Focus,Civic,Corolla,Megane,Astra,Jetta Kıyaslama !

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otherm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu araçları kullananlar araçlar hakkındaki görüşlerinizi burada paylaşırsanız tercihlerimiz hakkında fikir sahibi olabiliriz.
Bende 2004 Focus Ghia Sedan 100hp var aracımdan genel anlamda memnunum,
Sevdiğim özellikleri;
araç içi çok ferah aile için çok uygun, kaporta kalitesi çok iyi, oldukça konforlu , güvenli ve oldukça sessiz...
Sevmediğim yönleri;
bagaj kısmı yüksek olduğu için geri manevralarda görüş dar, (park sensörü bir nebze rahatlattı)
ışıklarda durduktan sonra kalkışta çok atik bir araç değil, tabiri caizse atlamıyor (sanırım kalkışta gaz kesme özelliği varmış bunların, en sevmediğim yönü bu) fakat kalktıktan sonra çabuk hızlanabiliyor :)

Sizde araçlarınızın sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönlerini yazarsanız buradaki birçok arkadaşa fikir verebilir. Aracımı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım.

bende 2011 focus otomatik sedan var. bende memnunun biraz yakıt olayı sıkıntılı. ben özellikle çocuk olduğundan geniş araç tercihi yaptım bu konuda sıkıntı çıkarmıyor ama biraz içeri ses alması sıkıntı. diğer yönleri çok iyi

bu araçların hepsi güzel bence fakat yeni arabaların hepsinde arka görüş dar gibi nerde broadway in arka görüşü :) bunun dışında eğer dizel alırsanız benzinliden sonra sesinden rahatsız olabilirsiniz oldukca sesli calısıyorlar fakat torku beygiri yüksek bi dizel olursa ilk kalkıslarda hızı tatmin eder hemde az yakar
bence mühim olan temiz bakımlısını sorun cıkartmayacak olanı bulabilmek hepsi alınabilir

hocam bır megane privelige kullanıcısı olarak;

Artıları: yakıt olarak cok ıyı, araba cok konforlu, motoru hıcte fena degıl,donanım olarak kendı sınıfında en ıyılerınden.
Eksileri ise: arabanın aksesuar parcalarında cok kalıtesız maddeler kullanılmıs mesela dıreksıyon sımıdı,vıtes topuzu deforme oluyor, km 100 bını gecınce arabadan gelen tıngırtı sesı adamı rahatsız edıyor artık.

ama genel olarak arabamdan cok memnunum. bunun sıfırını alacan 5 yıl sorunsuz bıneceksın. benım arac suan 146 bınde bır sıkıntı cıkarmadı sımdye kadar cok sukur...

yardımcı olabıldıysem ne mutlu....

Kalkışta gaz kesme özelliği şu şekilde benim arabada.

Tcs var patinajı engelliyor. Araba patinaja girince gaz kesiyor. Ancak bunun da bir tuşu var patinajla kalkmak gaz kesmemek istersen tcs off yapıyorsun oluyor.

Kalkışta kendi sınıfında 1.6 motorlar dahil kapışabilecek araba olduğunu sanmıyorum. Benzinli arabalar içinde de şehiriçinde her araba çok yakıyor. Şehir dışında 5 lt yi görenler var. 6 vites olması ekonomi yönünden avantaj.

Sıkıntısı spor araba süspansiyonlar spor süspansiyon olduğu için sert, Davlumbazlar ince çakıl sesleri stabilize yolda hissediliyor.

Esp var yol tutuşu süper.

Ford fiesta var 2005, 1.4 diesel, çok az yakar (180-200 kuruş gibi) turbo dizel olduğu için atik değil, turbosu 2000 devirde devreye giriyor, içeriye yol sesini alıyor gibi geldi bana, bagajı küçük, ama bekar veya çocuksuz iseniz mutlak tavsiye ederim, kolay satılır, çok pahalı değil, az yakar, heryere parkı kolay. arabadan çok memnunum ancak ilerde daha büyük arabaya mecburen geçiş yapacağım gibi.

bende handa civic 2009 elagance var tek sıkıntısı var diyolar amartisörleri sertmiş ben daha bi sıkıntı görmedim
ama bu sınıf araçlarda civic le kıyaslanacak araç yok gibi hemen hemen hepsine binmişliğim var bence şampiyon belli...

