GRAFİKER OLAN VARMI?

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
ARKADAŞLAR BEN GRAFİKER OLMAK İSTİYORUM AMA NEREDEN BAŞLIYACAĞIMI BİLMİYORUM. SİTEDE BU İŞ İLE UĞRAŞANLAR BİZLERLE DENEYİMLERİNİ PAYŞAŞIRLARSA SEVİNİRİM. GRAFİKER OLMAK İÇİN İYİ RESİM YAPMAK ŞARTMI? HANGİ PROGRAMLARI BİLMEK LAZIM...

tasarım

Grafiker değilim ama biraz uğraşmışlığım vardır. Öncelikle bu işi öğrenmek istiyosan biraz resim yeteneğin olmalı. mesela renklerin uyumunu iyi bilmelisin. Güzel tasarımlar çıkarabilmen için bu ilk şart. Daha sonra program olarak firework ile başlıyabilirsin kullanımı oldukça kolay ve sonra photoshop ve son olarak profesyonel çizimler için corel draw kullanmalısın. Bi çok grafikerin kullandığı bir programdır corel draw tavsiye ederim. Hatta corel draw ın kurucularu her yıl büyük ödülü olan çizim yarışmaları düzenliyolar baya kapsamlı bi program kesinlikle tavsiye ederim. Umarım yardmcı olabilmişimdir. Kolay gelsin. Çizimlerle uğraşmak ve yeni şeyler üretmek gerçekten çok güzel.. bu zevki tatman ümidiyle....

ben grafiker olmak istiyorum demeyle bu olmaz
adamlar grafiker olmak için 4 yıl uğraşıyorlar. emek sarfediyorlar. yeteneklerini maharetleri ve çalışmaları ile birleştiriyorlar.
bence ilk yapmanız gereken bir grafik tasarım kursuna başlamanız ve eğer çok istiyorsanız kendinizi sürekli geliştirmeniz. çokça tasarım programları öğrenmeniz ve iyi derecede kullanmanız gerekir.
photoshop
corel
illustrator
paintshop pro
freehand
.
.
.
.
.

malesef bulunduğum ilde grafik tasarım kursu yok. resim yeteneğim yok ama renk uyumundan anlıyorum.iç dekorasyonu çok seviyorum.profesyonel değil ama bazen kendi kıyafetimi kendim çiziyorum. bu özellikler grafiker olmak için bir + mıdır

kıyafet çizme olayı moda tasarımı bence
grafik daha farklı
grafik Tasarım yapabilmek için sadece bilgisayar teknolojisini kullanabilmek yetmez. Grafik tasarımcısının desen gücünü, renk bilgisini ve yaratıcılığını teknolojiyle buluşturması gerekir. Bir elmayı stilize edebilmek için önce onun gerçek şekli üzerinde fikriniz olması gerekir yani önce elmanın kendisini resmedebilin ki o elmanın soyutlanmış halini ortaya çıkarabilin.

Nese 1982
Oncelikle sevgili kardesim.. Sen ne olmak istedigine bi karar verdinmi..
Zira kendi elbiseni tasarlamanla grafikerlik arasinda pek bi bag yok.
Senin yaptigin ise Stilistlik

Grafikerlik bambaska bi is.Daha cok masaustu yayincilikta is bulurlar ve isleri herhangi bir fikri bilgisayar ortamina aktarmaktir.
Yani birilerinin cizdikleri istedikleri kapak,brosur vs.vs seyleri...
Bununla birlikte asiri resim cizme yetenegine ihtiyaclari yoktur fakat kullandiklari programlara hakim olmalari gerekir ve renk bilgisi ve bazi temel grafik sekillerini bilmeleri gerekir.
Son olarak sen hangisi olmak istiyorsun bir fikrin bulanmi yoksa uygulayanmi.
Meslegime gelince , Tasarimciyim. Tekstil desenleri hazirliyorum. 15 yildir bu isle mesgulum ve su anda yurt disinda uluslar arasi bir sirkette calismaya devam ediyorum.
Umarim fikir verebilmisimdir.

Grafiker olunmaz, grafiker doğulur. Grafikerlik bir Allah vergisidir. Yeteneğe sahip olamayanlar (benim gibi) grafiker olamazlar :(
ama çok pis kod yazarım :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rtyucel' Alıntı:
Grafiker olunmaz, grafiker doğulur. Grafikerlik bir Allah vergisidir. Yeteneğe sahip olamayanlar (benim gibi) grafiker olamazlar :(
ama çok pis kod yazarım :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
O zaman pis kodcu diyebilirmiyiz hocam.... :)

Adobe photoshop ,adobe ıllustrator,Adobe indesign, Coreldraw-11yada 12 , bunları iyi bilmen lazım hocam bir kaç prog daha var unuttum şimdi benim grafiker/desinatör arkadaşım var bunları kullanıyor ve iyi biliyor :+1: :+1:

sadece program kullanmayı bilmekle diğerlerini taklit etmenin ötesine geçilmez bol bol template kullanırsın... yetenekte lazım...

fireworks la başladım
çok kolay mış ama tam bitmedi. diğerlerinide sırayla öğrenirim inş. tavsiyelerinizi bekliyorum

BBNET
Geri