Ford Focus-Megane2- Opel Vectra sizce hangisi?

Kodla Büyü

goyildirim

Site Gezgini
Arkadaşlar 2006 hyundai accent admira 1.5 crdi aracımı sattım. şimdi araba bakıyorum.
bütçem max. 23000 tl. ortalama yılda 15.000 km falan yapıyorum. temiz olsun lpg - dizel farketmez.
öncelikli tercihlerim focus,megane2,vectra
Ford focusu (2006 sonrası) çok beğeniyorum gerçekten sağlam bir araba. ama 2006 modelinin trend yani en düşük versiyonun yüksek km li olanını ancak 22000-23000 tl ye bile zor bulabiliyosun. çok yüksek km li ve donanım olarak düşük modeline para vermek mantıklı gelmiyor. iyi bir focus için 26-27000 tl gözden çıkarmak lazım.

megane2 ise, bu arabaya bi binen pişman bide binmeyen. binipte aman yaklaşma diyen de çok bu araba için, süper diyenlerde çok. 2004-2005 dinamik LPG li(full) versiyonun 22000-23000 aralığında bulabiliyorsun. her ne kadar focus önceliğim olsada megane 2 de esp,dijital klima, sensörler, uygun fiyat gibi özellikleri ile aklımı çeliyor.

opel vectra, 2003-2004 1.6 comfort modellerine bakıyorum. bu araba da ise 1.6 motor o kasaya yetersiz kalıyor gibi eleştiriler var. opelin kalitesi tartışılmaz bence. ama motor zorlamasından dolayı fazla yakıt sarfiyatı beni düşündürüyor.

bu 3 araba arasında sizin tercihiniz ne olurdu?
özelliklerine bakmak isterseniz aşağıdaki arabalara bakabilirsiz.(örnek)
vectra : http://www.araba.com/3168106/Opel%20Vectra
megane 2 : http://www.araba.com/3141564/Renault%20 ... 0Dynamique
focus: http://www.araba.com/3030857/Ford%20Foc ... CI%20Trend

dostum sana yardımcı olayım bende adanada bilgisayar öğretmeniyim bu arada sanırım sende adanalısın... bence ford dizeli al neden dersen benim dayı oglunda var opel tüp benzinişine hiç girme ayda tüpün yarısı kadar benzin yiyor bu arabalar dizelden şaşma bide ford focus daha ii bende bu aralar araba alacam araba pazarına gideriz senl bir ara :) bence o kadar paran varsa bu 3 arabayıda alma bence dizel 20 bin km yi aşmamış cok güzel arabalar var örnegin opel corsa gibi tavsiyem yeni kasa corsa olur sana 1,3 motor mazotdan yılda 1500 tl kârın olur ... bu arada farkettiysen renoya yorum bile yapmadım :)

teşekkür ederim ama benim daha çok sedan tarzı arabalar hoşuma gidiyor.
corsa ya kötü demiyorum ama bana hiç çekici gelmiyor.
hb olarak astra hoş (eski değil 2005 sonrası)

hocam bende 2008 1.5 motor 85 hp megane 2 var .. cok az yakıyor ... 100km ortalama 4.5-5 lt ... bu yaz 5000 km yol yaptım cok memnunum ama fiyat 30 000 civarı

focusun km orjinal ise alınır hocam 5 yaşındaki dizel araç için 100000 km normaldir. belki 1-2 milyar masraf edersin hangi arabayı alsan sonuçta 2. el mutlaka masrafı vardır ama azcık masrafdan sonra uzun yıllar taşır seni...

Saydığınız markalar içinde tavsiye edilebilecek sıralama;
Focus > Vectra > Megane

ben olsam focus yerine mondeo düşünürdüm.. görüntü olarak çok hoşuma gidiyor ve LPG olanlarını istediğiniz fiyatlardada bulabilirsiniz. Dizel modellerinde ise ttemiz olanları 26-27 den başlıyor sanırım. Birde dizel araç düşünüyor ve uzun yıllar sorunsuzca binmek istiyorsunuz bence max. 50-60 bin km geçmesin..
http://www.araba.com/3080381/Ford%20Mon ... .0%20Trend
http://www.araba.com/3127354/Ford%20Mon ... CI%20Trend
http://www.araba.com/2925743/Ford%20Mondeo

Modeo yakıt tüketimi;

http://www.fordclubtr.com/forum/Mondeo- ... ntry638118

Hocam bende ki bütçe de aynı.. bende iki aydır fiyatlar biras düşsün die bekliyorum ama bir türlü düşmedi.. ilk başta Avensis le başladık sonra Caddy dedik sonra megane baktık .. herkes bişi diyo yok toyota al yok forda o para verilmes. yok megane ii değil.. bence hepsi de aynı.. en az yakanı en çabuk satılanı bence megane.. ben megane II Dynamic bakıyorum ve artık kimsenin tavsiyesine bakmıcam.. Donanım haber forumunda Megane II bölümü var gir bak kullananlar gayet memnun.. Yalnız Athutentic midir nedir o medeller genelde şirket arabaları oluyormuş megane düşünürsen aklında bulunsun..(İçimde uhde kalan Avensis çok güzel araba ama çok yakıyormuş gazlı olsa bile))

Focus u tercih et, vectra ile lpg de sorun yaşarsın ayrıca araba zor kalkıyor. Ama yinede sen bilirsin.
bende corolla 2007 var açıkçası tyt ve wlksgn den başkası gözumde yok.

