General Mobile Tablet Sorunu

Kodla Büyü

billymansur

Site Gezgini
Arkadaşlar 22.10.2015 perşembe günü okulumuza tabletler geldi. Cuma günü aktivasyon için öğrencilere EBA şifrelerini dağıttım. Okulumuzda 2 tane Fatih ağı bulunmaktadır. Fakat tabletlerin yaklaşık yüzde 80 ini aktive edemedik. 1 aydır görev yapıyorum il koordinatörü dahil kimseden bilgi alamadım yardımcı olursanız sevinirim. Karşılaştığımız sorunlar şunlardır:

1-Tabletler açıldığında general mobile yazısı sürekli ekranda dönüp duruyor. Tableti hiçbir şekilde kapatamıyoruz. Öğrencilere bekleyin şarjı bitsin sonra şarja takıp tekrar deneyin dedim. Pazartesi günü getirecekler işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum.

2-Fatih ağının şifresini hiçkimseye vermedim. Öğrendiğim kadarıyla (doğru mu onu da bilmiyorum) tabletlerin aktive olması için ağın şifresine ihtiyaç yokmuş. Zira öğrencilerin büyük bir bölümü tableti aktive edemedi. Sürekli farklı hata kodlarıyla karşılaşıyoruz. Bu esnada ağın şifresini vermediğim halde aktive olan tabletler var. Bu aktivasyon sorununu nasıl çözeriz.

3-Bazı tabletler kalemle çalıştığı halde dokunmatikleri gitti.

4-Birkaç öğrenci tablet aktive olmadı diye kendi bilgilerini arkadaşlarının tabletine girmişler ve tablet aktive olmuş. Bu durum bizim oluşturduğumuz tutanaklarla çelişki oluşturur. Ne yapmalıyım?

NOT: Bilgisayar Bilişimi de bayağı kurcaladım fakat net bir cevap bulamadığım için konuyu açtım.
Yardımınız için teşekkürler...

1. Bu sorun bataryanın boşalmasıyla genellikle düzelmiyor. Aynı sorunla karşılaştım servise göndereceğim

2. Öğrencilere şifre vermeniz gerekmiyor. Tabletler merkez tarafından tanımlanıyor ve otomatik olarak bağlanıyor. Ara ara deneyeceksiniz sorun buluttan kaynaklı hemen bağlanmayabilir yani.

3. Formatlayınca düzelebiliyor olmazsa servise gidecek

4. İl koordinatörünüzle iletişime geçin onlar silecek

Bu aralar eba ya yeni sistem tanımlamaları yaptıkları için tablet aktivasyonunda sorun var. Zaten tabletler amacına uygun kullanılmayacağı için acele etmene de gerek yok.

1. Sorun icin cevap yaziyorum.
3 adet tablet geldi elime oyle. Giris ekraninda donup duruyor sarji bitene kadar ve kapanmiyor.
Power tusuna ve ses azaltma tuslarina uzun veya sadece power tusuna uzun basarak kapanmasini sagladim. Bilimsel aciklama bekleme pil yok ki sokelim. Tuslari kurcala uzun bas iste ;)
Ardindan power tusu + ses arttirma tusu ile malum fabrika ayarlarina sifirlama ekranina girerek resetlenebiliyor.

2. Soru
Faz 2 kapsaminda gelen tabletlerde sifre gömülü agi otomatik goruyor ve bilgilerin girilmesi ile aktive edilebiliyor. Meb disi internettende aktivasyon yapilabiliyor.
Aktivasyon ekraninda sagdaki bulut simgesi kirmizi oldugu zaman eba ya baglanamiyor demek ve aktivasyon yapilamaz. Eba daki sorun giderilene kadar belli araliklarla denemek gerekir

3. Soru
pybs.eba.gov.tr sistemine tablet arizasi girilerek gonderilecek. 4 yil garanti varken dert edecek biz degiliz.

Tabletlerden biri kapanmıyor sürekli resetleme ekranı geliyor aktifleştirme ekranı hiç görünmüyor acana garantiye mi yollasam?

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sorunlarıma cevap bulabildim.
1-Tabletler açıldığında general mobile yazısı sürekli ekranda dönüp duruyor. Tableti hiçbir şekilde kapatamıyoruz. Öğrencilere bekleyin şarjı bitsin sonra şarja takıp tekrar deneyin dedim. Pazartesi günü getirecekler işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum.
CEVAP: power + ses açma+ ses kısma tuşlarına birlikte basıp cihazı kapatıyoruz. Hemen ardından power + ses açma tuşu ile resetleme yapınca sorun çözülüyor.

2-Fatih ağının şifresini hiçkimseye vermedim. Öğrendiğim kadarıyla (doğru mu onu da bilmiyorum) tabletlerin aktive olması için ağın şifresine ihtiyaç yokmuş. Zira öğrencilerin büyük bir bölümü tableti aktive edemedi. Sürekli farklı hata kodlarıyla karşılaşıyoruz. Bu esnada ağın şifresini vermediğim halde aktive olan tabletler var. Bu aktivasyon sorununu nasıl çözeriz.
CEVAP: Aktivasyon MEB le alakalı bir durum sunucuya bağlantı kurulması zaman alıyor. Tek yapılması gereken zaman zaman deneme yapmak. Başka ağları kabul etmiyor. Ayrıca tabletler fatih ağına otomatik olarak bağlanabiliyor.

3-Bazı tabletler kalemle çalıştığı halde dokunmatikleri gitti.
Bu sorunla ilk dağıttığımızda karşılaştık daha sonra sorun gelmedi. Dolayısıyla bir çözüm yok.

4-Birkaç öğrenci tablet aktive olmadı diye kendi bilgilerini arkadaşlarının tabletine girmişler ve tablet aktive olmuş. Bu durum bizim oluşturduğumuz tutanaklarla çelişki oluşturur. Ne yapmalıyım?
Bu durumda da il koordinatörümle iletişime geçtim. Kendisi bakanlığa yazacak sorun çözülecek. Ama hala dönüş alamadım.

neeey' Alıntı:
logoda takılma olayı benim tablette de var dediklerinizi yaptım yine de düzelmedi.

Şarjının bitmesini bekleyerek kapanmasını sağlayabilirsiniz. Sonra şarja takın ve hemen power + ses açma tuşunu deneyin. hemen dememdeki sebep eğer başarısız olursanız tekrar deneme için çook beklememiş olursunuz.

Birde şu var ki power + ses açma + ses kısma tuşuna 10 sn kadar basınca cihaz kapanıyor ama kısa bir süre sonra tekrar açılıyor. Cihaz tekrar açılmadan siz power + ses açma ile format ekranına girmeye çalışmalısınız.

3. Soruya da cevap buldum. Dokunmatiği gidip kalemle çalışan tabletleri format kurtarıyor. Fakat bazen tek format kurtarmayabilir. Birkaç defa denenmelidir.

CEVAP: power + ses açma+ ses kısma tuşlarına birlikte basıp cihazı kapatıyoruz. Hemen ardından power + ses açma tuşu ile resetleme yapınca sorun çözülüyor.

Bu bende işe yaramadı hocam :? servise göndererciğim artık, dönüp duruyor general mobile yazısı...

BBNET
Geri