Forum Üyelerinin Yatırım Stratejileri

Kodla Büyü

ntopcu2

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,
Ek gelir elde etme ve yatırım konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. Sizler ek iş yapıyor musunuz? Yatırımınızı hangi alanlara yönlendiriyorsunuz?
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız hepimiz için faydalı olur diye düşünüyorum.

Hocam ne aldığının uzun vadede bir önemi yok. Önemli olan düzenli ve sürekli alım yapmanız. İsterseniz hisse, altın, fon, etf, arsa, ev, tarla, arsa pek farketmiyor. Düzenli 10 yıl yaparsan hatırı sayılır bir paran olur insanlar pek bunu yapmazlar bir anda köşeyi döneyim der. Bir hevesle yatırıma başlar sonra vazgeçer. Benim favorim kredili konut. Burada taktik değil uzun soluklu bir strateji belirlemek lazım. Çok kazanman önemli değil önemli olan ne kadar biriktirdiğin ve ne kadar uzun süre birikim yaptığın. Senin düşüncen nedir hocam?

"Peygamber efendimiz amelin az da olsa devamlı olanı makbuldür." demiş

@dogannx hocamın dediği gibi devamlı yatırım fayda sağlar.​

Her ay artan parayla yatırım yapmak.
Örneğin
7500 tl ye 1 çeyrek
15000 tl ye 2 çeyrek
almak gibi

Tukaş aldım bekliyorum katılım endeksine uygun helal hisse bakalım 20 den satacağım inş

"Peygamber efendimiz amelin az da olsa devamlı olanı makbuldür." demiş

@dogannx hocamın dediği gibi devamlı yatırım fayda sağlar.​

Her ay artan parayla yatırım yapmak.
Örneğin
7500 tl ye 1 çeyrek
15000 tl ye 2 çeyrek
almak gibi
Yatırım da aynı az ve devamlı olarak biriktirmek lazım. Yoksa bu sistemden çıkış yok sürünmeye devam. 😅😂

Bu konuda değişik yorumlar var tabiki ama ben Ebuzer el-Gifari nin söylemi gibi olmasından çekiniyorum.

25 ile 30 yaş arasında olanlara altın ve hisse alımını öneriyorum ama 20 yıl yapacaklar. 20 yıldan azı hayatınızı değiştirmez gibi. Hisse senedi de sağlam kağıtlara yapılmalı. İsctr, eregl, Tüpraş, kochl thyao vb. Bu süreçte batan hisseler de olabilir. Sağlam şirketleri alın uzun süreli.

Ben mesela 45 yaşında olduğum için trader olarak yapıyorum borsa işini :)

Yaklaşık 10 yıldır Türk borsasında hisse vardi. Zaman zaman kazandım, zaman zaman kaybettim. Genelde artı kısımdayim. Bununla beraber altin da aldım. Ancak özellikle son 3-4 yıl Türk borsası aşırı siyasi hareketlerde etkilenir hale geldi ve rasyonelligini kaybetti. Yaklaşık 2 yıldır nasdaq dan hisse alıyorum ve Amerikan etf lerinden aldıklarım var. Görece daha öngörülebilir ve tahmin edilebilir bir borsa. Özellikle yapay zeka odalı hisseler ve gelecek için qunatum firmalarının hisselerinde alıyorum. Bora ozkent ve özgür demirtas in içeriklerini takip ediyorum. Genelde tahmin ve öngorulerinin çoğu tutarlı oluyor.

Öncelikle maaşımdan ilksan ve bes kesintisi yapılıyor.Dolar ve gram altın alıyorum.Amacim yarın sabah öğretmenliği bıraksam ne olur dusuncesi ile biriktiriyorum.

Yaklaşık 10 yıldır Türk borsasında hisse vardi. Zaman zaman kazandım, zaman zaman kaybettim. Genelde artı kısımdayim. Bununla beraber altin da aldım. Ancak özellikle son 3-4 yıl Türk borsası aşırı siyasi hareketlerde etkilenir hale geldi ve rasyonelligini kaybetti. Yaklaşık 2 yıldır nasdaq dan hisse alıyorum ve Amerikan etf lerinden aldıklarım var. Görece daha öngörülebilir ve tahmin edilebilir bir borsa. Özellikle yapay zeka odalı hisseler ve gelecek için qunatum firmalarının hisselerinde alıyorum. Bora ozkent ve özgür demirtas in içeriklerini takip ediyorum. Genelde tahmin ve öngorulerinin çoğu tutarlı oluyor.
Hocam altın ve eurobond ile karşılaştırın eğer bu getirileri geçiyorsanız devam edin yoksa hiç kendinizi yormayın. Takip ettiğiniz kişilerin tutarlı yorumlar yapması size para kazandırıyor mu cevap evet ise devam edin değilse kendinize yeni bir strateji bulun. Her yıl, 5 yılda bir dolar bazlı getirinizi hesaplıyor musunuz. Hesaplayıp ona göre karar verin. Kar zarar kardeş uzun vadeli kar elde edebiliyor musunuz?

