Focus Almayı Düşünüyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan servet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

servet

Aktif Üye
Arkadaşlar uzun süredir araba bakıyorum bir çok araba var ama biliyorsunuz ikinci elde çoğuna güvenemiyorsunuz
Bir arkadaşın amcası kendi focusunu satıyor 2005 model sedan 1.4 comfort 104.000 km 75 beygir de fiyat olarak tam pazarlık yapmadık ama sanırım 15.000 yada 15.250 falan olacak gibi
arkadaşlar bu araba hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var focus nasıldır yakıtı nasıldır bu motor bu kasaya küçükmü gelir fiyat sizce iyi mi.
şimdiden teşekkürler.

arkadaşımda 1.6 lpgli focus var. şehir içi lpg ile 25kr. yakıyor. kısa mesafe ve motor ısınmadan. ayrıca içeri fazla ses aldığını söylüyor.

hocam bende 2004 1.6 ghia var şehiriçi yaklaşık 25 kr yakar. çekişi ve konforu çok güzeldir, ses meselesine gelince ghia larda yalıtım olayı bayağı iyi comfortlarda nasıldır bilemem. 1.4 motor çekişte problem olabilir ama söylenen fiyata 2005 bi focus almak çok iyi bence kaçırma. ben geçen yaz 2004 tüplü ghia aracımı 22000 e aldım, 1 hafta önce arkadaşıma 99 model tüplü comfort 16000 e aldık. aradaki farkı sen gör artık. fiyat çok makul geldi bana araba temizse düşün derim...ama kasa biraz ağır kalabilir 1.4 motor olarak onu bilen birine sor hocam.

servet' Alıntı:
Arkadaşlar uzun süredir araba bakıyorum bir çok araba var ama biliyorsunuz ikinci elde çoğuna güvenemiyorsunuz
Bir arkadaşın amcası kendi focusunu satıyor 2005 model sedan 1.4 comfort 104.000 km 75 beygir de fiyat olarak tam pazarlık yapmadık ama sanırım 15.000 yada 15.250 falan olacak gibi
arkadaşlar bu araba hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var focus nasıldır yakıtı nasıldır bu motor bu kasaya küçükmü gelir fiyat sizce iyi mi.
şimdiden teşekkürler.

1.4 focus tutulmuyor hocam,verdiğiniz fiyatın düşük olması muhtemelen bu nedendendir.Araştırmaya devam edin bence

1.6 için konuşuyorum.focus çok yakıyor şehir içinde.şehır dışı 700 750 km gidebiliyor bir depo benzinle.içeri çok gürültü veriyor.ama sağlam araba.bence :roll:

2002 focus 1.6 ambiante kullanıyorum
lpg olmuş 2.28 ortalma 20-25 kuruş yakar
ben memnunum yol tutuş ve iç tasarım insana güven veriyor
1.4 den 1.6 nın performansını istersen 1.4 çok yakar

Hocam biara kullandım focus ama 1.4 motor ağır kalabilir çekmez kocaaaaa focusu birde sedan bencede ii düşünün imkanınız varsa 1.6 ghia dizel alabirsiniz yakıt tüketimi biraz fazla

Por Favor' Alıntı:
17 -18 bın lık araba nasıl 15 e kalıyor.
Hocam o konuda bende tereddüt ediyorum tabi onun için bi servis expertisi yaptıracam
yani arkadaşlar genelde hepiniz fiyatın uygun olduğunu söylüyor bende öyle düşünüyorum yoksa aslında focus almayı düşünmüyordum bence bu fiyat normal ama bu ikinci el piyasası bu sene anormal ve bi türlü normalleşmedi fiyatlar bence uçuk
arabanın herhengi bir arızası ve kazası yoksa sanırım alacam çünkü zarar edeceğimi düşünmüyorum sadece bir kaç yerinde local boya olduğu söylendi bide benzinli yani lpg takılı değil

servet' Alıntı:
Por Favor' Alıntı:
Hocam o konuda bende tereddüt ediyorum tabi onun için bi servis expertisi yaptıracam
yani arkadaşlar genelde hepiniz fiyatın uygun olduğunu söylüyor bende öyle düşünüyorum yoksa aslında focus almayı düşünmüyordum bence bu fiyat normal ama bu ikinci el piyasası bu sene anormal ve bi türlü normalleşmedi fiyatlar bence uçuk
arabanın herhengi bir arızası ve kazası yoksa sanırım alacam çünkü zarar edeceğimi düşünmüyorum sadece bir kaç yerinde local boya olduğu söylendi bide benzinli yani lpg takılı değil

