göstergeler yanmıyor yardım

Kodla Büyü

CeDort

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar 2006 corsa dizel de kontağı çevirince akü lambası abs ve eps yanıyor ama yağ lambası airbag ve motor lambası yanmıyor marş basıyor ama araba çalışmıyor ..sebebi ve çözüm yolu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı ?tamire götürecem tabi ama ön bilgim olsun istiyorum..tşkler

Hocam valla led bitmiştir desem hadi bir tanesinde olur ikisi üçü birden olmaz. O dediğin bölümlerde sorun olsa lambalar yanar vaziyette olur. Gösterge paneli sigortasında sorun olabilir diye düşünüyorum.

marş dinamosunda sorun olabilir. ateşleme bobinlerinde sorun olabilir sigortalarında sorun olabilir herşey olabilir daha çok sigorta ağırlıkta anladığım kadarıyla.

immobilizer da problem olabilir hocam. benim arabada oldu geçen. bir arkadaşı tavsyesi üzerine önce 5 6 kez fren pedalı sonra 5 6 kez gaz pedalını pompala sonra dene çalııyor hocam. arkadaşın sorunu çözülmüşssede sizi aklınızda bilgi olarak kalsın arkadaşlar.

CeDort' Alıntı:
merhaba arkadaşlar 2006 corsa dizel de kontağı çevirince akü lambası abs ve eps yanıyor ama yağ lambası airbag ve motor lambası yanmıyor marş basıyor ama araba çalışmıyor ..sebebi ve çözüm yolu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı ?tamire götürecem tabi ama ön bilgim olsun istiyorum..tşkler

hocam 2002 benzinli corsamda bende de 2 haftadır aynı sorun var, ama bazen oluyor bazen olmuyor sanırım kontakla alakalı birşey, ben tanıdık bir elektirikçiye götürdüm ama gittiğimde daha önceden olmuştu yani adamın yanına gittiğimde sorun yoktu. kontağı söktü birşeyleri temizledi ama sorun bunda olmayabilir sorun çıkarırsa sen beni çağır ben gelir bakarım dedi, sorun oldu çalışmadı araba yine, adamı çağırdım adam kontağı takar takmaz çalıştı :) adamın bu işten anladığından şüpheliyim :) yarın bende üşenmezsem servise götüreceğim birde araba giderken bazen ibreler sıfıra iniyor, kaç kilometre gittiğini gösteren ekran siliniyor ama sonra tekrar yanıyor 2 saniye o durumda kalıyor. bakalım servis ne diyecek?

2006 model Ford Fusion Disel aracım var. ve göstergelerle ilgili problem bu arabada da oldu. yarım yamalak bilgi ve tahmine dayanarak torpidoyu çıkarıp arkadaki sigorta panelini inceledim ve patlamış olan sigortayı buldum. aynı sigortadan sanayiden aldım, taktım göstergelerle ilgili sorun kısa aralıklarla tekrar etti. Yani sigortayı değiştirmek sorunu çözmüyor. oto elektrikçi ön konsolu söktü, kısa devre yapan yeri buldu ve izole etti. Sorun çözüldü. Bu arada bir kaç kez sigorta değiştirmelerim arasında marş basmama sorununu ben de yaşadım.
Size tavsiyem güvendiğiniz bir oto elektrikçiden arabanın tüm elektronik aksamını incelemesini isteyin. değilse iki sigorta değiştirip gönderirler ama sorunun kaynağı çözülmemiş olur.

dizel araçta ateşleme bobini olmaz.Ateşleme sistemi olmaz.Ateşleme sıkışan basınçlı sıcak havaya mazot püskürtmeyle olur.Servise götürün sağdan soldan bilgilerle uğraşmayın başınıza daha büyük işler açmayın.

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim benim asıl problem şöyle başladı aracın öncamı çatlaktı gittim onu değiştirdim gelirken hareket halinde araç stop etti göstergeler gitti 10-15 dk sonra çalıştı önemsemedim sonra bi kaç gun sonra yine hareket halinde stop etti park ettim bi kaç saat sonra çalıştı . 2 gun sonra park ettim aracı geldiğimde gostergeler yoktu ve 2 gundur de gelmedi.. ön camı değiştiriken bi zarar vermiş olabilirler mi acaba?

araç hareket halinde iken stop ettiğinde ne oluyor hocam? araç vitestemiydi hız kaçtı yaklaşık? şunun için soruyorum araç giderken depoda yakıt bittiğinde ne olur diye merak ediyorum, biliyorum birgün başıma gelecek çünkü.

sizin sorunuza gelince, mutlaka servise götürün.

3. vitesle 60 la falan giderken stop etti yokuş yukarı gittigim için hemen yavaşladı zaten akü lambası falan yanıyor anlıyorsunuz ama direksiyon odun gibi oluyor dönmüyor hemen saga cekiyosunuz tabi mecburen ...

BBNET
Geri