Hocam en büyük yatırım çalışan bir eş bulup, evlenmek. Bekar olduğunuzu varsaydim, yoksa gerçekçi olalım tek maaşla pek yatırimlik, finansal özgürlük gibi bir durum artık yok. Farzedelim 1 yada 2 çeyrek altın atsan ,10 sende 120 ayda 200 çeyrek altının olsa, edeceği yaklaşık 1.5 milyon civarı, ancak eli yüzü düzgün bir araba alırsın.

Çift maaşla birşeyler yapılır, ama şu anda kredi olayları da yok ,bitti.
Kredisiz 3 4 milyon da hangi memur da ,hangi öğretmen de olur ? Zor.

Kredi olayını tekrar açmak zorunda kalacaklar. Sen şimdiden birikimini yap. Fırsatı bulunca vur kafasına. İnsanın şöyle bir yanılgısı var durum hep aynı şekilde devam edecek diye düşünüyor ama aslında öyle değil şartlar değişir yeni bir durum gelişir bu duruma göre hazırlıklı olmak lazım. Umudunu kaybetme daha ucuz bir ev al sonra onu sat diğerini almaya çalış. Yoksa 3 4 milyon kimsede yok kimse bir şey alamaz. 1+0 sonra 1+1 öyle devam ederek istediğin evi alabilirsin. Kredili konuttaki kaldıraç sana baya yardımcı olur. Her zaman bir yol vardır.

Bir zamanlar, 25 liradan, Çelebi hissesi almıştım. Bir kaç ay sonra, hisse 50 lira olduğunda: "Ooo çok iyi kar ettim." diye düşünerek sattım. Şimdi, 1.776 lira...
Yatırım yapılacak ürünü, çok iyi seçmek ve sabırlı olmak iyi sonuç verebiliyor. YTD (Yatırım tavsiyesi değildir.)

O eskidendi borsada hissenin seç sabırlı ol falan filan kardeşm 3 yıldır borsa bir ileri bir geri gidiyor yuzbinlerce insan zarar etti mutlu bir kaç azınlık bunları parasını topladı adinadw keriz silkeme dediler.

Arkadaş yatırım stratejisi sormuş millet yine hemen konuyu dine ayete getirmiş
Millet dediğiniz bizlerin hayat klavuzu Kurandır hocam. Allah özgür kılmış, isteyen istediğini klavuz edinir. Siz de özgürsünüz biz de, yatırım tavsiyesi isteyen arkadaş ta. Biz sorana bildiğimizi söylemezsek iki yüzlülük etmiş oluruz.

Arkadaş yatırım stratejisi sormuş millet yine hemen konuyu dine ayete getirmiş
Din hayatın hayatı, hem nuru, hem esası.
İhya-yı din ile olur şu milletin ihyası. İslâm bunu anladı...
Başka dinin aksine, dinimize temessük derecesi nisbeten milletin terakkisi.

Biriktireceğim ama tevbe suresi 35.ayet kafamı karıştırıyor.
insanları bu şekilde manipule edemezsiniz, ne yaptığınız sizi ilgilendirir ama gelip burda milletin kafasını karıştırmayın, cümleleriniz hep kesik kesik konuşacaksanız bi anlam bütünlüğü oluşturun yarım bırakıp insanları manipule etmeye çalışıyorsunuz sadece, tevbe suresi 34. ayetinde durum aaçık bi şekilde özetlenmiş, sen altını kazan zekatını ver sorun yok. kafasını karıştırıyormuş muş muş o zaman zekat neden var kafanı karıştırmaz zekat versen. Kazanıyorda paylaşamıyorsan bencilsen o zman kafan karışır tabiki, sonuçta islam dini mantık dini.

Bu borsa, hisse senedi işlerine hiç girmedim.Acaba gayrimenkul sertifikası alsam mı niyetim ev almak da değil.Biriksin gitsin şansımıza artık.Alan oldu mu?

Hocam eviniz kendinizin ise, her ay kira veriyormuş gibi düşünüp belirli bir miktar parayı aksatmadan altın vs değerlendirebilirsiniz. Kira miktarını da düzenli arttırırsınız. Uzun vadeli tavsiyedir.

Hocam ne aldığının uzun vadede bir önemi yok. Önemli olan düzenli ve sürekli alım yapmanız. İsterseniz hisse, altın, fon, etf, arsa, ev, tarla, arsa pek farketmiyor. Düzenli 10 yıl yaparsan hatırı sayılır bir paran olur insanlar pek bunu yapmazlar bir anda köşeyi döneyim der. Bir hevesle yatırıma başlar sonra vazgeçer. Benim favorim kredili konut. Burada taktik değil uzun soluklu bir strateji belirlemek lazım. Çok kazanman önemli değil önemli olan ne kadar biriktirdiğin ve ne kadar uzun süre birikim yaptığın. Senin düşüncen nedir hocam?
Sanki Cihat Dedenin yazdıklarını okudum 😀

ilksms
Geri