Gaz ve Akaryakıt Ekonomik Kullanımı Hakkında

Kodla Büyü

vex_alex

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli meslektaşlarım,

1600 motor 90 model Toyota Corolla aracım var. LPG sistemi eski sisteme göre ayarlı. Yani LPG ve Benzin geçişleri el ile yapılıyor.

Benim sorum şu, 95 Oktan OPET litre fiyatı 4,9 TL; Opet Aygaz LPG litre fiyatı 3,23 TL.

Okulum ile evim arası günde 20 Km yol gidiyorum.

Sizce aracımı devamlı LPG ile mi; devamlı Benzin ile mi yoksa LPG-Gaz ile mi çalıştırmalıyım?

Sadece Benzin ile gittiğim zaman, LPG veya LPG+Benzin kullanımlarından ne kadarlık bir fazladan ücret ödemem gerekiyor?

Aracımı 4 aydır kullanıyorum. LPG kış ayarı yaptırdığım için ortalama ne kadar yakıt tüketimi var bilmiyorum. Sizlerden tecrübelerinizze dayanarak üç aşağı beş yukarı bana bir tahmini yakıt maliyet durumu hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum.

Yusuf

bunu denemeden bilemezsin sanırım her araçta farklıdır lpg benzine göre %20 civarı fazla yakar yani 100 km ye 10 lt benzin yakıyorsa 12 lt lpg yakar tabi bu enjeksiyonlular için sizinki karbüratörlü sanırım karbüratörlüler farklı olabilir direk lpgyle çalışabilir bulunduğunuz bölge soğuksa sabah çalışmakta sorun çıkarabilir ve uzun zaman benzinde çalıştırmazsanız benzin pompaları bozulabilir ama yinede madem lpg takılı sorunda yoksa lpg de kullanmak daha mantıklı

günde 20 km haftada 100 km yapar
aracın 100 km ye ortalama 8 litre benzin , 9,6 litre lpg yakar

aracın bir haftada ortalama 8 litre benzinle 4,9 tl yi çarparsak = 39.2 TL yakar * 4 hafta = aylık 156,8 TL
aracın bir haftada ortalama 9,6 litre lpg ile 3,23 ü çarparsak =31 TL yakar *4 hafta = aylık 124 TL
aylık fark = 32,8 TL değerlendirmeni sen yap hocam.

dndd' Alıntı:
bunu denemeden bilemezsin sanırım her araçta farklıdır lpg benzine göre %20 civarı fazla yakar yani 100 km ye 10 lt benzin yakıyorsa 12 lt lpg yakar tabi bu enjeksiyonlular için sizinki karbüratörlü sanırım karbüratörlüler farklı olabilir direk lpgyle çalışabilir bulunduğunuz bölge soğuksa sabah çalışmakta sorun çıkarabilir ve uzun zaman benzinde çalıştırmazsanız benzin pompaları bozulabilir ama yinede madem lpg takılı sorunda yoksa lpg de kullanmak daha mantıklı

Teşekkür ederim hocam

ejdeharr' Alıntı:
günde 20 km haftada 100 km yapar
aracın 100 km ye ortalama 8 litre benzin , 9,6 litre lpg yakar

aracın bir haftada ortalama 8 litre benzinle 4,9 tl yi çarparsak = 39.2 TL yakar * 4 hafta = aylık 156,8 TL
aracın bir haftada ortalama 9,6 litre lpg ile 3,23 ü çarparsak =31 TL yakar *4 hafta = aylık 124 TL
aylık fark = 32,8 TL değerlendirmeni sen yap hocam.

Teşekkür ederim hocam

Değerli arkadaşlarım, yanıt veren arkadaşlarım 30 TL'lık bir farktan bahsettiler; ancak çevremdekiler LPG'de 150 lira yakarsa Benzinde bu rakam iki katını yaklaşık olarak bulur diyorlar. LPG ile benzin yakıt tüketimleri lira bazında bu kadar buluyor diye düşünmüştüm. Sizlerin bana söylediği rakamlar çok cüzi. Ben eğer böyle ise hiç gaza geçmem kış boyunca. Ancak farkı 100 lirayı geçerse elbette LPG mantıklı.Gerçek durum ne bilmiyorum ama!

hocam bu kadar değişken varken ancak ortalama ve yaklaşık ifadelerikullanılabilir yani net bir şey söylemek mümkün değil , teori veya tecrübe hikaye, siz yapabiliyorsanız bir ay lpg bir ay benzin ile deneyin farkı burdan bizimle paylaşın.

hocam lpg daha az yakar ama yarı yarıyada olmaz.kış koşullarında en doğrusu arabayı benzinde çalıştırıp yaklaşık 5 dk sonra tüpe almak

Benim arkadaşımın arabasıda karbüratörlü kışın gazın hemen hemen benzin kadar yaktığını söylüyor. Enjeksiyonlu olsaydı motor ısınana kadar benzin kullanıyor bu da lpg ye avantaj sağlıyor.

karbüratörlü araç kullanmış biri olarak söylüyorum. benzin pompan bozulmasın diye çeyrek depo benzin bırak. onun dışın da hep lpg. arada bir benzinle gitki hortumlar kuruyup çatlamasın.

Ekli dosyalar

• ImageUploadedByTapatalk1391905371.022444.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1391905371.022444.jpg
    132.9 KB · Görüntüleme: 535
BBNET
Geri