Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

flutter kursundaki e-ticaret uygulaması hata veriyor.

Konu, 'Hizmet İçi Eğitim Kursları' kısmında sertokus tarafından paylaşıldı.


Etiketler:
  1. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Arkadaşlar ebadaki bölüm 15 ve 16 nın başında anlatılan kodum aşağıdaki hatayı veriyor.
    Kodlarda hata yok bildiğim kadarı ile .
    Engin hocanın yaptığı hatayı da düzeltmeme rağmen yine hata aldım.
    Öncelikle şu resimdeki hatayı alıyorum. Öğrenerek gitmeyi istiyorum ama. Bu hatayı gideremeden de kaldım burda. İlerleyemiyorum. Emilatör de de telefonda da aynı hatayı alıyorum.


    https://drive.google.com/file/d/1__oCRnXX8sFWaTFpgVboX7G1wUzCxinr/view

    upload_2020-5-29_16-10-42.png
    -------------------------------------
    main.dart
    https://pastebin.ubuntu.com/p/qxTsqBsgvb/

    UrunListesi.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/RyC48wTQ26/


    Urun.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/hBB3MFMPxf/


    dbHelper.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/zF6mRGT6TB/
     
    Son düzenleme: 30 Mayıs 2020
    kaeii bunu beğendi.
  2. dokmeefrail

    dokmeefrail Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.675
    Beğeni:
    104
    Sanıyorum ürün listesini de bir widget içine koymanız gerekiyor
     
  3. zulfikar1985

    zulfikar1985 Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.154
    Beğeni:
    116
    UrunListesi() yapıcısının return ettiği değer nedir? Ya bir widget ya da widget listesi olmalı. UrunListesi() yapıcısının yer aldığı sınıfı paylaşabilirseniz daha rahat yardımcı olunur diye düşünüyorum.
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  4. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Yukarıda paylaştım hocam . Bakabilirseniz sevinirim
     
  5. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Birde burada sonuna iho diye bişey koymuş. Bunu ben eklemedim . Hocanın anlattığında bu [iho] yazan yer yok.


    upload_2020-5-29_12-27-14.png
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  6. zulfikar1985

    zulfikar1985 Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.154
    Beğeni:
    116
    Hocam, test klasörünü silerek hot restart yapabilir misiniz? Kodlarınızda hata yoksa çalışacaktır diye tahmin ediyorum. Kodlarınızı https://pastebin.ubuntu.com/ üzerinden paylaşırsanız. Yardımcı olmak isteyenler için okuması ve incelemesi daha kolay olur diye düşünüyorum. Burada girintiler olmadan gerçekten çok zor oluyor. Benim takip ettiğim tutoriallardan gördüğüm kadarıyla gereksiz olan klasörlerden bir tanesi test.
     
  7. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    hocam bu sitede flutter ya da android studio gibi bir dil bulamadım hangisini seçmem gerekiyor .
     
  8. zulfikar1985

    zulfikar1985 Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.154
    Beğeni:
    116
    dart hocam.
     
  9. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Hazır hocam.

    Test klasörünü sildim ve Hot start yaptım. Sonuç yine aynı

    tekrar yeni bir sayfada temizden çalıştırdım. Teste de hata vermiyordu.
    Hatta ilk içıldığında kırmızı alandaki hatayı vermiyor. Bembeyaz bir sayfa çıkıyor. Sonradan çalıştırırsam kırmızı alandaki hatayı veriyor emilatörde.

    İlginiz için teşekkürler
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  10. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    872
    Beğeni:
    83
    Hocam statefulWidget oluştururken elle yazmayın. stf yazdğınızda stful çıkıyor direk entere basın sizin için oluşturuyor zaten sadece isim vereceksiniz.Aşağıdaki bölümleri yazdığım gibi düzeltin sonra tekrar bakın hata olursa düzeltelim.


    class UrunListesi extends StatefulWidget {
    @override
    UrunListesiState createState() => UrunListesiState();
    }

    class UrunListesiState extends State<UrunListesi> {
     
  11. zulfikar1985

    zulfikar1985 Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.154
    Beğeni:
    116
    Hocam, main.dart içerisinde veritabanına yeni veri ekleme yapmak için oluşturduğunuz satırları yorum satırı haline getirmişsiniz düzeltiniz. Ama başka bir hata daha var anladığım kadarıyla. Çünkü; ekleme yapmıyor.
     
