Gİzli Dosyaları Göremiyorum

Kodla Büyü

Secret

Üye
Arkadaşlar gizli dosyaları göremiyorum. gezmediğim forum kalmadı farklı önerilerin hepsini denedim üstüne format attım kar etmedi. Konuyla ilgili fikri olan varmı. tşkler

hocam bunu yapan bir tür virüs.... kurtulmanın yolu bildiğim kadarıyla iki tane..
1. eğer ileri vaka değilse "kill_amvo_virus_usb_en" adlı programı bul ve çalıştır işini görür

Ekteki bat dosyasını rar dışına çıkardıktan sonra çalıştırın, sorununuzu çözmesi lazım

2.bazen bu amvo virüsü sistemin yukarda bahsettiğim programcığı çalıştırtmıyor o zaman da "Combofix" adlı programı dene kesin olarak çözersin
bu programlar bende varda buarya nasıl konulur bilmiyorum

daha önc :shock: e okudum hocam onları combofix de kar etmedi.dün 4 saat uğraştım bu illetle sonunda pc ye tekrar format atıcaktım eve gidince tekrar deneyecem bakalım.

Hocam benim PCye defalarca bulaştı. Combofix çözümledi her seferinde. Fayda etmemesine şaşırdım gerçekten. Bir de biliyorsunuzdur mutlaka da ben yine de hatırlatıyım; yalnızca C'ye değil, diskin bütün bölümlerine bulaşıyor bu illet virüs. Hatta flash diskiniz varsa onu da takın ve öyle combofix i çalıştırın. Ya da format atacaksanız diskin tüm bölümlerini formatlamanızı öneririm. Kolay gelsin.

Bir de bunu deneyin. Başıma çok geldi ordan biliyorum. Birincisi komputere taktığınız flaş bellekleri kesinlikle çift tıklamıyoruz. Göremediğimiz 'autorun.inf ' yine göremediğimiz .exe veya .bat veya vs uzantılı; kendisini sistem dosyası olarak ayarlayan virüsün çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda bilgisayarın gizli dosya göster seçeneğini de inaktif ediyor. O yüzden bu virüsleri bir daha göremiyoruz ve virüs bilgisayarı istila ediyor. Bu sebeblerden dolayı da flaşlarımızı açarken bilgisayarımdan adres çubuğundan açalım.
Açıklamadan sonra çözüm: Araç gerece ihtiyaç yok. 1) Format attığınız tarih yakınsa hatırlıyorsanız sistemi o tarihe en yakın bir tarihe geri yükleyin ve klasör seçeneklerinden gizli leri gösteri işaretleyin. Artı aynı yerden 'korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(önerilen)' deki tiki kaldırın. Flşınızı bahsettiğim şekilde açın artık gizli ve sistem dosyası şeklinde görünen autorun.inf ve virüsleri görüyor olmalısınız. 2) Eğer göremiyorsanız bi güzel format attıktan sonra klasör seçeneklerinden gizli leri gösteri işaretleyin. Artı aynı yerden 'korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(önerilen)' deki tiki kaldırın. Flaşınızı bahsettiğim şekilde açın artık gizli ve sistem dosyası şeklinde görünen autorun.inf ve virüsleri göreceksiniz kesin. Flaşta gizli görünen virüsleri silip hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. Bir daha da flaşlarınızı çift tıklayarak açmayın!:-)

BBNET
Geri