2 gün önce babam aldı focus
2001 model 1.6 ghia lpg yok 17000 lira verdi
sizin söylediğiniz araba kesinlikle tutulmuyor,bence arkadaşınızın amacası arabanın tutulmadığını biliyor muhtemelen satamamıştır da başkasına.Bence uzak durun

3 yıldır focus comfort kullanıyorum 2004 model...
içeri çok ses alıyor diyen arkadaşlara katılmıyorum... ben çok memnunum..

hocam bencede o araba bir şeyler var 2005 model focus 15.000 olmaz benimki 2000 model ben bile o fiyata satmam. ayrıca 1.4 o kasaya göre güçsüz kalır ister istemez fazla yakar tavsiyem. daha düşük model temiz bir focus bulmanız yada fiyatı arttırın. ses olayına katılıyorum içeri çok ses alıyor. ama çok kaliteli seni yolda bırakmaz.

fantasio' Alıntı:
servet' Alıntı:
Por Favor' Alıntı:

sizin söylediğiniz araba kesinlikle tutulmuyor,bence arkadaşınızın amacası arabanın tutulmadığını biliyor muhtemelen satamamıştır da başkasına.Bence uzak durun

Şunu iyi biliyorum satmak konusunda hiç uğraşmadı yani bi araba pazarına hiç gitmedi yada internetten satmaya çalışmadı yani duyum üzerine haberim oldu diyebilirim bide amcasıyla daha önce sohbet etmiştik bazı mesela 2002 model palioların 12000 falan olabileceğini sorduğumda çok olduğunu bu kadar etmeyeceğini falan söylüyordu yani piyasası neyse o fiyata almam gerektiğini söylüyordu yani güvenebilme ihtimalim biraz daha yüksek gibi ama tabi baktırdıktan sonra zaten herşeyi çıkar

focus çok yakar diye düşünmüyorum aksine motoru daha güçlü normal kullanılırsa
diğer arabalara nazaran az bile yakabilir.

2006 focus dizel 1.6. yakıt konusunda sınıfının hatta daha küçük sınıftaki araçlarla bile yarışacak kadar az yakıyor. benzinliyi bilmem ama dizel şahane.

servet' Alıntı:
fantasio' Alıntı:
servet' Alıntı:
Por Favor' Alıntı:

Şunu iyi biliyorum satmak konusunda hiç uğraşmadı yani bi araba pazarına hiç gitmedi yada internetten satmaya çalışmadı yani duyum üzerine haberim oldu diyebilirim bide amcasıyla daha önce sohbet etmiştik bazı mesela 2002 model palioların 12000 falan olabileceğini sorduğumda çok olduğunu bu kadar etmeyeceğini falan söylüyordu yani piyasası neyse o fiyata almam gerektiğini söylüyordu yani güvenebilme ihtimalim biraz daha yüksek gibi ama tabi baktırdıktan sonra zaten herşeyi çıkar

hocam benden söylemesi 1.4 focusların ucuz olmamasının sebebi tamamen motor hacminden,tutulmayan modelleri bunlar.İstersen ot bayilerine yada ford yetkili satıcılarına bi sor,yokla bakalım ne dicekler.

