Ford meraklıları yardımcı olursa sevinirim

Kodla Büyü

mehmetsozen

Site Gezgini
Arkadaşlar şu http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 8866/detay arabayı almayı düşünüyorum. eleman ekspertiz raporuda gönderdi. Araçta 5 parça boya var değişen yok. Boyaları önemli değil diyor ön kaput, bagaj ve tavanda boya yok ama 8500+4000+2500 hasar kaydı var fiyatıda çok uyguna çekti. Kayıtlar bu kadar yüksek olmasaydı kesin alırdım ama bir türlü karar veremedim.

hocam 8500+4000+2500 tl masraf olupta nasıl değişen olmaz? o paraya arabanın değişmeyen tarafı kalmamıştır. bence uzak durun. ben Kilis'te görev yaptım oranın arabalarına pek güvenemiyorum nedense? yinede karar sizin tabi..

hocam birde arabanın son ruhsat tarihine baktınız mı e devletten? ne zamandan beri kullanıyor muş sahibi arabayı?

hocam zaten o hasarları aldıysa sıkıntı var . servistemi yapılmış o hasar sonrası tamirat servis kayıtlarını sordur bence neleri değişmiş.çünkü kazadan sonra farklı sıkıntılar çıkan durumlar olabiliyor.bide kapılar değişmiş ise direklerde oynama olma ihtimali var

YuLiaN' Alıntı:
hocam zaten o hasarları aldıysa sıkıntı var . servistemi yapılmış o hasar sonrası tamirat servis kayıtlarını sordur bence neleri değişmiş.çünkü kazadan sonra farklı sıkıntılar çıkan durumlar olabiliyor.bide kapılar değişmiş ise direklerde oynama olma ihtimali var
Hocam değişen yok serviste yapılmış dediğine göre

servis evraklarını al incele hocam.ben olsam o hasar kayıtlı arabayı alacagıma biraz fazla verir temizini alırdım. hocam arac değerinin 1/3 ne yakın hasar kayıtlarında pert e cıkarırlar normalde araçları. eger bu serviste yapıldıysa parcalar pahalı falan dersin ama dısarda yapıldıysa cıkma yada yan sanayi parcalarda hasar daha vahimdir.

YuLiaN' Alıntı:
servis evraklarını al incele hocam.ben olsam o hasar kayıtlı arabayı alacagıma biraz fazla verir temizini alırdım. hocam arac değerinin 1/3 ne yakın hasar kayıtlarında pert e cıkarırlar normalde araçları. eger bu serviste yapıldıysa parcalar pahalı falan dersin ama dısarda yapıldıysa cıkma yada yan sanayi parcalarda hasar daha vahimdir.
Adam araba servis bakımlı diyor. Enteresan olanı servis kolay kolay parça ile uğraşmaz değiştirir hemen. ama bunda değişen de yok diyor.

hocam sen kendinde sogudun sanırım :) kalsın para sende olduktan sonra araba cok

YuLiaN' Alıntı:
hocam sen kendinde sogudun sanırım :) kalsın para sende olduktan sonra araba cok
Soğuma değil de hocam araba ekpertiz raporlarını gördüm daha 1 haftalık. Yürüründe hiçbir sıkıntı yok benim benzinli fordum vardı aynı kasa çok yakıyor diye sattım ama arabaya bayılıyordum birde benzinli otomatikti kaçmıyordu hiç.Dizelin methini çok duydum arabayıda biliyorum zaten boya takıntımda yok çok fazla ama bu hasar kayıtları canımı çok sıktı. Yoksa adamla anlaşmıştım halada yarına kadar süre verdim.Düşünüyorum ama...

fiyatı 30 olacaksa, km orjinalse ve boya takıntın yoksa alıp binilebilir.
o kadar işleme rağmen kaportada bazı sıkıntılar mevcut, araç koyu renk olunca fotoğraflarda belli olmuyor, bariz belli olan sağ arka çamurluk düzgün çekiçlenmemiş.
Kimsenin günahını almak istemem ama sanayi esnafı hasarlı halde ucuza alıp yapıp satıyor, belki son kazasında satın aldı sigortaya yaptırmadı kendisi yaptı ve satıyor... Almadan önce iyi araştır hocam arkadaşım 70 binde astra aldı, satıcağı zaman takometre oynandığı ortaya çıktı, arkadaş almadan 6 ay önce 190 binde vizeye girmiş araç.

