak bilinirken, 1 kişinin de Arnavut olması söz konusuydu.

Ancak günümüzdeki PKK yapılanmasının üst düzey yönetiminde, Tunceli ve Bingöllü ağırlığı azalırken Urfa, Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri, Van illeriyle ve Suriyeli Kürtlerin ağırlığı ise artmaktadır denilebilir.

Dünya İslâm coğrafyasında o zamanki gelişmelerden etkilenen 1970'lerin Kürt gençliği; "Kimliğinin yok sayılması, yaşadıkları bölgenin sosyo-ekonomik yönden geri bırakılmışlığı, solcu ve Marksist kamu görevlilerinin yıllarca bölgelerine Sibirya misali sürgün olarak gönderilmesi, bu zihniyetteki idarecilerce yönetilmeleri ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarında bölgede yaşanan siyasal gelişmeler" gibi nedenlerle, yıllarca kendisine alternatif zihniyet olarak sunulan Türk soluna öncelikle inandı. Daha sonrasında da Türk Solu'na kanmaktan vazgeçtiği bir süreçte de PKK'ye doğru dönüşüme uğradı...

NATO'nun güçlülerinden olan devletlerin, TSK'nin, Türkiye devleti üzerindeki vesayetini tesis etmek suretiyle, Türkiyeli Kürtlerce ve dahi Türk Müslümanlarca yaşanması muhtemel; "İslam Baharı" sürecini sabote etmek için, Türkiye'de hep darbeler yaptırmışlar ve sivil yönetimleri güçsüzleştirmişlerdi.

Günümüz Mezopotamya havzasında oluşturulan ve/veya oluşturulması öngörülen yeni ve emperyal yapılanmalar / haritalar nedeniyle, devletin kurumları tarafından kurdurulmuş PKK gibi Marksist ve seküler bir örgüt, ülkemizin başına musallat edildi. Bunun sistematize edilmesi ve Kürtlerin böylesi PKK gibi bir bölücü örgüte odaklanmasının arzu edilmesi, onun emperyal güçlere hizmet etmesi noktasındaki sadakati ve onlara bağlılığı olabilir...

PKK'nın karşısında duruşları nedeniyle İslâmi hassasiyetleri olan Müslüman Kürt gençliğinin, bu yönden bertaraf edilmesi gerekli görülüyordu. Buna çare olarak da, o dönemlerde kitapevleri çevresinde ümmet anlayışı içinde odaklaşan Kürt gençliği üzerinde senaryolar oynanarak, bizzat devlet eliyle -Ergenekon ve JİTEM örneği yapılar aracılığıyla- provokatif olaylar icra edilmekte, domuz bağlarıyla adam öldürmeler gerçekleştirilmekte ve Müslüman Kürtlerin itibarsızlaştırılması operasyonu yapılarak, bilinçli bir şekilde PKK terör örgütünün önü açıldı...

Günümüzde mevcut olan BDP-PKK çizgisinin son on yıllık yerel yönetimlerdeki hâkimiyetleri sayesinde de, özellikle kent merkezlerinde, ciddi anlamda Müslüman Kürtlere mahalle baskısı yapıldı. Anlar korku sarmalı içinde bırakıldı ve bu gelişmeler de gündemlerine "demokratik özerklik" gibi ayrışma ve bölünmeye basamak olacak yapılanmalar ile dillendirdi...

KCK gibi illegal, alternatif ve eş zamanlı devlet yapılanmaları, bu süreçte özellikle bölge başta olmak üzere, yakınlıkduyar kitlesine sahip oldukları metropollerde oluşturuldu ve sürekli artması çalışmaları yapıldı...

2012 ağustos ayı itibarıyla, PKK örgütünü şu anda –hâlâ- yöneten kişilere bakarsak;

1. Abdullah Öcalan: (Şanlıurfalı) İmralı'da hükümlü.

2. Murat Karayılan: (Şanlıurfalı) PKK'ya 1979'da katıldı. Silahlı mücadelenin ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri. KCK Yürütme Kurulu Başkanıdır.

3. Cemil Bayık: (Elazığ-Hazarlı) Kandil'de, Örgütün asıl yöneticisi "Derin PKK" denilecek kişi ve PKK'nın halen yaşayan 5 kurucusundan birisi.

4. Duran Kalkan: (Tunceli asıllı, Adana doğumlu) Kandil'de Adanalı bir Türk. Tek kelime Kürtçe bilmiyor. PKK'nın halen yaşayan kurucu üyelerinden birisi.

5. Mustafa Karasu: (Gürün / Sivaslı) Kandil'de "Derin PKK"nın sözcüsü konumunda. Türk asıllı 2010'da Oslo'da dönemin Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hakan Fidan ile birlikte örgüt adına görüşmelerde bulunan kişilerden birisi.

6. Ali Haydar Kaytan: (Tuncelili) Kandil'de Öcalan'ın peygamber olduğunu savunur.

7. Rıza Altun: (Adıyamanlı) Kandil'de ama işlevsizleştirilmiş durumda.

8. Sabri Ok: (Adıyamanlı) Kandil'de KCK TM Yöneticisi olarak görev yapıyor. 28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubu'nun Sabri Ok ile sürekli bağlantıya geçtiği belirtiliyor. Örgütün hâlen gizli lideridir. Avrupa ile Kandil arasında gidip geliyor.

9. Fehman Hüseyin: (Suriyeli) Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı grubu yönetiyor. 2004 - 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı.
önder aytaç
yazının tümü için bkz
http://www.medyafaresi.com/yazi/946/ond ... li-mi.html

togius' Alıntı:
pcbilisim' Alıntı:
Bu forum gunden gune kendilerini milliyetçi sanan faşizanlar yuvasina donmus.

Kardeş bana faşizmin tanımını yapar mısın?
arkadaş ağır bir ifade kullanmış ve aynı zamanda yanlış çünkü faşizm bir yönetim biçimidir ırkçı olduğı gibi milliyetçi faşizmlerde vardır ama anlatılmak istenen herhalde sadece kendi ırkını üstün görüp başka ırklara hayat hakkı tanımamak gibi bir anlamda kullanmış....
aslında bu şekilde yazanlar faşist falan değil olaylardan medyanın yansıtmasından etkilenip yüzeysel ve duygusal yaklaşımlarla bu şekilde yazıyorlar....zaten pkk terörünün amcı da böyle düşünenlerin artmasını sağlayarak toplumu kutuplaştırmak.Yoksa onların kürtleri falan düşündüğü yok tek istedikleri kendi pislik iktidarlarını oluşturmak.

BBNET
Geri