  12. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    hocam dediğiniz gibi yaptım. ama yine sonuç değişmedi. sizin satırlarınızın arasını emrahsayan olarak belirttim. StatefulWidget ile yorumunuzu anlamadım hocam. Zaten kendim yazmam kolay kolay. Bir hata mı gördünüz. Bana aynı gibi geldi.

    upload_2020-5-29_18-11-34.png
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  13. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    evet hocam bilerek yaptı kurstaki hoca. Bir kere buradan veri ekliyoruz yorum satırını kaldırıp. Veri tabanı boş kalmasın diye.
    Tekrar geri kapatıyoruz. Yorum satırını.
    Ama buradaki verileri ekler eklemez hata veriyor yine.
     
  14. zulfikar1985

    zulfikar1985 Süper Üye Süper Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.154
    Beğeni:
    116
    Görseldeki hatanın sebebi, veri eklememiş olmanız. Yorum satırını kaldırınca ise verileri ekleyemediği için hata veriyor hocam. İlginç biçimde veri tabanında "ad" alanı yok diyor.
     
  15. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    872
    Beğeni:
    83
    205.satırdaki koddda hata var .Olmayan bir kaydı text e eklemeye çalışıyor.O bölümün fotoğrafını atar mısınız?Veritabanınızda kayıt var mı?
     
  16. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Peki hocam 205. Satırı nasıl bulurum. Çünkü her bir dart sayfasında yaklaşık 60 satır kod var en fazla. Kodları yukarıda paylaşmıştım hocam. Sırası ile
     
  17. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    872
    Beğeni:
    83
    pardon hocam text widget classında 205 sayfa ama o seninle ilgili değil.Sen veriyi text e yazdırmaya çalışırken hata alıyorsun. Ürünler sayfasında veriyi getirmişsin urunler diye ama ListviewBuilder oluştururken veriyi göstermemişsin.

    Örnek vereyim.

    return Container(
    child: FutureBuilder<List<Urun>>(
    future:urunler,
    builder: (BuildContext context, AsyncSnapshot<List<Urun>> snapshot){
    if (!snapshot.hasData){
    return Center(child:Text('Henüz kayıtlı siparişiniz yok'));
    } else {
    return ListView.builder(
    itemCount: snapshot.data.length,
    itemBuilder: (context, index){
    Urun urun = snapshot.data[index];

    return Padding(
    padding: const EdgeInsets.only(top:1,bottom:2),
    child: Card(
    elevation: 2,
    child:Column(
    children: <Widget>[
    ListTile(
    title:Text(urun.title),
    subtitle: Text(urun.description),
    leading: Icon(Icons.outlined_flag, color:Colors.blue),
    trailing: IconButton(
    onPressed: (){
    completedUpdate(urun.complete, urun.id);
    },

    diye devam ediyor.
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  18. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    await db.execute("Create table $tblUrun($colId integer primary key, $colAd text,$colAciklama text" , $colFiyat int); olan kodu
    await db.execute("Create table $tblUrun($colId integer primary key, $colAd text, $colFiyat int),$colAciklama text"); şeklinde düzelttim.
    Sıralama hatası yapmışım. sorunun bir tanesini buldum hocam. ama hata devam ediyor.
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2020
  19. emrahsahan

    emrahsahan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    25 Eylül 2009
    Mesajlar:
    872
    Beğeni:
    83
    Hocam FutureBuilder ın içinde Listview Builder kullanacaksın.
     
  20. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.088
    Beğeni:
    189
    Hocam açıkcası acemi olduğum icin pek o kadları anlamadım. ve nasıl entegre edeceğim konusunda kafam karıştı.
    Birde kurstaki hocanın kodu çalıştı. Bu da çalışması gerek diye aklımda bir düşünce olduğu için sanırım fazla değiştirip kafamı karıştırmak istemedim .

    2 tane hatamı buldum ve güncellemelerini konudaki linklerde yaptım. 2. hatam
    this._fiyat=double.tryParse(o["fiyat"].toString()); kodunda o harfini unutmuşum onu koydum .
    Ama sanırım hala hatalarım var.

    Birde hocam ilginç şekilde fiyat ve aciklama kısmının altını çiziyor.


    upload_2020-5-29_21-19-57.png

    main.dart
    https://pastebin.ubuntu.com/p/qxTsqBsgvb/

    UrunListesi.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/RyC48wTQ26/


    Urun.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/hBB3MFMPxf/


    dbHelper.dart

    https://pastebin.ubuntu.com/p/zF6mRGT6TB/
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal