Ford Mondeo

Kodla Büyü
Re: Ford Mendeo

Güzel araçtır. Bu kasasını özellikle çok beğeniyorum. Lpgli olması da iyi olmuş. Yaklaşık 40 kuruş yakar. Hayırlısı olsun.

aslında aracın ne kadar yaktığını bilmiyorum. Kullanan varsa yazabilirler mi? sonuçta yakıtta önemli değil mi?

araç 2.0 benzinli bir araç. LPG nin fiyatıda 3.30 lira oldu neredeyse. 40 kuruş bu araç için normal bence. Benzinli olarak kullanılsa rahat 60 kuruş yakar şehiriçi trafiğinde.

O değil de vergisi kaç para tutar acaba? 2.0 motor baya tutar heralde.

hocam araç vergisi yüksek: 540+540=1080.
Ayrıca bulunduğum ilde lpg 3,0 altında. Üstelik seyahat edeceğim illerde 2,7 civarında.

7 yaşını geçtiğinden vergisi çok tutmaz. Sıfır olsa habbe hocamın dediği gibi can sıkabilirdi. :)

mondeolar iyidir de bu ilandaki aracı beğenmedim, dengesi biraz bozuk gibi, ayarı bozulmuş duruyor.

Vergisi 540 lira
dizel otomatiği şehirler arası 6-6.5 lt yakıyor benzinliyi bilmiyorum

5 para etmez diyen hocam.. ne alsın o zaman? tavsiye de bulunmadan konuşmak kolay

2000 motor (LPG olsa bile), piyasası olmayan, otomatik, 9 yaşında bir araç için değmez. Ülkemiz için konuşuyorum. D sınıfının konforu için katlanılmaz bu arabaya, tabi bence yine :)

Hocam belli ki D segmenti bir arac istiyorsun. Bu segmentteki arabalar zaten C ve B segmentlerine gore cok yakar.Yani hem D segmenti hem 2000 motor bir arac aliyorsaniz bence sehirici 35 krs ve yukarisini goze almalisiniz.bu arada bu araclarin 2008 ve sonraki modellerinde 1.6 secenegi var ve titanium modelleri harika.
Eğer butcenizi yukseltme sansiniz varsa kesinlikle bunlari tavsiye ederim.

mnn' Alıntı:
5 para etmez diyen hocam.. ne alsın o zaman? tavsiye de bulunmadan konuşmak kolay

Benden tavsiye istemedi arkadaşım, illa tavsiye istiyorsa bir gün otursun kalabalık bir caddeye, hangi arabadan en çok geçiyorsa ondan alsın :wink:

mnn' Alıntı:
boş konuşmaklada olmuyo.. beş para etmnez demek kolay, s

Evet kolay :+1:

Ayrıca dediğim de ciddiyim, Yaşadığın yerde hangi marka hangi model en fazla ise ondan almak mantıklı, Bu kadar millet astra, focus, civic, clio, megane, corolla, jazz vsvs soruyorsa, alıyorsa bi bildiği var demektir. :+1:

yakıt hesabı yapmayacaksan alabilirsin hocam.satmak istediğin zaman biraz zorlanabilirsin ya da piyasasının biraz altında satarsın
aynı model fiestaya da aynı para istiyorlar türkiyede araç piyasası bi ilginç zaten.

Çok satılanın alınması konusuna ben katılmıyorum. Tabi uzun süre binilecek ise. Yoksa 2 yılda bir araba değiştirecekseniz satılması kolay araçları tercih etmek mantıklı olur. Bir arkadaşın dediği gibi aynı paraya aynı model fiestalarda var. Sırf fiestayı kolay satacağım diye konforlu bir aracı da bırakamam. Mondeo ile fiesta arasında dağlar kadar var. D sınıfının ve üstünün keyfi daha bir başka oluyor. Yakıtı sorun etmeyecekseniz bence düşünün bu aracı tabi uzun süre binecekseniz. Satacağınız zaman 2-3 bin aşağı verirsiniz hemen satılır. Onu da araçtan aldığınız keyfe sayarsınız.

Maddiyat + İhtiyaç + Yaşadığımız yerin şartları ülkemizde araç sektörüne yön veriyor bence.

Tamam iyi güzel D segmenti konfor ve güvenlik olarak üst düzey binelim gezelim ama olmuyor :( Vergi+Yakıt+Masraf+Park yerine kadar sıkıntılı işler

Yoksa bir saniye durmam alırım alttakini

mercedes190eevolutionbv8.jpg

2.0 motor araç benzinde çok yakar lpgde de çok yakar. Benim araç da ford 1.6 lpgli, benzinde şehir içi 40-45 şehir dışı 35 kr yakıyor. Lpgde şehir için 35 kuruş şehir içinde, şehir dışında 25kr yakıyor. Benzinde 10 kr civarları ekleyin, lpg de 6-7 kuruş civarları. Tabi bunlar ortalama kullanım için. Yani en fazla 3.000 devir 100 km civarları. Ama siz 2.0 motor patron arabasına binince 140-150 yaparım hep derseniz o zaman daha fazla yakar.

BBNET
Geri