focus 15000 bakım 350 TL?

Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
arabamın ilk bakımını yaptırıcam 15000 kmde
arabayı alalı 3 yıl oldu. otomatik vites
ford servisini aradım kayseri ünallar yağ değişimi, hava filtresi bide kartel yağı dedi sanırım bir kaç birşey daha varmış. 350 dedi
çokmu bilmiyorum, vites yağı ve hidrolik falan değişecek mi dedim daha sonra dedi adam sonra kapattım.
çok mu demiş 350 ye?
sanayide bir ford servisine mi götürsem?
arabanın nerelerine baktırmam lazım?
yardımcı olursanız sevinirim bu konularda pek bilgim yok

3 yılda ilk bakımmı? :shock: km dolmasa bile her yıl bakım yapılır. bunu bilmiyormuydunuz? inşallah satarken alıcıya arabam servis bakımlı,bakımları zamanında yapıldı demezsiniz.

eemree' Alıntı:
ford servisini aradım kayseri ünallar yağ değişimi, hava filtresi bide kartel yağı dedi sanırım bir kaç birşey daha varmış. 350 dedi
çokmu bilmiyorum, vites yağı ve hidrolik falan değişecek mi dedim daha sonra dedi adam sonra kapattım.
çok mu demiş 350 ye?

Dostum 3 senedir götürmedin mi :)
350 normal direk servise götür sen

Zizu_' Alıntı:
eemree' Alıntı:
çok mu demiş 350 ye?

Dostum 3 senedir götürmedin mi :)
350 normal direk servise götür sen
yok valla götürmedim uzun yola çıkarken yağına suyuna baktırdım
adamlar iyi dedi bende götürmedim.
aldığım adamlarda gerek yok demişti
dostum ben sadece sürüyorum :)

3 yıl iyiymiş, verilmiş sadakan varmış motora falan bişey olsa garanti dışı kalırdı...

Bu arada 350 çok iyi ben opel astra 1.4T ye 496tl verdim ilk bakım için malum garanti yüzünden. Dışarıda 200tl ye çıkardık.

ahmetismet' Alıntı:
3 yıl iyiymiş, verilmiş sadakan varmış motora falan bişey olsa garanti dışı kalırdı...

Bu arada 350 çok iyi be opel astra 1.4T ye 496tl verdim ik bakım için malum garanti yüzünden. Dışarıda 200tl ye çıkardık.

Hocam 3 yıldır gitmeyince ayağı alışsın diye indirim yapmışlar :D:D

share_' Alıntı:
3 yılda ilk bakımmı? :shock: km dolmasa bile her yıl bakım yapılır. bunu bilmiyormuydunuz? inşallah satarken alıcıya arabam servis bakımlı,bakımları zamanında yapıldı demezsiniz.

:+1:
sonra arkadaşlarım bana neden hep sıfır araç alıyorsun ikinci el almıyorsun diyorlar 8)
sayın hocam km önemli değil motor yağları üzerlerinde aksi belirtilmediği sürece 1 yıl sonunda yağlama ve motora yapışma özelliğini yitirmeye başlarlar ve tabiri caizse su gibi olurlar.
Bu arada yetkili servis için 350 bedava

3 yildir bakima götürmedin walla bravo :) 350 tl ver artik okadar da cimri olma :lol: :lol: saka bir yanada walla arac sansina iyi cikmiş heryil normalde bakima götürmen gerekirdi...

erhnhtms' Alıntı:
share_' Alıntı:

:+1:
sonra arkadaşlarım bana neden hep sıfır araç alıyorsun ikinci el almıyorsun diyorlar 8)
sayın hocam km önemli değil motor yağları üzerlerinde aksi belirtilmediği sürece 1 yıl sonunda yağlama ve motora yapışma özelliğini yitirmeye başlarlar ve tabiri caizse su gibi olurlar.
Bu arada yetkili servis için 350 bedava

katılıyorum, ben de sıfır araçtan başka araç almam :+1:

Hocam araç zaten garanti kapsamı dışında kalmış, filtrelerinizi ve yağınızı alın özel bir serviste değiştirin.

