Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım artık! Yardımm

Kodla Büyü

bahhele

Üye
netsupport kurulu tahtaların şifrelerini değiştirdim..bütün ayarları korumalı yaptım.sistemden tutunda dosya-usb okuma/yazma,her türlü ayarı korumalı yaptım.fakat gelin görünki çocuklar her seferinde bunu aşıp masa üstüne müzikte kopyalıyor filmde ne varsa..Şifremi bilmelerinin imkanı yok.

netsupportun şifresinin tutulduğu yere girip bakabilirlermi? ya da C de kayıtlı netsupport klasöründe böyle bi şifre tutma txt dosyası mevcutmu? nasıl yapabiliyorlar bunu? Öğretmenlerin hepsi dosyalarımızı atamıyoruz artık diye sızlanıyor çocuklara bi bakıyorum alt üst etmişler gene tahtaları :( sinirden işi bırakıcam o raddeye geldim.Yeteris hissediyorum kendimi :verymad:

bi kaç zibidi yüzünden ATAK kurup çocukların tahta kullanmalarına engel olmak istemiyorum sırf bu yüzden direniyorum.Fakat son raddeye geldim artık. Yinede merak ediyorum hangi yollarla aşabilirler bunu.Beni aydınlatın lütfen :(

hocam ATAK programını tavsiye ederim.forumda var. tahtalar flash belleksiz açılmıyor. flash bellekleri öğretmenlere dağıtırken kesinlikle öğrencilere vermemelerini söyledim. tahtada sıkıntı olursa kimin flashı ile açılmış bunu görebildiğimizi de söyledik.inanın çok işe yarıyor

hocam o işin kolayı.ben onu yükler geçerim.şu anki kafama takılan tek şey bu sistemi nasıl aştıkları.şifreyi nerden öğreniyor olabilirler? Yüklediğim imajlarda tek kullanıcı var o da yönetici

zencefil58' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/fatih-etkilesimli-tahta-f279/akilli-tahta-sifre-degistimisler-t100275.html

hocam bu sayfaya bir bakın derim.

bu başlık benimle alakalı değil sanırım hocam.
kurduuğum sistem sıfır bi sistemdi ve hala benim şifreyi kullanabiliyorum netsupport u deaktif ederken .. benim sisteme sadece müzik video yükleyip program kurabiliyorlar bende bunu anlamıyorum.Görev yöneticisinden deaktif edilebilirmi? yada kapalı görev yöneticisini aktif edip netsupportu burdan deaktif edebilirlermi? kesinlikle şifreyi bildiklerini düşünmüyorum.ya da bilgisayardaki bütün şifreleri bulan bi program varmı? ancak öyle bulabilirler.

hocam şunu bi deneyin msconfing başlangıçtan netsupportla ilgili bütün seçenekleri pasif edin bakalım oluyor mu böyle bişey okumuştum sanki bu arada akıllı tahtamız yok bizim ama bi deneyin bunu.

hocam herşeyi kurup düzenlemeleri yaptıktan sonra bios kalıt usb yi devre dışı bırakın, boot için 1.sıraya harddiski gösterin son olarak biosun yönetici şifresini oluşturun sistem tamamen açılana kadar usb girişleri pasif olacağından hiçbir şekilde farklı bir şekilde pcyi açamazlar. bu şekilde halledebirlisiniz.

hocam deep freeze kur. Öğretmenlerde flasdan calıştırsınlar dosyalarını.

bizim okulda akıllı tahta yok ama eğer kullandığınız program görev yöneticinden kapandığında pasif oluyorsa işiniz zor. çünkü görev yönetici gibi çalışan portable programlar var, muhtemelen öğrenciler böyle bir program kullanıyordur. bunu önelemek için exe leri engellemen lazım o zaman da öğretmen bişey kurmak istediğinde problem olur.... devamı hep başını ağrıtır.

öğrenciye iyilik yarmıyor hocam, senin düşünceni anlayabiliyorum, öğrencilerde kullansın istiyorsun ama malesef sağlam bırakmıyorlar. 25 kişilik sınıfta 1 tane lüzumsuz öğrenci varsa o yetiyor senin başını ağrıtmaya.
Sen iyiliğini düşünüyorsun ama onlar seni düşünmüyor...! :(
senin yerinde olsam 1 gün bile düşünmeden atak kurar geçerim

Hocam NS Protect programının Users sekmesindeki listede Administrator veya başka bir kullanıcı var mı?

Hocam ne alaka öğrencilerin tahta kullanmasına engel olmamak adı üzerinde tahta bu tahtayı sınıfta öğrenciler mi kullanıyo. Atak ı kur bakma gözlerinin yaşına uzun seneler kullanılması lazım bu tahtaların. Öğrenciler mahvediyorlar tahtaları. Tahtayı yalnız Öğretmen kullanır Öğrenci değil...

yadigartbaykal' Alıntı:
haftanın 2 günü görevli olduğum okulda 1 tahtada kurulu olan atak programı kaldırılmış. araştırma halindeyim...
********************************* bu yüzden en güzeli temiz bir imaj alın ve harici disk ile yükleyin. **************

pardüsü kapatmanın bi yolu yokmu?

servisatk I/O error 31 hatası veriyor tahtanın biri.. ve açılmıyor hiç bir flashla.. program kaldırma flashı yaptım ama flash okumadığı için programıda kaldıramıyorum.yardım edermisiniz

bahhele' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
Hocam NS Protect programının Users sekmesindeki listede Administrator veya başka bir kullanıcı var mı?
Hocam sadece administrator var

Şimdi yanlış anladıysam beni düzeltin: Sizin tahtalarınızda sadece administrator oturumu var ve başka bir oturum yok doğru mu? Ve siz NS Protect programının Users sekmesindeki "ayrıcalık tanı" menüsündeki administrator hesabını kaldırmamışsınız bu da doğru mu? Eğer durum böyleyse NSP üzerinden yaptığınız tüm ayarlar zaten pasif durumda olacaktır.

doğru anlamışsınız ve "ayrıcalık tanı " menüsündeki admine bi müdehalede bulunmadım..aşağıdaki halde bıraktım..

file.php

fakat normalde herhangi biri gelse tahtada ne kopyalama yapabiliyor ne flashtan bişey okutabiliyor.bütün herşey aktif hocam.hiç bi işlem yapılamıyor.netsupport görevini yapıyor ayarladığım herşeyde.fakat nasıl aşıyorlar bilmiyorum.

fatih-etkilesimli-tahta-f279/netsupport-protect-sifre-degistirme-islemi-t108813.html

burdaki sekmelerdeki bütün herşeyi yeşile çevirdim.bu da yasaklı demek.. uygulamadada hepsi yasaklı zaten.gelin görünki öğrenciler aşıyor ve nasıl yaptıklarını anlamıyorum

eğer usbden açılmasını iptal etmediyseniz ve biosa şifre vermediyseniz usb ile minixp livecd tarzı bir yöntemle açıp dosyaları kopyalıyor olabilirler.

ziyaunal' Alıntı:
eğer usbden açılmasını iptal etmediyseniz ve biosa şifre vermediyseniz usb ile minixp livecd tarzı bir yöntemle açıp dosyaları kopyalıyor olabilirler.

Evet bence de. Bios ayarlarınız ne durumda?

Bios sifresizdi flashtan calisan isletim sistemi olabilir belki ama netsupport bu tarz bi durumda devre disimi olmus oluyor? Netsupoort ise yaramiyormu?

Artık atak kurdum ve bios sifreleri koydum butun tahtalara.. cogununda dedigi gibi öğrenciye iyilik etmeyeceksin

BBNET
Geri