focus az yakar diyen arkadaşlara gelsin:

aralık kampanyasından ben astra 1.4, müd. yard. askadaşım focus 1.6 comfort aldı. benim yalıt ortalamam 7,9 onun yakıt ortalaması 11,8. ben sakin kullanıyorum arkadaş benden daha tecrübeli şöförlük konusunda o daha da sakin kullanıyor, 3 bin devre geldiğini görmedim 2 bini geçince vites değiştiriyor :)
1.6 astra yakıt ortalaması da yine o da yeni araba onun ortalaması 8,3.
tablolaştıralım;
1.4 astra 7,9
1,6 astra 8,3
1,6 focus 11,8

aynı şartlarda, focus ve astranın yakıtı bu kadar farklılık göstermez,yukarıdaki veriler yanlış yada hatalı...

valla benin veriler yeni araba verileri, 1,4 astra 180 km yaptı, 1,6 astra 550 km. yaptı, 1,6 focus 165 km yaptı.
biri alman biri amerikan yapımı olur okadar fark...

bilgisayarhocam' Alıntı:
valla benin veriler yeni araba verileri, 1,4 astra 180 km yaptı, 1,6 astra 550 km. yaptı, 1,6 focus 165 km yaptı.
biri alman biri amerikan yapımı olur okadar fark...

focus almanya ve ispanyadaki fabrikalarda üretilir. bilgileriniz yanlış, bahsettiğiniz 2 aracıda uzun süre kullandım. astra ve focus her anlamda birbirine yakın araçlar, tekrar söylüyorum veriler hatalı...

ona bakılırsa astra belçikada üretiliyor. araçlar daha yeni, verilerin doğru olduğunu idda etmiyorum, tahminimce daha fazla yakıyorlar. ama focusun 10 litre aşağısına ineceğini düşünmüyorum şehir içinde.

bilgisayarhocam' Alıntı:
ona bakılırsa astra belçikada üretiliyor. araçlar daha yeni, verilerin doğru olduğunu idda etmiyorum, tahminimce daha fazla yakıyorlar. ama focusun 10 litre aşağısına ineceğini düşünmüyorum şehir içinde.

focus ankara şehir içinde en fazla 9 litre yakıyor,zaten fabrika veriside bu. focus ile astra ne yakıtta nede diğer özellikler bakımından birbiriyle aşırı derecede farklılık göstermez.c segmentinin en benzer araçlarıdır.

bilgisayarhocam' Alıntı:
focus az yakar diyen arkadaşlara gelsin:

aralık kampanyasından ben astra 1.4, müd. yard. askadaşım focus 1.6 comfort aldı. benim yalıt ortalamam 7,9 onun yakıt ortalaması 11,8. ben sakin kullanıyorum arkadaş benden daha tecrübeli şöförlük konusunda o daha da sakin kullanıyor, 3 bin devre geldiğini görmedim 2 bini geçince vites değiştiriyor :)
1.6 astra yakıt ortalaması da yine o da yeni araba onun ortalaması 8,3.
tablolaştıralım;
1.4 astra 7,9
1,6 astra 8,3
1,6 focus 11,8
bu veriler kesinlikle yanlış bende 1.6 focus var arkadaşda astra var aynı değerlerde yakıyorlardı.
şunu belirteyim focusun motoru daha güçlü şöyle ki
focus 5. vitesde 80 km hıza 2000 devirde ulaşıyor
astra 5. vitesde 80 km hıza yaklaşık 2300 devirde ulaşıyor.
mdr yardımcısın deposu delik damlatıyor sanırım.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar ben aracı tamircide incelettirdim bi alet bağladı motor ve yürüyeninde sorun olmadığını söyledi ama kilometre saatine ulaşamayınca satan arkadaş kilometresiyle daha önce oynandığını 20 bin kadar düşürüldüğünü söyledi bide tramere mesajla araştırma yaptırdım kazası çıkmadı müdür yardımcıları baktı motorun sesini beğenmediler ayrıc etek altı boyalı yani diğerleri neyse şu kilometre olayı beni soğuttu iyice sanırım almayacam
sanırım ben bu gidişle araç alamayacam eylülden beri bakıyorum temiz bişeye rastlamadım
elinde parası olan için sıfır almak en iyisi

BBNET
Geri