Hocam 3 yılda ne 15 bin bakımı :) 3 kere bakıma girmen gerekiyordu senin. O yağ kendi kutusunda kalmış olsa bile son kullanma tarihi geçerdi bi de motor içinde kalmış. Antifirizi hiç düşünemiyorum bile. Ama Yağ+Yağ Filtresi+Polen Filtresi+Hava Filtresi+Buji(muhtemelen) 350 TL. çok hocam. 250-300 aralığında yaptırılabilir

eemree' Alıntı:
çok mu demiş 350 ye?
3 yılda ilk bakım :? :)

hocam bende clio 4 var yıllık bakımına 400 tl verdim. arkadaşımda fiesta var. serviste 300 küsür istediler. dışarıda 150 tl ye yaptı (serviste kullanılan parçalar ile) garanti durumu olmadığından dışarıda yapılabilir ama eğer garanti devam ediyorsa bence servisten şaşmayın.

338 tlye yaptırdım serviste yağı değişti :)
diğer bakımlarınıda yaptılar
artık her yıl değiştiririm yağı :) öğrenmiş olduk.
bir sıkıntı yokmuş.
yokta ben yağına suyuna baktırdım ara ara
hiç bir ustada yağı değiştir demedi
neyse başka senelik neler yapılacak onlarıda yazında yaptırıyım. :)

sadece helal olsun diyorum ben olsam senden araç almazdım kesinlik le hemde :) Hatta sende ben olurda talip olursam sende bana araç satma olur mu :++:

g.cetin.66' Alıntı:
sadece helal olsun diyorum ben olsam senden araç almazdım kesinlik le hemde :) Hatta sende ben olurda talip olursam sende bana araç satma olur mu :++:

hocam hiç ilgim olmadı arabalara
motorunu falanda açıp bakmam
ama arabayı yaklaşık 5 yıl sonra değiştiricem
o zaman bakarız duruma

Ben şuna takıldım. 3 Yılda 15.000 km Yağ zaten değişmesi gerekirde
Uzun yol dediğin nedir hocam sene de 5.000 km çok az

Hocamın 3 yılda yaptığı kilometreyi ben benzinli araçlar 8 ayda yaptım :) Sanırım o 1-2 defa uzun yola çıktı onu kastediyor. Hocam yağlarda 15 bin km yazar ama o km yi 1 yılda yaparsan o şekilde :D 1 ayda yaparsan yağı yine değişcen :D

yasinz' Alıntı:
Hocamın 3 yılda yaptığı kilometreyi ben benzinli araçlar 8 ayda yaptım :) Sanırım o 1-2 defa uzun yola çıktı onu kastediyor. Hocam yağlarda 15 bin km yazar ama o km yi 1 yılda yaparsan o şekilde :D 1 ayda yaparsan yağı yine değişcen :D
:) öyleymiş
15000 km nin 8000 ini falan uzun yol
tatillerde şehirler arası
ama dediğim gibi her uzun yola çıkmadan baktırdım
5-6 kere
yağ çubuğuna baktı hep ustalar
hiçbiri değiştir demedi
neyse artık

Hiç bişey olmaz devam....bazoları yıllık 500 tl bakım masrafından bahsediyor! Çocuklarınızın rızkını ona buna yedirmeyin yazık, siz arkadaşa nediye repki gösteriyorsunuz ! Arabaya binmeyince yağı nasıl eskisin ? Birde su gibi olacakmış! Anlamadan yorum yapmayın motor yağının ömrü5 yıldır tabi arabayı kullanmaz isen pek, bekleme süresi. 150 tl fazla para vermeyin bakıma.

350 iyi istemişler bence 3 yılda bir gelecek müşteriye göre 1000 tl isteseler olacak:D

BBNET
Geri