Focus mu corsa mı ??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pc555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pc555

Aktif Üye
zevkler tartışılmıyor elbette.... merak ettim sizlerede bi sorayım dedim .. piyasa değerleri 3 aşşağ 5 yukarı aynı olan iki araç : 2006 model benzinli( +lpg) focus trend mi --- 2007 yeni kasa dizel corsa essential mi ?

bence ikisinin segmentleri farklı ihtiyacınıza göre seçmeniz lazım. büyük bir araç isterseniz focus. Küçük ve ekonomik bir araç için de corsayı tercih etmelisiniz

2007 yeni kasa corsa kullanıyorum 1.4 benzinli. gayet memnunum aracımdan. safran arkadaşımızın dediği gibi corsa küçük bir araç değil yeni kasa corsalar daha geniş.
Ancak corsa için essentia modeli donanımı düşük bir modeli (alaşım jant, direksiyondan kumanda, sis farı gibi). Enjoy modeline bakmanızı tavsiye ederim. kullanımı çok güzel bir araç tavsiye ederim. Focus için bişey söyleyemem ama kötü bir araç da diyemem tabi ki

Tabiiki focus...Corsa ile kıyaslanamaz bence...İkisi arasında tercih edilecekse kesinlikle focus, ama alternatif istiyorsanız o zaman 2002-2005 toyota corolla derim, arkadaşımda var, 19.750 ye aldı.2002 ,yeni kasa, tüplü,100.000 km 'de tertemiz sorunsuz traş gibi araba...
Tercih sizin tabiiki...

focus elma, corsa armut , ikisi de meyve ; hangisini canın çekerse

focus karpuzsa corsa kavun hocam :d
biri c diğeri b segmenti sonuçta....sınıf farklı.

tartışmasız focus hocam sorulmaz bile. Ben focus alacaktım param yetmedi fiesta aldım harika arabalar taş gibiler. hem ne demişler
"Al bir FORD ol bir LORD"

hocam ikiside gayet güzel arabalar lpg artı benzin olması güzel, corsanın dizel olması dez avantaj uzun yolda dizel arabaların hassasiyeti artıyor. Öncelikle kendine şunu sor dizel mi benzinli mi istiyorum :D sonra içine hangisi siniyorsa onu alırsın :D

Çapanoğlu66' Alıntı:
corsa derim ben opel'in konforu rahatlığı focusu ezer geçer

Enteresan bir yorum olmuş ,

Focus C segmenti bir araçtır hem ağırlık , hem büyüklük hem de konfor olarak corsa dan bir gömlek üstündür.
Corsa B segmenti bir araçtır. Daha hafiftir , uzun yol aracı değildir, daha ziyade şehir içinde kullanmak için seçilir.

Zaten ikisinin fiyat farkından bunu aşşağı yukarı tahmin edebilirsiniz... Corsa nın dizeli focus un benzinlisinden daha ucuzdur..

ben segmentini falan anlamam ama şunu biliyorum ki estetik yok konfor yok uzun yolda savuruyor corsa için birşey diyemem kullanmadım ama alacağım en son araç forddur herhalde

schumix' Alıntı:
Çapanoğlu66' Alıntı:

Focus C segmenti bir araçtır hem ağırlık , hem büyüklük hem de konfor olarak corsa dan bir gömlek üstündür.
Corsa B segmenti bir araçtır. Daha hafiftir , uzun yol aracı değildir, daha ziyade şehir içinde kullanmak için seçilir.

Zaten ikisinin fiyat farkından bunu aşşağı yukarı tahmin edebilirsiniz... Corsa nın dizeli focus un benzinlisinden daha ucuzdur..

"Corsa B segmenti bir araçtır. Daha hafiftir , uzun yol aracı değildir, daha ziyade şehir içinde kullanmak için seçilir." sözünüze katılmıyorum. Konuyu açan hocamın bahsettiği Corsa, Yeni Corsa modelidir. Corsa Twinport ile karıştırmayınız. Yeni Corsa iç dizayn olarak, konfor olarak, motor gücü olarak, dış hacmi olarak her şekilde önceki kassından çok farklıdır. Uzun yol aracı olmaması için hiçbir nedeni yoktur. Eğer uzun yola çıkılmayacak olursa o zaman ne fiestayla, ne clioyla ne de focusla çıkılabilir. Ben 2007 Yeni Corsa kullanıyorum ve gayet memnunum. Uzun yola çıkmak için de hiç tereddüt etmem.

