Arkadaşlar google okulunu kullanan başvuran var mı?
Bu konu ile ilgili yaptıklarım, txt dosyasını meb yönetim panelindeki dosyalar bölümüne yükledim ve doğrulama yapmaya çalıştım. O sırada doğrulanamamıştı. Google'ı aradım, durumu bildirdim daha önce kayıt yapılan bir "meb.k12.tr" adresi olmadığını söylediler. Bu konuda bir araştırma yapıp bana döndüler, şuanda mümkün görünmüyor dediler. Daha önce meb panelde sol menüde bulunan "Sunucu Yönetimi" bölümünden "Google Analitik" ve "Google Doğrulama" için gerekli doğrulamaları yapmıştım, bunu onlara da belirttim ve Google Apps için de böyle bir bölüm konulması konusunda istekte bulundum. Az önce hiç beklemediğim bir e-posta geldi;
"Google Apps artık etkin durumda. meb.k12.tr adresinin size ait olduğunu doğruladınız."
Tam olarak işe yarayan hangi adımdı bilemiyorum.
Siz de şu adımları takip edin;
1) Meb yönetim paneli "Sunucu Yönetimi" bölümünden "Google Analitik" ve "Google Doğrulama" ya girip oradaki adımları takip ederek doğruları yapın.
2) Google Apps'a kayıt olurken okulunuzun "meb.k12.tr" uzantılı adresini kullanın.
3) Adresi doğrulamanız istendiğinde sitenize yüklemeniz gereken txt bu bölüme (txt yüklenemediği için xml olarak) meb.k12.tr uzantılı sitenizin erişebildiğiniz tek bölümü olan "Dosyalar" kısmına yükleyin.
4) Google'ı arayın ve durumu bildirin. (Aramadan önce web sitesinden pin kodu almanız gerekiyor, pin kodu 1 saat geçerli.)