hgx2' Alıntı:
fiyatı 30 olacaksa, km orjinalse ve boya takıntın yoksa alıp binilebilir.
o kadar işleme rağmen kaportada bazı sıkıntılar mevcut, araç koyu renk olunca fotoğraflarda belli olmuyor, bariz belli olan sağ arka çamurluk düzgün çekiçlenmemiş.
Kimsenin günahını almak istemem ama sanayi esnafı hasarlı halde ucuza alıp yapıp satıyor, belki son kazasında satın aldı sigortaya yaptırmadı kendisi yaptı ve satıyor... Almadan önce iyi araştır hocam arkadaşım 70 binde astra aldı, satıcağı zaman takometre oynandığı ortaya çıktı, arkadaş almadan 6 ay önce 190 binde vizeye girmiş araç.
Vize km lerini kontrol ettim bir önceki muayene kmsi 63638, ilkide 22884 yani aralarda birşey olmadıysa muayene kmleri bunlar.Kilis 4 saatlik yok gidersem boş dönmek çok zoruma gider ondan dolayı düşünüyorum burda olsa ne yapar yapar işin aslını tam öğrenirdim.

Hocam şahsi fikrim uzak dur bence,
ekspertiz raporlarında yeri geliyor orjinal dedikleri arabalarda bile neler çıkabiliyor, bahsedilen hasarlar küçümsenecek rakamlar değil, 3 ay gibi bir sürede neden değiştirir insan arabayı? Km ye gelince düşürüp iki kez muayeneye girdikten sonra öncekileri bilemezsin. Biraz karışık bir durum. Başın ağrımasın daha sonra aman hocam.

HOCAM anladığım kadarıyla fiyatı seni cezbetmiş bende bir focus kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şuanki piyasa şartlarında bu araba 5 parça boyalı bile olsa bu fiyatından 5-6 bin pahalıya malolur şuda çarpıcı bence adam ocakta almış 2,5 ay sonra satıyor yüksek ihtimal aldı ve bir pisliğini öğrendi böyle durumlarda kimse o arabaya bimek istemez ve satar benimde başıma geldi oradan biliyorum
işin özeti sakın yaklaşma....

Re: Ynt: Ford meraklıları yardımcı olursa sevinirim

bellagio' Alıntı:
HOCAM anladığım kadarıyla fiyatı seni cezbetmiş bende bir focus kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şuanki piyasa şartlarında bu araba 5 parça boyalı bile olsa bu fiyatından 5-6 bin pahalıya malolur şuda çarpıcı bence adam ocakta almış 2,5 ay sonra satıyor yüksek ihtimal aldı ve bir pisliğini öğrendi böyle durumlarda kimse o arabaya bimek istemez ve satar benimde başıma geldi oradan biliyorum
işin özeti sakın yaklaşma....
+1 2007 focus 1.6 dizel ghia kullanıyorum, 31 verdiler arabaya, aynı fiyata yeni modeli satıyorsa işin içinde bir bit yeniği vardır mutlaka. 31,5 istediği arabanın 8 bin hasarı olursa uzak durulması gerek bana kalırsa

piyasası 40 bin tl bu aracın.10 milyar zararla kimse araba satmaz. focus dizel on numara araçtır ama bu arabadan uzak durulmalı.pert seviyesinde hasar almış hemen hemen.

sayın hocam;
1 kendi ekspertizini yaptır satıcınınkine inanma.
2 kazalarda hava yastıkları patlamışmı ve yerine takılmışmı
3 tamirat nerede yapılmış perte çıkması gereken arabayı gayet güzel tamir ediyorlar.
4 sanayde 8 bin ise serviste 12 binden aşağı çıkmaz o tamirat. parçadan kaçmışlardır.
5 başka araba bakın derim ben otomatik benzinli focus tavsiye ederim. ben kullanıyorum gayet rahat. tabi lpg ile :)

BBNET
Geri