formatör ek ders müdür yardımcısı ile aynı değil...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ataa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ataa

Aktif Üye
günaydın arkadaşlar...
Ek derslerle ilgili idare ile anlaşamamazlık var benim okulda. bizim ek ders işlemleri müdür yardımcısı ile aynı mı?.Aynıysa bunun belgesini okula göstermem gerekiyor. bununla ilgili onay yazısı ya da ilgili yönetmeliği nereden bulabilirim?.
normal 18 saat ek ders alan sınıfı olan öğretmen gözüyle değerlendiriyor bu yüzden de hesapta yanlışlık oluyor. eylemde 1 mayısta fazladan ek ders kesilmiş oluyor. bunu nasıl çözerim sizde durum nasıl?

Hocam geçen ay 18*4=72 saat ek ders aldım müdür yardımcısı 19*4=76 aldı bilmiyorum ama nasıl iş anlamadım bu ay 5 hafta 18*5-1 mayıs o şekilde

4 3 4 3 4 şeklinde ve hangi gün gelmediysek o gün kaç saat yazılıyorsa o kadar ek ders kesiliyormuş anladğım kadarıyla. ama bizim müdür normal branş öğretmen ek ders hesabını yapıyor. yani 30 dan 15 saat çıkıyor ve gelmediğim gün 6 saat ek ders düşüyor. yanlışlık burda galiba. olması gereken gelemediğin gün kaç saat ise o kadar kesilmesi mi?

o zaman bizim idare yanlış yapıyor. mesela kurban bayramı tatili pazartesi salı çarşambaya denk gelmişti. yani o hafta bize yatan ek ders perşembe 3 cuma 4 toplam 7 saat ek ders mi yatması gerekiyor.

ataa' Alıntı:
o zaman bizim idare yanlış yapıyor. mesela kurban bayramı tatili pazartesi salı çarşambaya denk gelmişti. yani o hafta bize yatan ek ders perşembe 3 cuma 4 toplam 7 saat ek ders mi yatması gerekiyor.

Böyle bi durumda tüm haftanın ek dersi gitmiyor. Perşembe ve cumanın ek dersini alıyoruz. Bu durum müdür, müdür yardımcıları, formatör ve rehber öğretmenler için geçerli.

hocam çok teşekkür ederim. peki bunun resmi belgesi var mı? bunu okula gösterip geriye dönük ek dersi almak için.

Aynı durum bende de var.Bizim müdür yardımcısı branş öğretmenleri gibi yazıyor ek de5rsimi,ayın 27 sine kadar hesaplıyor kalanları ise diğer aya ekliyor hocam.Bu nedenle bir ay düşük alıyorum diğer ay ise telafisi oluyor ben yüksek alıyorum.Tabi doğrusu aynı yazılması gerektiğ olduğu.Fakat son günler olduğundan ve hak kaybı olmadığından sorun yok.Ayrıca o gün gitmezseniz gitmediğiniz günü saati kesilmeli yani 3 veya 4...
1 mayısta 3 saat
Grevde 4 saat kesinti oldu bu ay
benim 65 saat ek dersim var muhtemelen sizinde öyle olmalı

önümüzdeki ay ise telfi ile 90 saat olacak müdür yardımcınızla konuşun bakalım durum bu şekilde mi .Hak kaybınız< yoksa sorunda yok demektir.

ataa' Alıntı:
hocam çok teşekkür ederim. peki bunun resmi belgesi var mı? bunu okula gösterip geriye dönük ek dersi almak için.

Muhakkak vardır hocam. Benim ek dersimde şu ana kadar sıkıntı olmadığı için ihtiyaç duymadım. Büyük ihtimal idareniz işi bilmiyor. İl ya da ilçe koordinatörüyle de bu durumu görüşebilirsiniz. Okulunuzda rehber öğretmen varsa onunla da görüşün. Eğer sizin ek dersinizde yanlışlık yapılıyorsa onunkinde de yapılıyordur.

hocam 4+3+4+3+4 şeklinde yazılır.ve gelmediğiniz günün ek dersi 3 ise 3 4 ise 4 kesilir.başka hesap yanlış olur.

benim de ek dersim müdür yardımcısı ve rehber öğretmenle aynı yatıyor. bu ay 75 saat yatacak. grevden dolayı 4 saat eksik yatacak.

Formatör görevlendirmesinde ekders ödemesi "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR"
"Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller" başlığındaki
MADDE 16'nin 2. fıkrasına göre ye göre yapılır.

kararın tamamı : http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

ilgili kısım:
(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

18 saat ücret: pazartesi 4 - salı 3 - çarşamba 4 - perşembe 3 - cuma 4 şeklinde ödenir. (bunu bir idarecinin bilmesi gerekir, müdür yardımcısında ve rehber öğretmende de bu şekilde ödeme yapılır.)
tatil gününe veya gelmediğin güne denk gelen 4 saat yada 3 saat kesilmesi lazım.

(görevlendirme yazında bu karara ilgi verilmiştir)

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür edeerim. gidip ek ders çizelgelerine baktım kurban bayramı haftası 1 saat ek ders yatmış.6 saat eksik yatmış. bu ayda 4 saat eksik yatmış. bunu düzelttireyim.
tekrardan teşekkürler.

BBNET
Geri