Formatör olarak görevlendirme hakkında...

Kodla Büyü
Arkadaşlar ben bir ilköğretim okulunda ikinci kademe branş öğretmeniyim. Okulumuzda görevli formatör öğretmenimiz norm fazlası duruma düştüğü için başka bir okula gitti. Okulumuz ikili eğitim yapıyor Sabahçı-Öğleci uygulaması var.

Formatör öğretmenimiz yok . Bu gün arkadaşlar aralarında şaka yollu beni yeni formatör öğretmetn olarak andılar. İdareci arkadaşlarda latifeyle karşılık verip tasdik ettiler. İş ciddileşmeden önce ön bilgi almak hazırlıksız yakalanıp olumlu/olumsuz karşılık verip sonrasında da pişman olmak istemiyorum
Sormak istediğim

-Görevlendirme ile formatör olarak görev alabilir miyim?

-Eğer mümkün ise formatörlükte karşılaşabileceğim olumsuzluklar, avantajlar neler olabilir?

-Branşım matematik. Branşımı seviyorum. Bu yılki 8. Sınıfta olan iki şube öğrencilemi sınav arefesi burakmakta istemiyorum. Bilgisayar-bilişm alanınada özel bir alakam oldu. Acaba derse girmem söz konusu olduğunda kaç saat ders verilir. Asgari? Azami?

Tavsiye ve görüşlernizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

(Okulumuz küçük. 8 derslik var. Bilişim sınıfında 17 bilgisayar var. Okulumuz kademeli olarak ilk okul olacak. Yani bu yıl 5. sınıf yok. 1den 8e kadar 2 şer şube var)

hocam bizde BT öğretmenleri olarak birçoğumuz matematik alanına geçirselerde geçsek diyoruz.yani kısacası gül gibi branşın var ne işin var senin formatörlükte derim ben şahsen.biz formatörlüğü BT öğretmenleri olarak çoğumuz mecburiyetten yapıyoruz.ekdersi haricinde cazip bi tarafı yok.maaş karşılığı 15 saate kadar girmek zorundasın

Hocam biz bt öğretmeni olarak daha onay beklerken farklı bir branştan görevlendirme yapacaklarını sanmıyorum. Zaten bizde zorunluluktan dolayı yapıyoruz...

bana gelen formatörlük yazısında kesinlikle başka branşlar formatörlüğe başvuramayacak diyordu Sizinki ne iş anlamadım her yerde farklı uygulamamı yapılıyor yoksa? Bu forumdaki çoğu kişi mat branşına geçmeye can atarken sizinki de değişik olmuş...

formatorluk basvurusu alan il varmiki acaba ist. israrla bundan sonra olmayacak modunda

güzel bir branşınız var ders saatiniz arttı. illa formatör olacağım diyorsanız, formatörlük eğitimi almış olmanız gerekir ki başvuruda sizden isterler. yoksa olmaz o iş

Son 2 yıldır ben de formatördüm.Branş tabii ki BT değil.Arkadaşların da söylediği gibi onlar zorunluluktan yapıyorlar.Ben bilgisayarla fazla haşır neşir olduğum için (ek ders etkisi de var) yapmıştım.Ama 2 yılda ömrümden ömür gitti.Bu yıl yapılmayacak söylentisi var,olursa da herhalde yapmayacağım.Zaten il formatörü de görevlendirme istemeyip okulumda kaldı (kadrosu bizim okulda).O bile yapmam derken ben kahramanlık yapmak istemiyorum.Bence branşınızın kıymetini bilin,eziyeti çekilecek gibi değil.Belli bir süre sonra diğer öğretmenler bile sizi teknisyen zannetmeye başlıyorlar.Dersiniz en fazla 15 saat olabiliyor.8-5 okuldasın.Elde makina,cepte tornavida gezmek isterseniz,bilgisayardan anlamayan öğretmenlerin garip sorularına ve isteklerine muhatap olmak isterseniz siz bilirsiniz.Ha bu arada 180 saatlik bilgisayar sertifikası da gerekiyor başvuru için.

eldeki kuş her zaman uçan kuştan iyidir
forum sitesini birkaç gün takip edin burdaki insanların hepsinin bunalımda olduğunu görürsünüz çoğunun sebebi de branşımız ve formatörlük ve formatörlük yüzünden gördüğü muameleler
sonra 2 rekat şükür namazı kılarsınız iyi ki matematikçiyim diye

:idea: Çok teşekkür ederim. :idea:
Zaten branşımla ilgili bir problemim yok.
Tavsiye eden olmamış. Herkes branşında çalışsın o zaman :++:

Arkadaşım gerçekten çok güzel bir bransşın var. Formatörlük nereden ilgini çekti bilmiyorum fakat bizlerde ders sayılarımızın az olmasından dolayı formatörlük yapıyoruz. Emin olun matematik branşına geçme şansım olsa yada meslek liselerinde çalışmamıza izin verilse bir an bile tereddüt etmezdim. Dersin az olması bir dert, seçmeli olması başka bir dert, bilgisayarların bakım, onarımları ayrı bir dert vs...
Dışarıdan görüldüğü gibi değil!!!!

180 saatlik formatörlük eğitimi almamışsanız zaten hiçbir şekilde olmaz o iş..Diğer konulara zaten hiç girmiyorum.Bu kadar iyi bir branşınız varken zaten başınızı ağrıttığınıza değmez böyle şeylerle..

BBNET
Geri