sevincaltunel' Alıntı:
ben segmentini falan anlamam ama şunu biliyorum ki estetik yok konfor yok uzun yolda savuruyor corsa için birşey diyemem kullanmadım ama alacağım en son araç forddur herhalde
hocam focus 2004 mü 2005 mi yılında olması lazım en iyi manevra kabiliyetine sahip araç secildi
siz bunu savutturabiliyorsanız diğer arabalarla neler yaparsınız kimbilir.
yeni corsayı bilmiyorum ama ford her zaman güzel araba üretmiştir

Focus ve Corsa farklı dünyaların aracı...

Forcus'un muhattabı Golf, Corolla, Fluence v.b.
Corsa'nın muhattabı Polo, Yaris, Clio, Fiesta v.b.

ilk arabamız corsaydı. çocuk doğunca sığmamaya başladık. şimdi cmax kullanıyoruz. çok geniş bir araba. bizim tek sıkıntımız genişlikti. yoksa bence corsa da çok rahat bir arabaydı. Eğer çocuk yoksa hatta bekarsanız corsa çok ideal bence. Biz uzun yola da çok çıktık, küçük ama hafif bir araç değil, hem de hesaplı...

ergun833' Alıntı:
sevincaltunel' Alıntı:
hocam focus en iyi 2004 mü 2005 mi yılında olması lazım en iyi manevra kabiliyetine sahip araç secildi
siz bunu savutturabiliyorsanız diğer arabalarla neler yaparsınız kimbilir.
yeni fiestayı bilmiyorum ama ford her zaman güzel araba üretmiştir

Katılıyorum Ford her zaman oturaklılığıyla ünlü ve yol tutuşuyla ön plana çıkan arabalar üretmiştir. Özellikle focus...

zafer_can' Alıntı:
schumix' Alıntı:
Çapanoğlu66' Alıntı:

"Corsa B segmenti bir araçtır. Daha hafiftir , uzun yol aracı değildir, daha ziyade şehir içinde kullanmak için seçilir." sözünüze katılmıyorum. Konuyu açan hocamın bahsettiği Corsa, Yeni Corsa modelidir. Corsa Twinport ile karıştırmayınız. Yeni Corsa iç dizayn olarak, konfor olarak, motor gücü olarak, dış hacmi olarak her şekilde önceki kassından çok farklıdır. Uzun yol aracı olmaması için hiçbir nedeni yoktur. Eğer uzun yola çıkılmayacak olursa o zaman ne fiestayla, ne clioyla ne de focusla çıkılabilir. Ben 2007 Yeni Corsa kullanıyorum ve gayet memnunum. Uzun yola çıkmak için de hiç tereddüt etmem.

Hocam doğrudur benim bashettiğim şey twinport içindir , fakat şöyle de birşey var artık çoğu yeni modeller eskilere göre daha hacimli ve büyük araçlar yani Corsa daki büyüme aynı şekilde diğer markalarda da geçerli. Ama corsa büyürken diğer markalarda olduğu gibi focusta da büyüme oldu. Yani yine segment farkı sabit kaldı diye düşünüyorum. 2011 haziranında çıkacak olan yeni focusta bu söylediğim şey daha iyi anlaşılacaktır diye düşünüyorum...

Bu da enteresan bir yorum çünkü focus yol tutuşu ile sınıfındaki bir çok araca fark atmış bir araçtır. Hatta en çok beğenilen özelliğidir. Bunu ben söyelmiyorum ıspatı için Google a "focus yol tutuşu" diye yazıp internet dünyasındaki yorumları okumanız yeterlidir. Ayrıca konfor olarak ve iç hacim olarak sınıfındaki Golf , Leon ..vs gibi HB araçlardan daha geniş bir iç hacme sahiptir...

