Google indexleme şekli hakkında?

Kodla Büyü

dj_alper

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar sitenin google arama motorunda aynen bu şekilde görünmesi için ne yapmamız gerekiyor.Normal bizim yaptığımız sitelerde hep tek index sayfası olarak görünüyor, lakin burada ise index'in hemen altında 6 tane menü sıralanmış. Bu işlemi merak sardım şimdi. inşallah bu konu hakkında bilgisi olan vardır :)
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... 0l0l0ll0l0

Bu tamamen google botları tarafından çıkartılan bir özellik. Sitenizin sağlam ziyaretçi kitlesinin olması, ve bu ziyaretçilerin belirli sayfaları diğerlerinden fazla şekilde ziyaret etmesi lazım ki google örümcekleri sitenin belli başlıklarının diğerlerinden daha önemli olduğunu anlasın ve bu şekil bir özel görünümde listeleme yapsın.

omd' Alıntı:
Bu tamamen google botları tarafından çıkartılan bir özellik. Sitenizin sağlam ziyaretçi kitlesinin olması, ve bu ziyaretçilerin belirli sayfaları diğerlerinden fazla şekilde ziyaret etmesi lazım ki google örümcekleri sitenin belli başlıklarının diğerlerinden daha önemli olduğunu anlasın ve bu şekil bir özel görünümde listeleme yapsın.

Hocama katılıyorum ve bir de şunu unutmamak gerekir sitenin kodlamasıda bunu etkiliyor örn; benim yaptığım okul sitesi http://www.google.com.tr/#hl=tr&sou...gc.r_pw.&fp=bebbbd97278b3818&biw=1024&bih=584

Hocam genel itibari ile web2.0 standartları ve seo uyumlu sayfa hazırlamakla ilgili bir sürü bilgiyi göz önüne almanız lazım. Ha deyince anlatılır şeyler de değil, vakitte çok geç oldu. Siz bu konularda biraz araştırma yapın, sonra tekrar konuşalım :D Ben biraz uyuyayım şimdi :)

talp' Alıntı:
omd' Alıntı:

Hocama katılıyorum ve bir de şunu unutmamak gerekir sitenin kodlamasıda bunu etkiliyor örn; benim yaptığım okul sitesi http://www.google.com.tr/#hl=tr&sou...gc.r_pw.&fp=bebbbd97278b3818&biw=1024&bih=584

Bu örümceklere yem felen atamazmıyız çok çok girsinler diye :) bu arada talp hocam sitenizin tasarımı hoşuma gitti doğrusu. Arka plan işe bir cafcaflık katmış :)

omd' Alıntı:
Hocam genel itibari ile web2.0 standartları ve seo uyumlu sayfa hazırlamakla ilgili bir sürü bilgiyi göz önüne almanız lazım. Ha deyince anlatılır şeyler de değil, vakitte çok geç oldu. Siz bu konularda biraz araştırma yapın, sonra tekrar konuşalım :D Ben biraz uyuyayım şimdi :)

Siz uyanasıya kadar ben de bu konular hakkında biraz araştırma yapayım :)

(dj_alper) Hocam yorum için teşekkürler. Sitenin googleda öyle görünmesi için bir kaç tavsiye vereyim. Öncelikle google taglarına önem verin. Google webmaster tools u kullanın.
Kod:
<meta name="keywords" content= 
<meta name="google-site-verification" content=
<meta name="description" content=
bu kodlarda çok önemli...

talp' Alıntı:
(dj_alper) Hocam yorum için teşekkürler. Sitenin googleda öyle görünmesi için bir kaç tavsiye vereyim. Öncelikle google taglarına önem verin. Google webmaster tools u kullanın.
Kod:
<meta name="keywords" content= 
<meta name="google-site-verification" content=
<meta name="description" content=
bu kodlarda çok önemli...

Hocam dediklerinizi kullanmaktayım.Yaklaşık 6 ay'dır. Acaba diyorum biraz daha zamana mı ihtiyaç var :?: Tabi biz işimizi sağlama alalımda ondan sonra zamana bırakırız artık :)

ExE' Alıntı:
Hmm sanırım zamana ihtiyacınız var :D

Sitemap normal diyorsunuz yani.
Zaman problem değil bekleriz lakin dediğim gibi ben sadece acaba bunu yapmak için ayrıca bir yöntem mi kullanıyoruz diye merak ettim.

Böyle çıksın diye özel birşey yok hocam. Mümkün olduğunca w3c standartlarında html ve css kullanmaya bakın, site içi seo çalışmalarına dikkat edin, sitemap güncel olsun ve yeni yazı eklediğinizde google, yahoo, bing gibi arama motorlarına ping edilsin, ... bu tarz genel kurallara dikkat ederseniz zaman içide sizin siteniz de uygun bir görüntüye kavuruşur arama sayfasında :D

Benim yeni atandığım okulun sitesini de google yarı-özgün bir formda gösteriyor :D Zamanla biraz da müdahale ile sizin gösterdiğiniz forma geçecektir sanırım.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    19.6 KB · Görüntüleme: 304
asp-php' Alıntı:
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=olurluyuz&oq=olurluyuz&aq=f&aqi=g4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=31226l35897l0l36197l20l19l5l1l1l4l330l2299l3.2.4.3l13l0

Zaman mekan emek,,, olmuyor değil. Ama boş olta ile beklersen hayatta olmaz :D

Yöntemini bileceksiniz...

hocam bende boşa olta atmayayım diye buradan sizlerin bilgisini almak istedim ya :oops:
Oltam doğru olmuş mu :)

BBNET
Geri