(genel açık 1100 olmuş) Yeni Ders Saatlerinde Bilinen Yanlış

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Yeni çizelge taslakları ortalıkta dolaşıyor..ancak bu çizelgeye tam anlamıyla 4 sene içinde geçilecektir..

çünkü ttk başkanı 1,5,9. sınıf çizelgeleri değişecek diyordu.

BU DURUMDA,
bilişim için 5-6-7-8. sınıf 1er sınıf olsa

2+1+1+1= 5 saatlik bir norm olarak yansıyacaktır...yani norm fazlalıkları 1-2 sene daha devam edecektir.

tabi ttk'nın asıl çizelgeyi ve açıklamalarını beklemek lazım....

ttk çizelgeyi yayınladı.
yeni norm güncellemelerinden sonra türkiye geneli norm 800'den 1100'e çıkmış...yine kötü günler bizleri bekliyor...

Re: Yeni Ders Saatlerinde Bilinen Yanlış...

hocam daha hiç bişi belli değil yorum yapmak yanlış olur.ortalıkta nerden çıktığı belli olmayan bir taslak var herkes ona göre yorum yapıyor. biraz daha bekleyelim çokta umutlu olmayalım ama.

Resmi olmayan çizelgede 2 saat dersi görüp sevinmek için çok erken. Bazı ilçe memler de aynı taslağı okullara gönderip ona göre normları belirlemelerini istemiş.
Bizzat meb tarafından onaylı bir çizelge değil.

Bizim müdürümüz de branş öğretmenleri normu belirlenirken bu yıl sadece 5. sınıflarda yeni sisteme göre belirleneceğini 6-7-8 lerde geçen yıllardaki sistemin devam edeceğini belirtiyor.
Geçiş kademeli olacak, seneye 6. sınıflar ondan sonraki sene 7. sınıflar bir sonraki yıl ise 8. sınıflar bu sisteme uyacak. O çizelge gerçek olsa bile tam olarak uygulanması için 4 yıl lazım.

En iyi ihtimalle bu yıl 5. sınıflara 2 saat ders seçtirebileceğimizi düşünelim . 6-7-8 lere 2 şer saat seçebilme ihtimalimiz bu yıl yok gibi.

Mebsise baktım az önce bilişim olarak 14 saat gözüküyor,
5-8 3 şube anlamadım

ramo87' Alıntı:
5-8 3 şube anlamadım

Okul müdürleri dersleri kafalarına göre girebiliyorlar..

Çizergeye göre 24 saat olması gerekir.14 yazılmış memleketteyim hayırlısı bakalım

muhalif33' Alıntı:
Yeni çizelge taslakları ortalıkta dolaşıyor..ancak bu çizelgeye tam anlamıyla 4 sene içinde geçilecektir..

çünkü ttk başkanı 1,5,9. sınıf çizelgeleri değişecek diyordu.

BU DURUMDA,
bilişim için 5-6-7-8. sınıf 1er sınıf olsa

2+1+1+1= 5 saatlik bir norm olarak yansıyacaktır...yani norm fazlalıkları 1-2 sene daha devam edecektir.

ben de şimdi böyle bir başlık açmalıyız diye düşündüm. Değişiklik olmazsa 6.7.8. sınıf ders sayınıza sadece 5.sınıf sayısı*2 kadar eklemeniz doğru olacaktır, bu seneki değişiklik büyük oranda norm fazlası öğretmenleri rahatlatacak, devamında yeni gelen sınıflarla normlar artabilecektir. yeni mezunlara birden bire çok sayıda kadro açılması pek mümkün gözükmemektedir.

