Garip bir türkçe karakter sorunu

Kodla Büyü

bigumber

Üye
Şu şekilde bir sorun yaşıyorum 2 gündür çözemedim.Bir sql dosyam var içinde veriler büyük harf ve türkçe karakterlerden oluşuyor bunu değiştiremiyorum çünkü dosyalar çok sayıda veri içeriyor ve önceden hazırlanmış.Ben bu sql dosyasını phpmyadmin aracılığı ile içe aktarmak ve kullanmak istiyorum bir tablo içinde.Ama utf-8 olarak içe aktardığımda tüm karakterler veritabanına olduğu gibi bozulmadan yazılıyor ama sorgulama yaptığım web sayfasında göremiyorum kolonlara aktarılmıyor hata veriyor..
Sql dosyasını ansı olarak kaydederek içe aktardığımda türkçe karakterler bozuluyor yerine soru işaretleri geliyor ama bu şekilde web sayfasından sorgulama ve sıralama yapabiliyorum.Demediğim işlem kalmadı olmuyor yardımcı olabailecek arkadaş varsa çok sevinecem.
Aslında bu sql dosyasındaki karakterleri utf-8 karakter kodlaması şekline çevirbilsem iş olacak ama. Şuda var web arayüzünden bu verileri editleyerek türkçe karakteri düzelttiğim zaman bu karakterler veritabanına utf-8 formatında yazılıyor ve düzgün görüntüleniyor ama bu şekilde hepsini editlemem imkansız.
Ama sql dosyasından yüklediğim zaman gelen verilerin türkçe karakterleri bozuk oluyor.
Teşekkürler..

BBNET
Geri