Ford Focus lpg tüketimi hakkında bilgisi olan varmı?

Kodla Büyü
düz vitesler km de 230 kuruş otomatikler 240 kuruş yakar. bu değerler tabiki yeni zamlardan sonra.

evet 2007 model focus trend var.Alıp lpg taktırmayı düşünüyorum.Focusların lpg de bile cok yaktıklarını duydum,bilgi almak istiyorum

HOCAM işte bende bunu merak ediyorum, yukarıda oldugu gibi bazı arkadaslar az yakıyor, sizin gibi arkdaslar cok yakıyor diyor???????

bahsettiğiniz motorda aracı 2 yıldır kullanıyorum. focus için çok yakıyo sözü abartılı. focus civic'ten sonra en az yakan araçlardan birisi. lpg ile uzun yolda 16-17 krş, şehiriçinde ise 20-22 krş arasında yakıtı var. focus hakkında çok yaktığını iddia edenler sanırım focusa binince 4-5 bin devir çeviren arkadaşlar. benzinde kullandığım dönemde fabrika verisi ş.dışı 5.5 litre olan araçta 5,35 leri gördüm. benzin pahalı olmazsa tüpe bile gerek yok. şehir içinde maksimum 9 litre yakar.

çok yakıyor diyenler bir kontrol ettirisnler arabalarını. şehir içi 9-10 lt şehir dışı 6-7 lt yakıyor 2 yıldır focus kullanıyorum. tavsiyem brc dışında tüp taktırma oda etkiler

hocam 1.6 motorlar hemen hemen aynı yakar ben opel astra ve 206 ile karşılaştırdım
hemen hemen üçüde aynı yakıyor
hem focusların motoru daha güçlü geliyor bana.
şöyle ki focus 5. viteste 80 km hızda focus 2000 devirde ulaşıyor.
astra 5. viteste 80 km hızda focus 2000 in üstü devirde ulaşıyor.
ee bunu düşünürsek focus daha az devirde aynı hıza daha az yakarak ulaşıyor.

umaykut' Alıntı:
al dizel, kafana takma..
lpgli de olsa, benzinli de olsa hepsi çok yakıyor bana göre..

bence hiç araba alma son zamlardan sonra lpg ile benzin arasında bi fark kalmadı dizelin de bakımı falan masraflı olur bence hiç alma :+1:

ama illa alacam diyorsan da hocam focusu lpg taktırma çünkü bi fark kalmadı artık. 100 km de 2-3 milyon anca farkediyo

dizelin bakımı masraflı olru lafına katılmıyorum...
benim aracın 30 bin bakımı serviste 260 TL..
benzinlisinin 30 bin bakımı 300 TL..

2.el dizel araba almak istemiyorum.benzinli arabalara göre masrafları cok oluyor.(mazot pompası gibi). o yüzden benzinli alıp lpg taktırmak istiyorum

3 yıldır sıralı sistem LPG kullanıyorum. Aracın dönemlik bakımlarını (motor+lpg) yaptırıyorum. Sıralı sistemlerde italyan markaları oldukça iyi ve güvenilir. Bir araç km de kaç litre benzin yakıyorsa 3 aşşağı 5 yukarı lpg de de aynı değerleri yakıyor. Aradaki fark benzin-lpg fiyat farkı...
Benzin bu kadar pahalı olmasa lpg kullanmam.

daha yeni 2 gün önce gaz doldurdum şehiriçi 2. vitesi pek geçmedim desem yeridir. 200km 50 tl tutu. 25 kuruş yaktı.
2005 focus

yaw hocam 2. vitesi geçemden 200 km yi nasıl yaptın.
epey uzun sürmüştür sanırım ve devirli mi gittin.
nerede bu trafik.

2005 focus kullanıyorum BRC marka LPG var. ben çok memnunum tavsiyede ederim fakat "sfayer" hocama katılıyorum LPG nin tek avantajı fiyat farkıydı. o da artık yok olmaya başladı...

BBNET
Geri