Bizde aynı bütçe ile fiyatların düşmesini bekliyoruz. 30000 bine güzel arabalar var ama bizim bütçeye göre olanına en iyi ne alınır hala karar veremedik. En fazla 24 bine ne önerirsiniz? Sağlamlık en önemlisi, sonra satılabilirlik, az yakması ve birazda har özelliği olsun diyorum ama çok şey istiyorum galiba. Ne önerirsiniz?

megane çok tutulan ve az yakan bir araba o bir gerçek. ama mesajımda yazdığım gibi megane için aman yaklaşma diyen de çok , süper diyende.
o paraya yüksek km li bir focus almak düşündürüyor. biraz daha para olsa iyi bir focus alınabilir 27-28000 tl ye.

hocam araba konusunda herkes farklı fikirde. kimisi opel den başka binmem diyo, kimisi renault dan şaşmam diyo. kimi hundai süper diyo.tabi herkesin istediği kriter farklı. bence temiz kullandıktan sonra bi de içine sindikten sonra çok farketmez. ama focus megane vectra arasından seçimim megane.

Valla hocam hepsi güzel araba. Ev yaptırmıyor olsam ford focus düşünüyordum arabamı değiştirmek için.

yarın adana da pazara bi göz atacağım. pazarda galericilerin arabaları dolu ile ama yinede bakacağım.
bu arada vectra yı tercihlerimden çıkardım.
öncelik focus olmadı megane 2 dynamc

vectra ile megan ve focusu kıyaslaman yanlış. vectra bir üst segmenttir. laguna veya mondeo gibi.

bu yönden bakacak olursan tabi ki vectra.
ama astra, focus, megane arasında sorarsan focus derim. bende de var benzinli çok memnunum 2006 yeni kasa.
0 almıştım, almadan önce hepsine deneme sürüşü yaptım. megane'ı direk geç astra olabilir.

ama konfor dersen focus ghia konforunu bu segmentte hiç bir araba da bulamazsın corolla dahil

cagdas' Alıntı:
vectra ile megan ve focusu kıyaslaman yanlış. vectra bir üst segmenttir. laguna veya mondeo gibi.

bu yönden bakacak olursan tabi ki vectra.
ama astra, focus, megane arasında sorarsan focus derim. bende de var benzinli çok memnunum 2006 yeni kasa.
0 almıştım, almadan önce hepsine deneme sürüşü yaptım. megane'ı direk geç astra olabilir.

ama konfor dersen focus ghia konforunu bu segmentte hiç bir araba da bulamazsın corolla dahil

hocam focus'un kayda değer bir sorun çıkardı mı şu ana kadar ? Saygılar.

1 ay kadar önce Ford focus sedan 2006 dizel araç aldım, araç gerçekten güzel, daha önceki aracım fiesta idi, bu araca geçince alışamadım, biraz büyük ve fazla güçlü :)) 1.6 - 110 beygir. şu anda 96000 km de trend modeli almak isteyen olursa satmayı düşünüyorum. giresunda çalışıyorum. ilgilenenler özelden msj atabilir.

Bir hafta önce 2006 Model 1.5 dizel Megane Dynamic aldım gayet memnunum hocam.. Tavsiye ederim.. tek eksiği cd çaları yok..

arkadaşlar araba aldm.
pazar günü araba pazarına gittim.(adana). önce oto center e uğradık orda bize uyan bir araba bulamadık.
daha sonra çukurova oto pazarına uğradık. ordan da tam ümidi kesmişken eli yüzü düzgün olan bi focus gördük. tabi hemen yanaştık :-)
2007 focus trend, benzinli, 22000 km de. .önce 24.750 dedi pazarlık sonucu 24.000 ye anlaştık. 250 tl kapora verdim.
çarşamba görüşmek üzere anlaştık. dün adanaya gittim. önce arabayı servise gösterdim. km orjinal. sadece iki ufak parçada lokal boya çıktı.
araba gerçekten çok temiz.
ve paranın geri kalanını verip focusu aldım.
adanadan feke ye geldim. gerçekten çok rahat bir arabaymış focus. yol tutuşu, sürüş, hakimiyet, performans süper.
haftaya da lpg taktıracam.
focus trend donanım olarak düşük bir araba ama km si düşük olması bana cazip geldi.

focustan pişman olmazsın. çok kaliteli bir araç bende ki 2000 model 2007 si çok daha iyidir. hayırlı uğurlu olsun.

hocam güle güle bin
ARaba herzaman tercih meselesidir. Ben olsam şunu alırım ben olsam bunu alırım yanlış hangisi hoşuna gidiyorsa onu alacaksın. Ben vectra kullanıcısıyım ama alırken temiz monde aradım bulamadım acil olarak vectra aldım ama hala içimde uhte kaldı mondeo şimdi tekrar bakmaya başladım. Herkes içinden ne geçiyorsa onu alması en iyisi

BBNET
Geri