GOOGLE-yarısını çöZdüm ama KURALI BULAMADIM

Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
GOOGLE-Bugün alan turing in 2. dünya savaşında alman şifre makinası enigma benzeri bir scripti anasayfasında yapmış.
aalanturing.jpg

GOO ya geldim tesadüfen ama...kuralını buladım.GLE yi ulaşamadık.bunu bulan yokmu.Alın size iş.Şifreyi çözelim lütfen.
Sayfa bu gece yarısı kapanır.

Re: GOOGLE-yarısını çöZdüm ama KURALI BULAMAIM

Helal olsun hocam kuralı ne yada nasıl oynanıyor.

buyrun hocam burada var algoritma :wink:

Şimdi farkettim ki bir kez bitirince tekrar oynayınca aynıları gelmiyormuş. Siz yazmadan birkaç saat önce bitirmiştim şimdi tekrar bitirmeye çalışıyorum ama bunlar daha zor galiba

ben de bitirdim. ama nasıl olduğunu pek anlamadım. okları takip ederek falan oldu. Google yi tamamladım.

boteakif' Alıntı:
Şimdi farkettim ki bir kez bitirince tekrar oynayınca aynıları gelmiyormuş. Siz yazmadan birkaç saat önce bitirmiştim şimdi tekrar bitirmeye çalışıyorum ama bunlar daha zor galiba
Evet birinciyi bitirince, yeni düğmeler geldi.Level atlıyorsun.

ben de bitirdim ikili sayı sisteminde çiftli sayma yapıyor anladığım kadarıyla yarım toplayıcıya benzettim çalışmasını ben tam anlamadım ama

bende bitirdim :) ama ikinci kez yapmaya kalktığımda olmadı :?

Algoritma aşağıdaki gibidir

Örneğimizdeki Turing makinesi sembol havuzu (yani alfabe) olarak {'B', '1'} kullanmaktadır. Bu makineni amacı, verilen girdinin en sağına 1 ekleyip girdinin en soluna geri dönmektir.
Bu amaca ulaşabilmek için, {'d0', 'd1', 'd2'} şeklinde üç durum kullanacağız. Bu durumların geçiş tablosu ise şu şekilde olacak:

Güncel Okunan İşlem Yeni
Durum Sembol Durum
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
d0 1 Sağa git d0
d0 B 1 yaz d1
d1 1 Sola git d1
d1 B Sağa git d2

Makine, ilk başta d0 durumunda olacak. Bu tabloya bakarak görebiliriz ki, d2 son durum olacak ve makinenin kafası şu işlemi yapacak:

1 sembolünü gördükçe sağa doğru gidecek.
B sembolünü gördüğü an (yani girdinin en sağına ulaştığında) o sembol yerine 1 yazacak.
Yazma işlemi bitince 1 sembolü gördükçe sola gidecek.
B sembolünü gördüğü an (yani girdinin en soluna ulaştığında) bir adım sağa gidecek ki girdinin ilk harfine doğru bakıyor olsun.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Turing_makinas%C4%B1

BBNET
Geri