bu arada daha önceki aracım efsane kabul edilen 101 kasa 97 model toyota corolla GLİ modeli idi. o araca binerken hep keşke bu aracın sıfırına da binseydim keske bu aracı 97 yılında almış olsaydımda bu zevki o yılların şartlarında yasasaydım diyordum ama şimdi civic aldıktan sonra çok şükür önceki dileklerim kabul oldu diyorum

hem civic(2005) hem de focus(2010) kullanan birisi olarak....
civic : artıları:konforlu, sıfır motor problemi.Yağını ve suyunu değiştirdin mi başka da bir problem çıkarmaz
eksileri:altı alçak olması
focus: artıları;yol tutuşu çok güzel,altı yüksek,içi ferah ve geniş, bagaj tatmin edici büyüklükte
eksileri: inanılmaz bir biçimde içeriye ses alması

rguneri' Alıntı:
hem civic(2005) hem de focus(2010) kullanan birisi olarak....
civic : artıları:konforlu, sıfır motor problemi.Yağını ve suyunu değiştirdin mi başka da bir problem çıkarmaz
eksileri:altı alçak olması
focus: artıları;yol tutuşu çok güzel,altı yüksek,içi ferah ve geniş, bagaj tatmin edici büyüklükte
eksileri: inanılmaz bir biçimde içeriye ses alması

rguneri hocam, sanırım ses problemi 2005 ve üzeri focuslarda var bendeki önceki kasalardan ve muhteşem bir yalıtım var araçta nerdeyse sıfır ses. hatta bunu aldığım arkadaşım 2009 unu aldı bunun oda şikayetçi sesten, bana sattığına pişman oldu nerdeyse , ama konfor daha üst düzey tabi yeni kasalarda ...

corolla dizel var.
artıları: dizel olmasına rağmen çok çok az motor sesi var. neredeyse yok denecek kadar az.
az yakıyor.
geniş bagaj var.
kaliteli malzeme kullanılmış.
6 ileri olması uzun yolda hem tasarruf ettiriyor hemde motoru rahatlatır.
yüksek olması sürtmeleri engellediği için hem şehirde hemde köy yollarında rahat sürüş sağlıyor.
birde güven veren bir yapısı var.
eksileri: motor 1.4 olduğu için "araç doluysa" sehir içi "bayırlarda" vites küçültme durumda kalıyorsun.
kasaya göre iç hacim bence küçük.

Hocam TO-YO-TA al.

Afganistan a gitsen binersin, satarsın :) Oradakiler focus, civic, golf, leon, astra, megane görse bunlar ne derler :puhaha:

Dünya markası, 7 tanesini yanyana koy toyota farkını hissettirir, güveni verir :+1:

Kendisi de üreticileri gibi uzun yıllar sağlıklı ve sağlamdır :)

Bu muhabbet bitmez .

Saygılar

Megane II dynamic +executive paket.
Artıları özellikleri. Hız sabitleyici Yağmur ve far sensörü en çok konfor sağlayan bileşenleri.
Yakıtı normal agresif kullanımda 250 kuruş yakıyor. 200-220 arasına çekebilirsiniz.
Yol tutuşu ve hızlanması çok iyi. Henüz hiç yoldan ayrılmadı ki, clio yılda en az 1-2 kez virajlarda savuruyordu.
Şiddetle tavsiye ederim.

Hocam şu an için Corollam var. Tek kelime muhteşem. her yönüyle. gerek yoltutuş,gerek donanım,gerek konfor,güvenlik her anlamda mükemmel. yakıt olarakta çok az yakıyor. Daha önce Honda Civic vardı bende Toyotadan aldığım lezzeti onda alamadım. Astraya gelince babam yıllardır sıkı bir ople kullanıcısıdır . şu andada astra var yine :) oda güzel araba . tek kötü yanı süspansiyonlar çok sertki bu tüm opellerde olan bir durum. yakıt olarakta çok ekonomik bir araba. donanım konfor yönünden ise modllere göre değişiklik göstersede en alt modllerinde bile güzel donanımlara sahip bir araç.
focus eskilerini bilmem ama 2009 ve sonrası kasaları özllikle 2009-2010-2011 kasaları mükemmel. donanım güvenlik,yakıt konfor her açıdan. meganı oldum olası sevmemişimdir :) jettada boranın yerine çıkarılmış güzel bir araba. fsi motor olmaması tavsiye edilir sadece. yen çıkan modellerinde tsi motor var 1.4 olması lazım sanırım. Jetta sonuçta Alman arabası ve haliyle güzeldir yani :) bir passat gibi olmasada :) hedefimde Passat var inş

otherm' Alıntı:
ışıklarda durduktan sonra kalkışta çok atik bir araç değil, tabiri caizse atlamıyor (sanırım kalkışta gaz kesme özelliği varmış bunların, en sevmediğim yönü bu) fakat kalktıktan sonra çabuk hızlanabiliyor :)
hocam benimki de 2000 model focus ben senin tam tersini düşünüyorum kalkışta gayet iyi atlıyor, ara hızlanmaları çok iyi değil. focusun yol tutuşunu çok seviyorum. özellikle şehir dışı virajlı yollarda çok zevkli kullanması.

BBNET
Geri