1- dersin notla değerlendirilmesi mümkün olacaktır.
2- dersin her yıl seçilebilmesine ilişkin yeni öğretim programı belirli olacaktır. aynı programın 4 yıl okutulması söz konusu olamaycağına göre, programın basamaklar halinde geliştirilmiş olması veya her seneki uygulamalrın seviyeler şeklinde farklılaşması vb açıklamalar gereklidir.
3-okul müdürleri ders programlarını yaparken seçmeli dersleri bir güne toplamayı başarabilirse sınıflar da bölünebilecektir. (örnek: sınıfın bir kısmı bt sınıfına, bir kısmı spor salonuna, bir kısmı fen laboratuvarına gidebilecektir.) bu konuda okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
4- sınıfların bölünebilmesi ayrıca ders sayısını bir daha arttırabilecektir. bu konuda da okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
5- ders saatinin artması ikili öğretimlerde ciddi sıkıntı yaratcak ve ilave gün gece geç çıkma vb durumların da belirsizliğinin giderilmesi gerekmektedir.
6- okul müdürlerinden normları güncellemeleri istenmiştir. bu mevcut çizelgelere göre yapılmak durumundadır. haftalık ders çizelgeleri duyurusunda yer alacak seçmeli derslere ilişkin açıklamalarına dayanarak tekrar bir norm güncellemesi isteneceği öngörülebilir.

henüz seçilmeyen bir dersin normunu belirlemek saçma mı değil mi? Buna biri cevap versin ya. 5. sınıfta dersi öğrenciler seçerse diyelim okulda 2 norm oluşuyor olsun. Seçilmezse ise 1 olsun. Haziran ayında bu normun 2 olarak veya 1 olarak girilmesi mantıklı mı yoksa benim kafamı basmıyor.

yeni norm güncellemelerinden sonra türkiye geneli norm 800'den 1500'e çıkmış...

muhalif33' Alıntı:
Nasıl yani? Öğretmen olmayan okulları mı kastettiniz hocam?

amip33' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
Nasıl yani? Öğretmen olmayan okulları mı kastettiniz hocam?

evet türkiye geneli öğretmen olmayan ve müdürlerin gösterdiği şuan açık olan 1500 okul var...

tabi illerin ve bakanlığın bölge normu güncellemesinden sonra bu sayı azalabilir....

hcm secmelı derse göre norm yapılmaz mesela bizde 13 şube ortaokul var ama bt ıhtıyacı yoktur

seçmeli derse göre norm yapılmazsa tüm btciler norm fazlası olur...okulların çoğu seçmeli derse göre yapıyor...

muhalif33' Alıntı:
evet türkiye geneli öğretmen olmayan ve müdürlerin gösterdiği şuan açık olan 1500 okul var...

tabi illerin ve bakanlığın bölge normu güncellemesinden sonra bu sayı azalabilir....
Bölge normlarından sonra 1200e inse desek %50 artmış olur açık norm sayısı. Ortalama il başına 12-13 okul olur ki geçen seneye göre şükretmek gerek.Geçen sene ilk atamada 100 falan açtılar sanırım, demek bu sene 150 açarlar. Mezun olup atanamayan arkadaşlar için yine hayal kırıklığı olur bu. Gerçi hikaye şeyler bunlar, dersler seçmeli oldukça böyle devam eder sorunlarımız. 1 saat olsun 5-6-7-8 zorunlu olsun yeter. Ama maalesef tren kaçtı.

Re: (genel açık 1500 olmuş) Yeni Ders Saatlerinde Bilinen Yanlış

Dersler zorunlu olmadıkça bize rahat yok.. Sürekli bir belirsizlik içinde olacağız..

ramo87' Alıntı:
5-8 3 şube anlamadım
hocam kademeli geçiş olduğu için bu sene sadece 5. sınıflarda 2 saat 6-7-8 de 1 saat seçilebilecek

5'ler 3 şube 2 saatten 6 saat
6-7-8'ler 3'er şubeden 9 şube 9 saat

eğer ders hepsinde seçilmişse toplam 15 saat yapar

benim seçmeli derslerden anladığım şey şu... okullar mevcut öğretmen kadrosuna göre öğretmenler kurulunda seçmeli dersleri belirlerler. öğrencilerde bu seçmeli derslerden istediğini seçerler. seçmeli derslerle ilgili en mantıklısı bu olur sanırım. çünkü bazı derslerin öğretmeni dahi yok ( örnek kürtçe dersi )
bizlere gelince büyük ihtimalle formatörlük devam edecek. çünkü ben istanbuldayım ve temmuz-eylül görevlendirmesi yapacaklar. 2-3 sene geçmeden bu 4+4+4 sistemi oturmadan dersimizle ilgili veya formatörlüğün çalışma saatleri ile ilgili herhangi bir düzenleme olmayacak gibi gözüküyor....

BBNET
Geri