Formatörlük ve Fatih İle İlgili Paylaşacaklarım Var

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Herkese selam. Bugün(27.02.2012) Yozgat'ta Fatih projesi ve il/ilçe m.e.m'lerin sitelerinin standardizasyonuyla ilgili seminer vardı. Öncelikle il/ilçe sitelerinin tek bir şablona bürünmesi olayını anlatayım. Şu anda 4 il pilot olarak seçildi. 4 ilden 1 tanesi de Yozgat. Bütün il ve ilçe m.e.m'ler yozgat.meb.gov.tr adresindeki gibi tek bir şablona bürünecek. Şu anda 4 il bunu bitirdi. Diğer illere resmi yazı yolda. İşin kötü yanı da bu yıl olmasa bile gelecek yıl bu şablonu aynen okullara da uygulatacaklarmış. Yani benim gibi bir haftadır şablon yenilemek için gecesini gündüzüne katan hocalarım emeklerinin üstüne bir bardak su içebilir :D

İkinci aldığım bilgi olayı fatih projesiyle ilgili. Yozgat fatih projesinde pilot illerden birisi. Bizzat Yozgat milli eğitim müdürlüğü'nden gelenlerin açıklamalarını aktarıyorum. Bu açıklamayı yapanlar da geçen yaz fatih projesinin seminerini almak üzere Ankara'da almışlar bu haberi. Bakanlıkta şu bizim formatörlük(bilgisayar öğretmenlerinin norm durumu) kağıdı elden ele dolaşıyormuş. Bilişimcilerin sıkıntılarını ancak geçen yazdan sonra durumun ciddiyetini anlayarak fark edebilmişler. Fatih projesi bilişimcisiz olmaz demişler ve birçoğunuzun duyduğu teknoloji rehber öğretmenliği ve çalışma saatlerinin 09.00-15.00 arasına çekilmesi olayını iyice ciddiye almışlar. Her okula en az 1 teknoloji rehber öğretmenliği kadrosu verilerek norm sorununu aşma gibi düşünceler var. Kötü haber bundan sonra ilk atama da bilişimci atamaları çok az olacakmış. Edindiğim bilgiler bunlar. Fatih projesiyle ilgili öğrendiklerimin teknik tarafını da sabitlenmiş olan "Fatih paylaşımları" konusuna yazıyorum.

rehber mehber olmak istemiyorum arkadas dersimi istiyorum ben... dersime girip çıkayım kafam rahat olsun artık...

İl ve ilçe web sitelerinin değiştirilmesinde pilot il felan yok hocam. Yazı tüm illere 27 sine kadar geçin diye geldi. Sadece 4 il değil illerin birçoğu geçti zaten bu şablona.

Sözümüz size değil hocam yanlış anlamayın, bu bilgileri kim verdiyse külliyen yalan. Geçiştirme politikası, hele teknoloji rehberliğine inanan çıkmaz herhalde. Adam öğretmenleri bile 8-5 okulda tutmaya başlayacak bizi mi 9-3 yapacak. Hele öğretmen atamalarının geldiği nokta ortadayken her okula bilişim teknolojileri kadrosu ise Ömer Dinçer'in Bt formatörü olması kadar saçma birey.

Kolemans' Alıntı:
İl ve ilçe web sitelerinin değiştirilmesinde pilot il felan yok hocam. Yazı tüm illere 27 sine kadar geçin diye geldi. Sadece 4 il değil illerin birçoğu geçti zaten bu şablona.
Bize öyle dediler de hocam, yanlış aktarılmış demek ki.

Bende rehberlik istemiyorum başka bir branşa geçiş istiyorum aklınıza hangi branş gelirse gelsin hiç umrumda değil.

yasarsahbaz hocam a harfinde baslayan illeri yazdım, afyon.meb.gov.tr, agri.meb.gov.tr ... gibi.. Sadece A harfinde bile 4'ten fazla. :mrgreen:

Artık şu Bt'ciler için çalışma yapılıyor yalanına inanmayın Allah aşkına. Hiç yapılmadı, hiç yapılmayacakta bu gidişle.

eyolcu' Alıntı:
rehber mehber olmak istemiyorum arkadas dersimi istiyorum ben... dersime girip çıkayım kafam rahat olsun artık...
sen dilekçeyle sınıf öğretmenliğine geçebilirsin hocam kimse tutmuyor yeterki gönüllü ol meb dünden razı yeni öğretmen atamadan bir sınıf örgetmeni daha kazanmış olacaklar sana da 2-3 ay hizmetiçi eğtim verirler alırsın derslerini gani gani demokrasilerde çağğğğralearr tükenmez ama bilgisayar derslerini istiyorum diyorsan üstüne bir bardak soğuk su iç seneye 8 lerde medya zorunlu seçmeli 4-5 lerden de kalktı sadece 6-7 lerde bir saat var inşallah onuda kaldırırlar.

