FP-BTR Pansiyon Nöbeti

Kodla Büyü

Nobetci

Üye
Mesajlar
9
Merhaba;
Her yeni yönetmelikle daha da çekilmez hale gelen BTR görevlendirmesinde "görevli olmadığı günler nöbet verilebilir." kısmı ne şekilde yorumlanıyor?
Görevli olmadığım günler hafta sonları ve görevi öğretmenlere eşit şekilde dağıttığında benim 5 hafta sonum nöbete gidiyor. Karşılığında da alacağım para 250tl. Zaten hafta içi sabah 8:30 akşam 16:30 arası yani 40 saat okuldayım ben. Ayda 160 saat çalışıyorum standart bir devlet memuru gibi. Ama bunun yanında sözde bizim için iyileştirme olduğu iddia edilen bu saçma sapan madde ile 160 değil, 280 saat çalışmış oluyorum ve aldığım para da 270 tl. Hayatından 120 saat alıp, sana 270 tl veriyorlar. Her saatine 2,25 tl.
Velhasıl ben bu meslekten daha 2. yılımı doldurmadan soğudum. Şu zamandan sonra da şartları ne kadar iyileştirirsen iyileştir ben düzelmem sanırım. İçimden bir şey koptu derler ya, öyle işte. Şu an en kısa vadeli planım emeklilik. Ayda sadece 3 tam günüm bana ait. Bari doğrudan "pansiyon nöbeti tutar" deseydiniz de hiç değilse bazısı hafta içine denk gelseydi. Yazıklar olsun lan. O kadar üniversite oku, kpss kazan yaptığım işe bak. Ben bilmiyordum öğretmenliğin bu olduğunu.
 
Nobetci' Alıntı:
Merhaba;
Her yeni yönetmelikle daha da çekilmez hale gelen BTR görevlendirmesinde "görevli olmadığı günler nöbet verilebilir." kısmı ne şekilde yorumlanıyor?

Hocam bu kısım normal nöbet görevi için. Daha önceden hiçbir şekilde nöbet görevi verilmiyordu. "Nöbet görevi de dahil hiçbir ek görev verilmez." şeklindeydi. Ancak nöbete ücret olayından sonra burayı BTR olmadığı okulda (sadece derse girdiği okulda) nöbet tutabilir şeklinde değişti.

Normal bir branş öğretmeni dersi varken belleticilik yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz. Daha öncede böyleydi zaten. Bu durum ile ilgili bir değişiklik yok.
 
zaten ilgili maddelerde BTR olan öğretmene besleyicilik vb. görevler verilebilir diyor. onda sorun yok burada nobetten kasıt eğitim öğretim saatleri içinde yazılan teneffüslerde tutulacak nobetten muaf olmak yada olmamak adına yapılan değişikliktir.
 
Geri
Üst