Getz Kullananlar

Kodla Büyü

ysartemur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
yeni aldığım 2004 getz de araba hareket edince tüm kapılar kilitleniyor. Daha önce kullandığım clio da kapı açma tuşuna 5 saniye basınca bu sistem devreden çıkıyordu. Getz de de böyle bir düğme varmı acaba ben göremedim de.
araca sonradan alarm takılmış ondan mı kaynaklanıyor acaba

hocam aynı sorun bende de var.. kapılar kilitlendikten sonrada anahtardan tüm kapılar açılmıyor sadece şofr kapısı açılıyor..

hocam alarm ben sonradan taktırdım. taktırdıgımdan beri sorun çıkarıyo kilit.. ama bi arkadaşımda da orjinal var onda da kapı kilitleri sorunlu... getz lerde sık karşılaşılan sorunmuş..

hocalarım o aslında normal olan birşey değilmi kardeşimde leon var şehir içinde 30 u aşınca otomatık kapıları kıtlıyor virajlarda kıtlıyor geri açıyor , ben boyle bırsey anladım yanlısım mı var.

bende 2007 var ve 30 km nin üstüne çıkınca otomatik kilitlenme özelliğini aktif etmek için günlerdir aramama rağmen bulamadım. Sonradan kaza esnasında çoğu alarm sistemlerinde tüm kapıların kilitli kaldığını ve yolcuların çıkamadığını duyunca vazgeçtim.
Aslında bu özellik çokta iyi birşey değilmiş yani.

Hocam önceki arabam fiat tı yol bilgisayar ekranından hıza limiti 20 yi aşınca kapıları kilitliyordu.

Şimdiki aracım 2004 getz gls. Alarm yok. Sizin bahsettiğiniz otomatik kilitleme olayı olmuyor.
Fabrika çıkışı merkezi kilit var ayrıca

bende 2007 model getz kullanıyorum aynı şey bende de var ama bana pek sorunmuş gibi gelmedi arabada çoçuk olunca kullanışlı oluyor.
Tabi tüm kapıları açacak tuş olsa iyi olurmuş.

küçük çocuğu olanlar için iyi ancak diğer durumlarda kötü oluyor. yukarda denildiği gibi olası bir kaza durumunda kapılar kilitli olduğu için kurtarılma süresi uzuyor. bir düğme ile iptal edebilsek güzel olurdu

Hocam şöför kapısında çocuk kilidi var onu açsrsan kilitlenmez. Aynı araçtan ben de kullanmıştım sorunu yanlış anlamadıysam çözümü bu.

madem getz den laf açıldı, şu aralar araştırmaktan bıktığım konuyu yeni konu açmadan sorayım. :)
60000 km bakımını yaptıracam servis toplam 350tl dedi. yağ olarak shell 10w30 kullanacakmış. Biraz araştırınca castrol edge 5w30un daha iyi olacağı kanısına vardım. yağı ben alırsam 200tlye servisle anlaştım.
bugün bi arkadaşa sordum shell daha iyi dedi. hatta mobile1 en iyisi dedi.
kafam karıştı araba 60000km yi geçti ne yapsam arkadaşlar? (araba 2010 getz dizel)

xxxben' Alıntı:
madem getz den laf açıldı, şu aralar araştırmaktan bıktığım konuyu yeni konu açmadan sorayım. :)
60000 km bakımını yaptıracam servis toplam 350tl dedi. yağ olarak shell 10w30 kullanacakmış. Biraz araştırınca castrol edge 5w30un daha iyi olacağı kanısına vardım. yağı ben alırsam 200tlye servisle anlaştım.
kafam karıştı araba 60000km yi geçti ne yapsam arkadaşlar? (araba 2010 getz dizel)
Hocam benim araç 1.4 turbo dizel. Serviste geçen yıl 10 numara yağ koymuşlar. Bu sene garanti bittiğinden çok sağlam bir ustaya götürdüm. Usta 10 numara yağ turbonun ömrünü kısaltır. En iyisi 5 numara dedi. Cidden aracın sesi inceldi. 10 numara ile farkını sen bile anlıyorsun. Araç daha bi atak oldu. Araç peugeot bipper.

zech' Alıntı:
xxxben' Alıntı:
Hocam benim araç 1.4 turbo dizel. Serviste geçen yıl 10 numara yağ koymuşlar. Bu sene garanti bittiğinden çok sağlam bir ustaya götürdüm. Usta 10 numara yağ turbonun ömrünü kısaltır. En iyisi 5 numara dedi. Cidden aracın sesi inceldi. 10 numara ile farkını sen bile anlıyorsun. Araç daha bi atak oldu. Araç peugeot bipper.

peki shell-mobil1-castrol hangisi hocam? siz ne kullandınız?

Hocam siz soruncaya kadar hiç merak etmemiştim :) Karta baktım geldim reklam olmasın usta shell koymuş

xxxben' Alıntı:

hocam önceki aracımda da kullanmıştım bu aracımda da ısrarla kullanıyorum. (Getz 2007 Benzinli)
ikisinden seçecek olsam kesinlikle castrol edge derim.her iki ustamda shellden daha iyi dedi.
ara bakım için 300 küsür verdim. tüm filtreler, fren bakımı, ses gelen kapının bakımı, yağ değişimi dahil.
yağa 100 işçiliğe de 25 tl aldılar

teşekkürler hocam. bende castrol5w30 almaya karar verdim. bu haftaiçi yaptırıcam.demekki aynı fiyat oluyor hemen hemen. bende200tl servis+ 150yağ.

BBNET
Geri