Flash Cs3 gizli buton yapma?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan savasefe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Re: flash yardım lütfen.....

hocam adım adım söylüyorum;

1. ilk önce herhangi bir dikdörtgen,daire vs çiz.
2. daha sonra dikdörtgeni seç f8 tuşuna bas button yap.
3. çift tıklayarak butonun içine gir
4.Orada 4 tane olay vardır.Oradan ilk olaydaki keyframe yi hit kısmına mouse ile taşı.
Artık gizli butonun hazır.Gizli buton olduğunu anlamak için butonun rengi açık yeşil rengini almış olması gerekir.

Zizu_' Alıntı:
hocam adım adım söylüyorum;

1. ilk önce herhangi bir dikdörtgen,daire vs çiz.
2. daha sonra dikdörtgeni seç f8 tuşuna bas button yap.
3. çift tıklayarak butonun içine gir
4.Orada 4 tane olay vardır.Oradan ilk olaydaki keyframe yi hit kısmına mouse ile taşı.
Artık gizli butonun hazır.Gizli buton olduğunu anlamak için butonun rengi açık yeşil rengini almış olması gerekir.

evet hocam aynen anlatmis :+1:

Açık yeşil sadece bi alışkanlık hocam ordaki rengin bi önemi yok :idea:

çok tşk ederim daha önceden yaptığım şeyi bir türlü hatırlayamadım
çok teşekkür ederim.
biraz gecikti ama kusura bakmayın...

hocam ben bir şey soracağım. elimde bir .fla dosyası var bunu açtığım zaman sahnede yazıların olduğu bir ekran var fakat fla dosyasını çalıştırdığım zaman öncelikle bir buton geliyor bu butona tıklayınca yazıların olduğu sahneye geçiyor. fakat o butonun olduğu yer fla dosyasında görünmüyor :( bu da mı gizli butondur ? nasıl düzenleyebilirim bu gizli butonu ?

dikdörtgeni buton yaptıktan sonra özellikler bölümünde rengini "alfa" seçip değerini %0 yaparsanız yine görünmez

gakkosgirl' Alıntı:
hocam ben bir şey soracağım. elimde bir .fla dosyası var bunu açtığım zaman sahnede yazıların olduğu bir ekran var fakat fla dosyasını çalıştırdığım zaman öncelikle bir buton geliyor bu butona tıklayınca yazıların olduğu sahneye geçiyor. fakat o butonun olduğu yer fla dosyasında görünmüyor :( bu da mı gizli butondur ? nasıl düzenleyebilirim bu gizli butonu ?
gizli buton olamaz çünkü çalıştırınca görünüyormuş. katmanlara baktınızmı? belki butonun olduğu katmanın görünürlüğü devre dışıdır.

alfa-turk' Alıntı:
gakkosgirl' Alıntı:
gizli buton olamaz çünkü çalıştırınca görünüyormuş. katmanlara baktınızmı? belki butonun olduğu katmanın görünürlüğü devre dışıdır.

hocam fla nın görüntüsü bu şekil tek katman var . katman görünürlüğü nasıl devre dışı oluyor ? :|

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    221.4 KB · Görüntüleme: 1,544

gakkosgirl' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
gakkosgirl' Alıntı:

hocam fla nın görüntüsü bu şekil tek katman var . katman görünürlüğü nasıl devre dışı oluyor ? :|

Farklı bir sahne(scene) vardır ve buton da oradadır, düzenlemek için verdiğiniz görüntüde Scene 2 yazan yerdeki simgenin aynı hizada sağda açılır olanı var oradan sahneyi değiştirebilirsiniz.

BBNET
Geri