"ben segmentini falan anlamam ama şunu biliyorum ki estetik yok konfor yok uzun yolda savuruyor corsa için birşey diyemem kullanmadım ama alacağım en son araç forddur herhalde"
Çok enterasan, hiç testlere bakmaz mısınız siz? Bir sürü kuruluş var bu testleri yapan, incelerseniz sayın sevincaltunel arkadaşın yanıldığını görürsünüz(Belkide hani derlerya dili sürçmüştür).
Km dizelde dez avantaj olur(sonunda bir gün satacaksınız).Benzinli LPG li iyidir. Focus sınıfının en iyi yol tutan arabasıdır.Bunu ben demiyorum,kendi segmentinde ki yapılan testler diyor.Ayrıca bahsettiğiniz araçtaki motor zetec motordur ve kendini ispatlamış olması sebebiyle yıllardır kullanılan bir motordur. Opel bir çok markadan iyi olabilir ama Ford daha üstündür. Üretildiği yer olan Almanya da dahi tutulmayan bir marka opel.Daha iyi yol tutuş daha geniş, daha sağlam.Opel Corsa ya kötü demiyorum ama piyasaya çıktığında küçük araba pek yoktu.Bu da çok satılmasında bir etkendir.
Birde şu açıdan bakın filo olarak(binek otoda) en çok araç satan marka sıralamasında opel ve ford un sıralaması nedir? İlaç firmaları, şirketler,ülker, cocacola vs. gibi firmaların çalışanlarının kullandığı araçlar içinde opel in payı nedir?Epeyce binek ford var.Ama opel azdır.Neden gerek benzin, gerek dizel de motoru daha az yaktığı halde Opeli tercih etmezlerde çok olmamakla birlikte opel e göre fazla yakan ford u tercih ederler?Aptal değiller her halde?
Küçük araç alacaksanız Fiesta alın (LPG li daha şık olur), istisnalar olabilir ama servis yüzü görmezsiniz.
Başa dönersek.Corsa mı Focus mu?Tabi ki Focus.......................

focus savuruyor diyen ile corsa focustan daha konforlu diyen arkadaaşlara cevap yazmayın, arabadan kesinlikle anlamıyorlar :D :D

sevincaltunel' Alıntı:

bir itirafta bulnumuşsun segmentinden falan anlamam diye, bende bir itirafta bulunayım ek olarak, arabadan da anlamıyorsun.bilip bilmeden de milleti yanlış yönlendirme. focus c segmentinin yıllardır en iyi yol tutan aracıdır, nasıl savuruyor?

Corsa dan en büyük şikayetim uzun yolda 130 u aştıktan sonra ciddi olarak savrulmasıdır...

ben savurtutmuyorum hocam şoförlüğüne güvendiğim insanlar bunu söyleyenler yol tutuş falan anlamam ha yol tutuş derseniz japon derim oda ayrı ben bir arabada kendimi güvende ve rahat hissetmeliyim bu güvenliği ve konforu alman araçlarından başka hiç bir araç hissetiremez bmw, mercedes, Volkswagen, audi, opel haaa bu benim fikrim altını çizerek söylüyorum benim fikrim + ncap testleri de aynı şeyi söyler

geleyim benim takıldığım mevzuya amerika da en çok satılan aracın toyota corolla oldunu biliyorsunuzdur arabadan ben ve amerikanlar anlamıyorlar üzgünüz

ayrıca almanlar da arabadan çok anlamıyo olsalar ki en çok satan ilk üç araç yerli

her ne kadar arabadan anlamasam da illede alman illede alman

ayrıca birşey daha söyleyeyim bunlar benim fikirlerim kimse fikirlerimden dolayı beni hedef alıp hakaret vari konuşmasın arkadaş bir soru sormuş ve cevapladım siz fikirlerinizi söyleyin ben söylerim arkadaş dilediği kararı verir lütfen beni baz alarak cevap yazmayın ben arabadan anlamıyorum çünkü

arkadaş benim gibi arabadan anlamıyor olabilir siz onun sorduğu soruya göre cevaplasanız olmazmı yani illa herşeye bir kulp bulmakmı lazım öyle sormasaydında böyle sorsaydın oldu canım bir daha sizin istediğiniz şekilde sorar..

öğrenin diye öyle yazdımya işte klasman farkını belirtmek için.. asabi olmanın anlamı yok..ordaki cümle arkadaşı yerme anlamında kullanılmış bi cümle değil, sakin olun..
centrino işlemcimi yoksa core i5 mi diye size sorsalar. heralde yaklaşımınız farklı olmazdı.

mpurcuklu' Alıntı:
tartışmasız focus hocam sorulmaz bile. Ben focus alacaktım param yetmedi fiesta aldım harika arabalar taş gibiler. hem ne demişler
"Al bir FORD ol bir LORD"

bi şey daha demişler hocam

alırsan ford ya olursun lord ya da mort

BBNET
Geri