flash bilen arkadaşlar yardım...

Kodla Büyü

shnbrs

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar,
ne zamandır uğraşıp yapamdığım bir konu var. sizlere danışmak istedim. template monster dan aldığım swf banner'ların bazılarında linklerde kolayca değişiklik yapabiliyorum. Butonlarda actions ksımına gelince orada ki sayfa ismini değiştiriyorum. fakat bazı swf'lerde bunu yapamıyorum. actions kısmına bakınca genelde hep şöyle bir kod geliyo:

on (rollOver)
{
if (_root.link != a)
{
gotoAndPlay("over");
} // end if
}
on (releaseOutside, rollOut)
{
if (_root.link != a)
{
gotoAndPlay(_totalframes - _currentframe);
} // end if
}
on (release)
{
if (_root.link != a)
{
_root.menu["butt" + _root.link].gotoAndPlay("out");
_root.link = a;
} // end if
}

burada ne yapmam gerekiyo. burada nereye link yazacağım. yardımcı olursanız sevinirim.
teşekkürler...

arkadaşlar bu da değiştirebildiğim bir swf'de actions kısmı:
on (rollOver)
{
if (_root.link != 1)
{
this.gotoAndPlay("s1");
} // end if
}
on (releaseOutside, rollOut)
{
if (_root.link != 1)
{
this.gotoAndPlay("s2");
} // end if
}
on (release)
{
if (_root.link != 1)
{
_root["item" + _root.link].gotoAndPlay("s2");
_root.link = 1;
} // end if
getURL("hakkimda.asp");
}

sorunuzu tam olarak anlamadım ama flashta linkleri getURL ile başlayan satıra parantez ve tırnak içerisine yazmanız lazım.
getURL("hakkimda.asp");
bu satır hakkımda.asp sayfasına link veriyor

arkadaşlar kusura bakmayın,
flash konusunda nerdeyse hiç bilgim yok. sadece fla'ya çevirip resim değiştir, olursa link değiştir yaparak swflerde oynamaya çalışan biriyim. ve de link hazırsa değiştirip kullanan. o yüzden sorum tam olarak anlaşılmadı. bu soru da sorulkur um cinsinden bi soruydu.fahrican hocam saolsun durum anlaşıldı. meğer ilk verdiğim kodlarda link tanımlanmamış :idea: bende değiştirecek yer arıyorum. kodlardan da bi şey anlamadığım için bu soru çıktı ortaya. fahrican hocam saol. bu yüzden kaç tane beğendiğim swf yi kullanamamıştım.

bi yuh'u hakettiğimin farkındayım. :cry:
teşekkürler.
iyi günler...

BBNET
Geri