Flash+xml Türkçe karakter Sorunu Çözemiyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MuaLLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MuaLLi

Aktif Üye
Arkadaşlar forumdaki yöntemlerin hepsini denedim ama bir türlü çözemedim. Türkçe karakterler görünmüyor. Dosyayı ekledim yapabilen varsa allah rızası için duacı olurum :)

Ekli dosyalar

indirip bakmadım ama ilk aklıma gelen xml dosyasının encoding ayayarı. mümkünse notpad++ gibi gelişmiş bir editör ile utf8 (witout bom) olarka dönüşütürüp kaydedin. karakterler dönüştürme anında değişirse düzeltin vs...

Hocam problen xml'in encoding ayarında değil.
Flashı kaynak dosyasını aç, textbox lara karakter gömme özelliği ile türkçe karakterleri ekle, kaydedip yayınla problem hallolur...

MuaLLi' Alıntı:
mehmetkz' Alıntı:
Çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun ellerin dert görmesin. Allah seni iki cihanda mutlu etsin :alkis:
Rica ederim hocam...
Çözümü fla dosyasında text kısımlarına türkçe karakterleri gömdüm ama bazı karakterler değişik şekilde geldi yinede bunu da xml dosyasını farklı kaydet deyip ANSI olan kodlama kısmını UTF-8 ayarlayıp kaydettikten sonra sorun çözülmüş oldu.

mehmetkz' Alıntı:
MuaLLi' Alıntı:
mehmetkz' Alıntı:
Çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun ellerin dert görmesin. Allah seni iki cihanda mutlu etsin :alkis:
Rica ederim hocam...
Çözümü fla dosyasında text kısımlarına türkçe karakterleri gömdüm ama bazı karakterler değişik şekilde geldi yinede bunu da xml dosyasını farklı kaydet deyip ANSI olan kodlama kısmını UTF-8 ayarlayıp kaydettikten sonra sorun çözülmüş oldu.
Ben de onu yaptım ama. Demekki yapamamışım. Flash ile ilk defa uğraşıyorum. Allah razı olsun hocam.

BBNET
Geri