Arkadaşlar aynı toplantıda ben de vardım. "yasarsahbaz" hocam web sitwsi konusu hariç diğer tüm konuları olduğu gibi aktarmış... kim inanır kim inanmak istediğine inanır orasını bilemeyiz. yaşayıp göreceğiz.
Web sitesi konusuna gelince de sanırım cümlede virgül eksik kalmış :D yozgat sadece fatih projesinde pilot il ;) web sitesi yenileme işi tüm il ve ilçe memleri kapsıyor şuan

her gün bu haberleri okumamızın altında yatan sebep şu herhalde bir çoğumuzda; bir şey olsunda ne olursa olsun mantıgı. bende bundan sonra resmi olmayan hiç bir şeye itibar etmiyorum. gulup geçiyorum hemen :)

örnek ; madem lağzım neden ilk atamada sayımız az. sayın hocam sakın yanlıs anlamayın beni sadece tespitlerimi belki kötü bir dille yazıyorum ama yazıyorum :)

saygılarımla

Adamın biri “Kurban” konusunu anlatıyormuş:
"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğuver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış,tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak,al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış:

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"

Cemal TANER' Alıntı:

Adamın biri “Kurban” konusunu anlatıyormuş:
"Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğuver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış,tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak,al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış:

"Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"

:++: güzel bir alıntı. teşekkürler.

Bazı zamanlarda bekleyip görmek yapılabilecek en güzel şeydir. Ne resmi yazılar gördük te içi boş çıktı... yani sadece resmi yazıyla da olmuyor ki :(
Tepkimizi koyuyoruz zaten :!:

Madem her okula bir bilişimci alınacak. neden ilk atamada bilişimci alımı az olacakmış onu anlamadım ben...

Hocam siz bir şey düşünür bir işe odaklanırsınız. Ama bakanlıkta bunlar ince detaylarla değerlendirilir. Taslak aşamasındaki sözlerden bahsediyoruz biz... Yarın sabah olacaklardan değil :!:

Hocam ben yanlış anladım sanırım..hocamın dediği ilk atamayı, atama çeşidi olarak algıladım. kurumlararası, ilk atama falan gibi...onun için şaşırmıştım. :D

bize sayıyla ilgili herhangi bir şey söylenmedi hatta alım yapılıp yapılmayacağı ya da atama konusuyla ilgili bir soru da sorulmadı. Sadece atanmış olan öğretmen arkadaşların durumu hakkında biraz konuşuldu.

Yaa bende artık şu yöneticelerin söylediğine inanmıyorum.Öyle bir çalışma vardıysa bile artık bütün yönetim kadrosu değişti.O tasarıda çöpe gitmiştir.Ben aynı şekilde seneye de devam edecek diye düşünüyorum.

yasarsahbaz' Alıntı:
Fatih projesi bilişimcisiz olmaz demişler ve birçoğunuzun duyduğu teknoloji rehber öğretmenliği ve çalışma saatlerinin 09.00-15.00 arasına çekilmesi olayını iyice ciddiye almışlar. Her okula en az 1 teknoloji rehber öğretmenliği kadrosu verilerek norm sorununu aşma gibi düşünceler var. Kötü haber bundan sonra ilk atama da bilişimci atamaları çok az olacakmış. Edindiğim bilgiler bunlar. Fatih projesiyle ilgili öğrendiklerimin teknik tarafını da sabitlenmiş olan "Fatih paylaşımları" konusuna yazıyorum.
anlattığındaki çelişki her okula rb rehber öğretmeni olacaksa atama mecburen deli gibi olur. hali hazırda bt öğretmenleri birçok ilde birden fazla okula bakarken her okula bt öğretmeni verilecekse en az 20000 bt öğretmeni daha gerekli olacaktır.

hocam anlattıkların iyi niyetli ama bizde iyi niyet kalmadı. o yüzden inanmıyoruz şöyle olacakmış böyle olacakmışlara

Devlette işler resmi yürür.Bana yapılan çalışmaları imzalı göstermeyecekler çünkü yok biz sesimizi güçlendirmeliyiz şu havalar ısınsın da artık iyi bir eylem yapalım sesimzi iyice bi duyuralım artık.

BBNET
Geri